Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jaká je cesta k věčnému mládí? Zeptali jsme se profesionálů

  • Jaký je podle profesionálů zaručený recept na věčné mládí a krásu?
    2. října 2015 | 06:00

    Vyzpovídali jsme pět odborníků na krásu a zjistili, jak si snadno a účinně ubrat roky a vypadat dlouho k světu. A víte co? Boj o věčné mládí je jednodušší, než si myslíte!

  • Svatopluk Svoboda - plastický chirurg

     

    Svatopluk Svoboda plastický chirurg
    Autor: archiv bpž
    Jaký je nejvýraznější trend v estetické medicíně?


    Zažil jsem už celou řadu metod a skvělých a převratných objevů, u kterých se často po počátečním nadšení dostavilo postupné vystřízlivění. Ale přece jen mě napadá jedna relativní novinka: estetické operace ženského zevního genitálu byly u nás před pár lety velikou raritou, a dnes patří mezi zcela standardní výkony mnoha plastických chirurgů.

     

    Co ženu spolehlivě omladí?

    Návrat či získání zdravého sebevědomí, ať už ho – myslím toho návratu – dosáhne jakýmkoli plastickochirurgickým zákrokem.

     

    Jakou největší chybu v péči o sebe ženy dělají?

    Chyba je v jakémkoliv extrému – buď o sebe nepečují vůbec, což je jistě špatně, nebo péči o sebe přehánějí, což je někdy ještě horší. Příliš make-upu, příliš parfému, příliš plastických operací…

  • Tomáš Vida - vizážista značky Dermacol

     

    Tomáš Vida, vizážista značky Dermacol
    Autor: archiv bpž
    Která novinka v oboru vás nejvíc zaujala?


    Určitě je to technika líčení stínováním, díky které dosáhnete zdravého a přirozeného jasu pleti. Potřebujete kvalitní rozjasňovač, který ladí s tónem vaší pleti a vytváří jemný a přirozený lesk. Zvýrazňuje části tváře, které nejvíc odrážejí světlo: vrcholy lícních kostí, strany čela, hranu nosu, místo pod obočím, vnitřní koutky očí, špičku brady a srdíčko horních rtů. Tím se totiž líčení stává plastickým, přirozeným a svěžím. Ostatní části obličeje nechte zmatněné transparentním pudrem.

     

    Tip na líčení, které ubere roky?

    Určitě to jsou svěží broskvové tváře, zvýrazněné a vytočené řasy, pastelové a měkké odstíny na rtech, svěží a rozzářená pleť a správně zvolený účes, dobrý střih a hlavně lesklé vlasy.

     

    Jakých chyb v make-upu se ženy dopouštějí nejčastěji?

    Vybírají nevhodný odstín make-upu, který je příliš světlý nebo tmavý a neladí s přirozeným tónem pleti. Výběr odstínů a barevných škál je vůbec častý problém. Například příliš světlý korektor na tmavé kruhy způsobí, že pleť vypadá našedle a upozorňuje na nedostatky. Chyba je i použít pudrovou tvářenku a stíny bez podkladových líčidel. Také příliš vytrhané obočí, moc řasenky, která slepí řasy, a moc opálená tvář.

  • Petra Šestáková - vizážistka a stylistka

     

    Petra Šestáková vizážistka a stylistka
    Autor: archiv bpž
    Co je podle vás nejsilnějším trendem v líčení?


    Jednoznačně je to upravené a zvýrazněné obočí. To totiž dává očím moc a sílu a přitahuje pohledy do očí. Když máte dobře udělaný make-up a zvýrazněné obočí, pak stačí jen řasenka a balzám na rty a minimalistický make-up je na světě.

     

    Jakou největší chybu ženy dělají?

    Dávají přednost dětem, rodině, stresují se a vše řeší ve spěchu. To je velká chyba. Žena, která umí najít přesný balanc mezi rodinou a sebou, není sobec, ale moudrá žena. V pozdějším věku jsou právě takovéhle ženy nejspokojenější a nejkrásnější.

  • Anna Pašková - majitelka beauty salonu Institut Sothys

     

    Anna Pašková, majitelka beauty salonu Institut Sothys
    Autor: archiv bpž
    Největší hit v péči o pleť?


    Úžasné kosmetické ošetření je bělicí program pro pleť, který vás zbaví nežádoucích pigmentových skvrn.

     

    Jak zpomalit stárnutí?

    Základem je dobře vypadající zdravá pleť, o kterou se pravidelně staráte. Důležité jsou hydratace a krémy na oční okolí. Oči totiž prozradí vše. Také hodně pomůžou zesvětlující korektory a správně udělaný make-up.

     

    Zásadní kosmetický hřích?

    Mnohé ženy často podceňují správné odlíčení a čištění pleti večer. A to je přitom základ k tomu, aby pleť vypadala dlouhodobě dobře a zdravě. Pokud jsou póry ucpané líčidly, zbytky krému, prachem nebo potem, výživné látky z krémů a sér se nemůžou vstřebat. Je to, jako když ten drahý krém otřete do kalhot.

  • MUDr. Edita Jatašová - korektivní dermatoložka LC Anděl

     

    MUDr. Edita Jatšová korektivní dermatoložka LC Anděl
    Autor: archiv bpž
    Jaký je momentálně nejžhavější trend ve vašem oboru?


    Rozhodně aplikace mezonití. Dříve bylo cílem nití jakési zavěšení kůže na několik málo nitek (často nevstřebatelných), nyní vytvoříme z mezonití síť, a jak se nitě vstřebávají, stimulují novotvorbu vlastního kolagenu, tedy dojde ke zpevnění celé oblasti.

     

    Váš osobní trik pro krásu?

    Nejdůležitější je podporovat přirozenou vlastní tvorbu kolagenu, což lze provést laserem, radiofrekvencí… Stejně nutné je dodávat kůži nezbytné látky – antioxidanty (ideální je pít denně alespoň dvě deci čerstvého pomerančového džusu) a lykopen (ten zajistí šest rajčat denně). Je důležité pravidelně odstraňovat pigmentové skvrny a žilky a bránit jejich vzniku používáním ochranných prostředků.

     

    Jak může žena co nejrychleji omládnout?

    Nejrychleji omladí výplňová injekce s kyselinou hyaluronovou, což je látka, která se v kůži normálně vyskytuje, ale s věkem se nám ztrácí. Efekt je okamžitý, a přetrvává dokonce roky, protože látka okamžitě zespodu vyplní propadající se místo, ale zároveň podporuje tvorbu kolagenu.

     

    Co je podle vás příčinou předčasného stárnutí?

    Jednou z největších chyb je nezačít o sebe pečovat včas. Pokud necháme kůži povolit a vytahat, bude návštěva plastického chirurga jednou prostě potřebná. Také nedoporučuji omlazení pomocí materiálů nevstřebatelných do kůže.

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.