Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Oriflame slaví 25 let v České republice

21. září 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Před dvaceti pěti lety se společnosti Oriflame otevřely dveře do České republiky. Firma vyznamenaná různými oceněními, která dbá na etiku, ekologii a neustálý vývoj výrobků, se má za čtvrtstoletí na tuzemském trhu za čím ohlížet a nezapomene ani odměnit své zákazníky.

Společnost, která je hrdá na svůj švédský původ

Psal se rok 1967, když se dva bratři Jonas a Robert af Jochnick a jejich kamarád Bengt Hellsten rozhodli založit vlastní firmu. Kosmetické přípravky vyvíjeli z ingrediencí pocházejících z čisté švédské přírody, což bylo vzhledem k tehdejší nabídce kosmetiky zcela mimořádné. Bratři zároveň předvedli nový způsob prodeje výrobků z pohodlí domova. Založili tak koncept, který dodnes úspěšně odolává rychle pomíjejícím trendům. Stačilo pouhých 18 měsíců, aby firma expandovala do celé Skandinávie. Již v roce 1978 se otevřela první továrna v Dublinu a za další čtyři roky byl Oriflame zapsán na Londýnské burze. U osminásobného nárůstu společnosti v devadesátých letech nechyběla už ani Česká republika.

Úspěchy Oriflame v Česku

Oficiální termín zahájení činnosti Oriflame na našem území se datuje koncem roku 1990.

„V roce 1994 jsme vydávali pouhé dva katalogy ročně,“ vzpomíná současný ředitel Oriflame pro Českou republiku Magnus Alsterlind. „Už deset let ale úspěšně vydáváme katalog každé tři týdny. Naše nejsilnější stránka je především v pleťové kosmetice a na jejím základě jsme také postavili celý náš bussiness. Výrobky jako Royal Velvet nebo ikonický zázračný kelímek s námi byly od prvního katalogu a jsou s námi dodnes,“ dodává s úsměvem

Tvářemi značky se stalo několik předních českých osobností. Od roku 2000 Oriflame spolupracuje s Nadací Terezy Maxové a rámci projektu Oriflame dětem přispívá na různé projekty podporující zlepšení kvality života dětí v dětských domovech.

A známých osobností je mnohem víc…

Jitka Zelenková v roce 2007 propůjčila svou tvář pleťové kosmetice Oriflame pro zralou pleť Time Reversing, rok před tím se Lucie Zedníčková spojila s dekorativní kosmetikou Oriflame Colour a v roce 2010 se zpěvačka Ewa Farná stala představitelkou kosmetiky pro mladé Very Me a promovala svou vlastní vůni Rock Angel.

Rok 2009 – rok revoluční stravy

V roce 2009 vstoupil Oriflame do nového segmentu stravy řadou Wellness by Oriflame, která nabízí přírodní produkty napomáhající hubnutí, zlepšení kvality pleti, vlasů, nehtů, celkové regeneraci organismu a získání energie. V České republice během čtyř let vzrostl prodej Wellness výrobků o neuvěřitelných 100% a v roce 2014 se produktová řada rozrostla i o proteinové müsli tyčinky Natural Balance.

Autor: Oriflame

 
Tím výčet úspěchů nekončí. Oriflame v zájmu o ekologii předběhl ostatní, když v roce 2011 uvedl řadu Ecobeauty. První globální kolekce produktů z různých kosmetických segmentů na světě je certifikována čtyřmi nezávislými organizacemi. Všechny výrobky obsahují minimálně 95% ingrediencí z obnovitelných zdrojů. Žádný paraben, látky získané ze zvířat, silikony, minerální oleje ani syntetické vůně. Obaly jsou vyrobeny z recyklovaných a recyklovatelných materiálů a získaly certifikaci od společností Fair Trade, Ecocert, FSC and Vegan. Díky této řadě podporujeme navíc farmáře produkující bambucké máslo a kokosový olej.

Fauna na prvním místě…

Své názory ohledně testování na zvířatech společnost Oriflame prosazovala mnoho let před tím, než byl zákaz takového testování nařízen Evropskou směrnicí.

Společensky odpovědné podnikání

Společnosti Oriflame nikdy nebyl lhostejný osud dětí, proto se řadí mezi zakládající členy World Childhood Foundation. Firma je rovněž členem Světové asociace přímého prodeje (WDSA) a české Asociace osobního prodeje (AOP).

Oriflame, jako první společnost na světě, vyrobila pěnivý produkt obsahující palmový olej s certifikací RSPO, což je zkratka organizace pro trvale udržitelné získávání palmového oleje. Je jím gel Swedish Spa.

Rostlinné buňky, které nestárnou  

Oriflame je známý svojí vášní pro vědu a inovace, proto vědci v renomovaných laboratořích vylepšili jednu z nejprodávanějších řad – Ecollagen  o výtažky z rostlinných kmenových buněk, díky nimž se zvyšuje tvorba kolagenu až o 200%. Nový Ecollagen pomáhá vrásky vyplnit zevnitř a zabraňovat jejich opětovné tvorbě. Rostlinné kmenové buňky jsou výjimečné v tom, že mají minimální metabolismus, nepodléhají procesu stárnutí a mají neuvěřitelnou schopnost se znovu obnovovat. Jsou tak jedinými buňkami v rostlinách, které jsou nesmrtelné a nestárnoucí.

Autor: Oriflame

Legendární výrobky

Pokud bychom měli zvolit nejsignifikantnější výrobek Oriflame, bezpochyby je jím klasický zázračný kelímek Tender Care. Na trh vstoupil už v roce 1970 a patří mezi multifunkční kosmetické přípravky z včelího vosku a lanolinu. Už roky si uchovává svůj elegantní praktický design. Balzámu se dodnes celosvětově prodalo přes 18 milionů kusů a jen u nás se každoročně prodá 450 tisíc kelímků. Nejoblíbenější je ten klasický, bez parfemace.

Mezi další stálice patří i pleťová řada Royal Velvet s výtažky z černého kosatce pro ženy nad 40 let se zpevňujícími účinky. V kolekci najdete denní a noční krémy, vyhlazující kapsle, odličovací i tonizační přípravky, vyhlazující sérum, oční krém a mnoho dalších praktických pomocníků.

Tyto produkty jsou natolik oblíbené, že si je kupují zákaznice po celém světě více než 50 let.

Autor: Oriflame


Slavíme s vámi

Protože nám záleží na našich zákaznících, budeme toto významné čtvrtstoletí slavit akční nabídkou těch nejoblíbenějších produktů a celých setů. Ve slevách se od září 2015 objeví například pleťová řada Ecollagen s výtažky z rostlinných kmenových buněk, vylepšená medová řada Milk & Honey Gold, omlazující pleťová kosmetika Time Reversing nebo oblíbená relaxační švédská kosmetika Swedish Spa a mnoho dalších výrobků.

Autor: Oriflame


Jako naprostou lahůdku uvedeme svůj první opravdový parfém namíchaný francouzským mistrem Giordani Gold Essenza.

A to je teprve začátek oslav s Oriflame! Více informací na http://www.slavime25let.cz/