Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vizážista radí: Oslňte na večírku dokonalým výrazným líčením

Video se připravuje ...
Jak na dokonalé večerní líčení, to vás naučí vizážista Tomáš Vida.
VIDEO: Adam Balažovič
4. prosince 2015 | 06:00

Prosinec je obdobím večírků a začátkem plesové sezony, takže je ideální čas na to, oprášit výrazné líčení, které si na běžné denní nošení nemůžete dovolit. Tomáš Vida, odborný vizážista značky Dermacol, vám ve videu poradí, jak na dokonalé večerní líčení, které vydrží perfektní celou noc.

Jako každé líčení, i to večerní začínejte nanesením hydratačního krému, aby byla pokožka ošetřená, hydratovaná a dokonale nachystaná na nanesení make-upu.

Začněte líčením očí

Po nanesení hydratačního krému začněte tentokrát líčením očí. Až když jsou dokonalé, budete pokračovat make-upem. Nejprve naneste podkladový krémový oční stín na plochu celého víčka, abyste si připravila podklad pro barevné stíny, ty tak na víčko lépe přilnou a vydrží perfektní po celý večer, aniž by se rozmazávaly nebo slévaly do záhybů.

Dermacol, kajalová tužka a oční stíny 2v1, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Pokračujte měkkou kajalovou tužkou na oči, pomocí které veďte linku podél horních řas. Poté ji rozetřete špičkami prstů a vklepejte směrem vzhůru, do použitého očního stínu.

Dále pomocí menšího štětce začněte nanášet barevné stíny, které vám ladí k šatům nebo k barvě očí. Světlejší barevný stín naneste po celém pohyblivém víčku. Pod obočí pak naneste matný béžový stín. Vytvoříte si tak základ pro kouřové líčení očí – tmavý stín lépe přilne a bude snadnější ho vystínovat tak, jak potřebujete.

Nyní už sáhněte po tmavém, konturovacím stínu, naneste ho do vnějších očních koutků a stínujte směrem nahoru ke spánkům. Ten stejný stín veďte také záhybem oka, po celé jeho délce až k vnitřnímu koutku. Do vnějších koutků použijte také tmavě šedý stín a pokračujte těsně u linie horních řas.

Obočí stínujte co nejvýš

Dermacol, báze pod řasenku, 99 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Obočí zvýrazněte měkkou tužkou a přirozený oblouk se snažte vytáhnout, co nejvýš to jde. Tím docílíte "liftingového" efektu oka, které se opticky otevře. Obočí následně vyčešte pomocí spirálky a zafixujte očním stínem. Přímo pod obočí pak pomocí menšího štětce naneste bílý oční stín, který oko projasní a zvětší.

Pod řasenku naneste podkladovou bázi, která řasy nejen zhustí a prodlouží, ale i  zaručí, že se řasenka nebude otiskovat, rozmazávat a déle vydrží. Efekt výrazných řas pak můžete podpořit použitím jednotlivých trsů umělých řas, které nalepíte do vnějšího koutku očí.

Konturujte a rozjasňujte

Dermacol Wake and Make-up, 329 Kč, koupíte v prodejnách Dermacol nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Po nalíčení očí pokračujte líčením pleti. Do středu tváře naneste světlejší odstín make-upu, který odpovídá přirozenému tónu vaší pleti. Tmavší make-up pak použijte na konturování obličeje. Make-up roztírejte doztracena směrem ven z tváře a nezapomeňte ho rozetřít také na krk a do dekoltu, aby byla pokožka dokonale sjednocená.

Pod oči naneste rozjasňující korektor, který má schopnost zamaskovat tmavší kruhy pod očima a rozjasní okolí očí. Celkový make-up zafixujte transparentním sypkým pudrem.

Pro zvýraznění očí použijte ještě na konci líčení černou oční linku, která ideálně podtrhne tvar víčka. Měkkou kajalovou tužkou zvýrazněte také spodní víčko, linku rozetřete doztracena a fixujte očním stínem. Do vnitřních koutků pak pro projasnění naneste bílý perleťový stín.

Dermacol 16H Lip Colour, odstín 04, 229 Kč, koupíte v síti drogerií
Autor: archiv firem
Tváře zvýrazněte tvářenkou ve světlém růžovém nebo meruňkovém odstínu a nad ni, na nejvyšší části lícních kostí, použijte rozjasňovač, abyste lícní kosti zvýraznila. Rozjasňovač můžete nanést také na hranu nosu a nad vrchní ret.

Na rty použijte neslíbatelnou rtěnku, která nezanechává otisky a vydrží perfektní až do odlíčení. Do středu rtů pak naneste lesk, který krásně rozzáří celkové líčení a díky němuž rty vypadají větší. Pro zvýraznění kontur a dramatičnosti tváře použijte matný bronzer, kterým dostínujete tvář. Nanášejte ho pod lícní kosti, na spánky a na strany nosu.

Autor: brig