Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kosmetický hit podzimu 2015? Kmenové buňky z argánie!

12. října 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Vývoj aktivních látek v kosmetice jde neuvěřitelně rychle dopředu. Česká přírodní kosmetika RYOR na začátku září uvedla na trh nový krém, který obsahuje kmenové buňky z argánie trnité. Ty dokáží redukovat vrásky až o 26 %, což je dokonce podloženo i klinickou studií.

Jak kmenové buňky v pokožce fungují?

V kosmetice se využívají rostlinné kmenové buňky, v tomto případě z argánie trnité. Tyto buňky, ale nemohou nahradit chybějící lidské buňky, ale díky jejich použití v kosmetických přípravcích dochází k aktivaci lidských kmenových buněk v pokožce. Pokožka spustí proces tvorby nových vlastních buněk, nejčastěji kolagenových a elastinových, čímž dochází k regeneraci a zpevnění pleti.

Autor: www.ryor.cz

Výživný krém s kmenovými buňkami z argánie

Jedná o dobře vstřebatelný krém, který je navíc neparfemovaný a obsahuje vysoký obsah aktivních látek – především již zmíněných arganových kmenových buněk, ale také arganové máslo a vysoce hydratační kyselinu hyaluronovou. Toto výjimečné složení zajišťuje hloubkovou regeneraci a výživu pleti. Doporučená aplikace je 2x denně, minimálně po dobu 2 měsíců.

Nevíte přesně jak pečovat o pokožku? Navštivte bezplatnou kosmetickou poradnu na www.mujryor.cz

Autor: www.ryor.cz

Argánie trnitá

Tento velmi vzácný strom je chráněn organizací UNESCO, vyskytuje se pouze na jediném místě na světě, a to v jihozápadním Maroku. Nejznámějším produktem je arganový olej, který je získaný z jader tohoto stromu. Tento olej je jedním z nejvzácnějších a nejdražších na světě, do dnešní doby je vyráběn pouze tradičním způsobem – plody argánie jsou vytloukány na kamenných mlýncích berberskými ženami. Tento proces je také časově velmi náročný. Na jeden litr arganového oleje je potřeba cca 30 kg plodů argánie, což odpovídá zhruba 4-5 stromům. Česká přírodní kosmetika RYOR má celou řadu obsahující arganový olej a nyní využila také kmenové buňky z tohoto vzácného stromu. Tyto buňky se získávají z jediného pupenu stromu a dále jsou množeny laboratorní metodou, aby další fungování těchto chráněných stromů nebylo ohroženo lidskou činností.

Více informací a produktů na www.ryor.cz