Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chcete, aby vám vlasy rostly rychleji? Dodržujte těchto 7 zásad

  • Video se připravuje ...
    15. září 2015 | 06:00

    Toužíte po nádherných vlasech až do půli zad nebo ještě dál? Pak jim budete muset v růstu trošku pomoci. Co byste měla pravidelně dělat a co naopak omezit? Máme pro vás sedm tipů, aby vám vlasy rostly rychleji.

  • Pravidelně zastřihujte

    Autor: shutterstock.com

    Ano, zní to jako paradox, ale to, že svým vlasům pravidelně zastřihnete konečky, způsobí, že budou delší. Přestože každý centimetr, o který se vaše vlasy zkrátí, je pro vás jako středověké mučení, roztřepené konečky jsou často zodpovědné za to, že se vám vlasy odlámou v mnohem větší délce, než když vám je zastřihne zkušená kadeřnice.

  • Každý večer češte

    Autor: Shutterstock

    Přirozený vlasový maz, který produkuje pokožka hlavy, je pro vlasy tou nejlepší ochranou a výživou. Proto byste do postele nikdy neměla ulehat před tím, než si vlasy důkladně rozčešete kartáčem. Maz z pokožky se tak rozprostře po celé vlasové délce, a vaše vlasy tak mají čas přes noc zregenerovat a hydratovat se.

  • Nepřehánějte to se stylingem

    Autor: Shutterstock.com

    Nejhorší, co svým vlasům můžete udělat, je každodenně je vystavovat horkému vzduchu. Nepřehánějte to s žehlením nebo naopak natáčením vlasů, a pokud je chcete mít opravdu dlouhé, naučte se je milovat takové, jaké jsou, a to stejné platí i pro foukání horkým vzduchem. Přivstaňte si a prosušte je studeným nebo je v ideálním případě nechte uschnout volně. Případně použijte staré metody vašich babiček - natočte je na natáčky. Odvděčí se vám tím, že budou silnější a přestanou se lámat.

  • Nemyjte je denně

    Autor: shutterstock.com

    I když čerstvě umyté, voňavé vlasy jsou zdrojem báječného pocitu a mnoha komplimentů, udržte se a nemyjte si je denně. Každodenním mytím totiž vlasy připravujete o schopnost a šanci regenerovat a hydratovat pomocí přirozeného kožního mazu, který produkuje pokožka vaší hlavy. Ostatně podle všeho je metoda NoPoo pro vlasy doslova regeneračním zázrakem. Pokud si na to netroufáte, omezte se na mytí vlasů maximálně 3x do týdne a vybírejte si šampony bez sulfátů, které nevysušují vaši pokožku.

  • Zchlaďte je

    Autor: shutterstock.com

    Horká sprcha je sice moc příjemná, vaší pokožce a vlasům ale příliš služby neudělá. Nikdy neprodlužujte dobu sprchování nebo horké koupele na víc než 15 minut a na závěr spláchněte vlasy studenou vodou. Pomůže to přirozeně uzavřít vlasové kořínky, prokrvit pokožku hlavy, stimulovat ji a posílit vaše vlasy před úpravou.

  • Vyměňte povlečení

    Autor: profimedia.cz

    Jakkoliv se vám to může zdát malicherné, také materiál, z jakého jsou vaše povlaky na polštáře, může mít vliv na kvalitu vašich vlasů. Vyměňte bavlnu a krep za satén a hedvábí. U těchto hladkých materiálů je totiž menší šance vzniku uzlíků a ulámání vlasů. Ostatně právě satén a hedvábí jsou také materiály, díky kterým se vám během spánku tvoří méně obličejových vrásek, takže zachráníte nejen své vlasy, ale také pleť.

  • Nadopujte je vitaminy

    Autor: profimedia.cz

    Svým vlasům můžete pomoci nejen zvenku, ale také zevnitř. Sáhněte po doplňcích stravy, které jsou určené přímo na zlepšení kvality vlasů, pokožky a nehtů a obsahují důležité vitaminy a minerály, jako je biotin, keratin, vitamin C nebo vitamin B, které podporují zdraví, kvalitu a růst vlasů.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.