Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jedinečná, účinná a česká

16. září 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Těmito třemi slovy by se, velmi výstižně, dala charakterizovat kosmetika, která letos, v roce 2015, slaví  20let na českém trhu. 

Za kosmetickými přípravky značek La Chèvre a Le Chaton by možná kdekdo hledal francouzského výrobce. Tyto produkty však vyrábí ryze česká společnost Kosmetika CAPRI dle vlastních, originálních receptur, které jsou v současné době celosvětovým unikátem. Základem těchto receptur jsou vzácné složky kozího mléka, vhodně doplněné surovinami mořského původu a rostlinnými extrakty. Takto koncipované přípravky nenabízí žádná jiná kosmetická firma na světě. 

Autor: www.lachevre.cz

Náročné klinické testování navíc potvrdilo vhodnost jejich použití i pro citlivou pleť a také pro alergiky, psoriatiky a atopiky. Pro přípravky obou značek je charakteristické, že obsahují značné procento účinných přírodních látek a minimální množství látek chemických (konzervačních). Obsahují komplex vzácných, životně důležitých prvků, které působí blahodárně na všechny typy pleti. Tento komplex tvoří syrovátka, tuk nebo tvaroh z kozího mléka, jedinečný biologický systém bohatý na přírodní antioxidanty, který hydratuje pokožku, chrání ji před škodlivými vlivy životního prostředí a zpomaluje její stárnutí.

Před 20 lety spatřilo světlo světa prvních pět přípravků, z nichž čtyři produkty se prodávají i v současné době. Letos se nabízí v osmi řadách 63 výrobků pro domácí použití. Obě značky (La Chèvre a Le Chaton) již dvě dekády nalézají svou cestu ke konečnému zákazníkovi.

Autor: www.lachevre.cz

Každý rok pracovníci společnosti obohacují značky novými přípravky. Ty jsou téměř vždy unikátní jak z hlediska složení, tak použitých obalových materiálů. Jako první v ČR společnost použila tzv. airless kelímky. Dále jako první využila ve svých výrobcích čerstvé ovocné buňky, které při aplikaci na pokožku uvolňují svůj blahodárný obsah. A prvenství nese také ve výrobě přípravků s obsahem kozího mleziva. Sérum  Platine S je první kosmetický přípravek na světě, který obsahuje biologické přírodní růstové faktory z kozího kolostra. Lehká emulze, která účinně zpomaluje stárnutí pleti a urychluje obnovu pokožky.

Již 20 let společnost vyrábí a prodává kosmetiku, na jejímž počátku stála potřeba zpracovat kozí syrovátku z kozího velkochovu. Chov koz a výroba sýrů, to byl původní záměr zakladatelů společnosti. Společnost si proto ke svým 20. narozeninám nadělila dárek v podobě „Veselé kozy“, která pomůže chudým lidem v Africe a Asii. Zároveň společnost navázala  spolupráci s organizací Člověk v tísni. 

Autor: www.lachevre.cz

Společnost Kosmetika Capri je také nadšeným propagátorem a podporovatelem chovu koz v České republice, snaží se spojit chovatele a zpracovatele kozích produktů, organizuje setkání kozích příznivců  - Den kozy v Praze, a zapojuje se do charitativních akcí.

Jejím hlavním posláním však zůstává a věřme, že ještě dlouho zůstane, výroba jedinečné, účinné a české kosmetiky a hlavním cílem je co nejvíce spokojených zákazníků.