Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vynecháváte hydratační krém? Vytváříte si vrásky a kazíte si líčení

  • 3. listopadu 2015 | 06:00

    V každém článku se dočtete, jak důležité je používat denní a noční krém a hydratovat svou pleť po odlíčení nebo ranním čištění. Víte ale to, proč je to důležité? Podívejte se, co všechno svému obličeji děláte, pokud vynecháváte denní a noční krém.

  • Vyrábíte si nové vrásky

     

    Nivea, zvláčňující denní krém, 158 Kč (50 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Bez velkého překvapení je tvorba vrásek to nejzásadnější, co se při vynechání správné hydratační péče děje. Vrstva krému váš obličej nejen vyživuje, ale i na něm vytváří neviditelnou bariéru, která pleť chrání proti vnějším vlivům. Bez krému je tak suchá a zranitelná, a tak na ni vnější vlivy, jako jsou chlad, smog nebo klimatizace, působí o to rychleji. Důsledkem je pak ztráta kolagenu, pružnosti, a tím rychlejší stárnutí a tvorba hlubších vrásek.

  • Zhoršování již vzniklých vrásek

     

    LUSH Vanishing Cream, 945 Kč (45 ml), koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Kromě vzniku nových vrásek způsobuje nedbalá péče o pleť také zhoršování těch, které už se vám na obličeji vytvořily. Vysušená pokožka, která prahne po ochraně, má vlastnost opticky zvýrazňovat každou rýhu ve vašem obličeji. Toužíte po opaku? Sáhněte po hydratačním krému s obsahem kyseliny hyaluronové, která pleť "napumpuje".

  • Červenáte se a loupete se

     

    Eucerin, hydratační krém AQUAporin ACTIVE, 519 Kč (50 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Obzvláště v chladnějším období, kdy přecházíte ze zimy do přetopených – v nejhorším případě klimatizovaných – místností, je potřeba vaši trpící pleť bránit. Pokud jí nezajistíte ochranu v podobě pečujícího krému, bude reagovat začervenáním, pálením a začne se na některých místech vysušovat a odlupovat – nejčastěji na nose, čele a u rtů.

  • Zhoršujete si akné

     

    Artistry HYDRA-V, obnovující hydratační krém, 1240 Kč, koupíte na www.amway.cz
    Autor: archiv firem
    Vynecháváte před líčením denní krém, abyste na pleti neměla příliš mnoho kosmetických přípravků, pleť mohla dýchat, a abyste si tak nezhoršovala akné nebo zabránila vzniku nových pupínků? Ve skutečnosti tím způsobujete pravý opak. Dehydrovaná pokožka má totiž v mnoha případech tendenci produkovat nadměrné množství mazu, aby tím ochránila sebe samotnou. Důsledkem tak jsou přehnaně se mastící pleť a samozřejmě pupínky, kterým jste se tolik chtěla vyhnout.

  • Týráte pleť i sebe

     

    Weleda, mandlový hydratační krém, 332 Kč, www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    Máte-li citlivější pleť, je zcela pochopitelné, že potřebuje ochranu v podobě krému. A to nejen pokožka obličeje, ale i celého těla. Pokud totiž pokožku po sprše či odlíčení neošetříte vhodně zvoleným přípravkem, bude pálit, svědit a nepříjemně "táhnout". Kromě zhoršování vrásek, případně vzniku pupínků může tento nedostatek péče vést až k nejednotné barvě pokožky a velmi suchým, nebo naopak mastným plochám na obličeji.

  • Kazíte si make-up

     

    BioAroma Aloe Vera, hydratační gel, 245 Kč (40 ml), koupíte na www.bioaromakosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Hydratační krém je základ pod každé líčení, a to i v případě, že máte make-up na olejové bázi. Krém má totiž tendenci sjednotit pokožku obličeje a vyhladit drobné mimické vrásky. Navíc k takovému podkladu make-up nebo BB krém lépe přilnou, nezvýrazňují tak suchá místa, déle vydrží a nemají tendenci zalézat do vrásek nebo po pár hodinách stékat. Nejlepšího výsledku docílíte, když po nanesení hydratačního krému počkáte zhruba 5 minut, než se dokonale vsákne, a teprve potom pokračujete líčením.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.