Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Velký test hydratačních šamponů: Na ceně nezáleží!

  • Video se připravuje ...
    27. srpna 2015 | 06:00

    Šampon je sice věc, kterou používáme téměř denně, přesto by si po létě naše vlasy zasloužily nějaký, který jim dodá hydrataci a výživu, kterou jim sluníčko a chlorovaná voda vzaly. Rozhodly jsme se vyzkoušet šampony, které slibují dát našim vlasům přesně to, co potřebují. Jak u nás dopadly?

     

  • Šéfeditorka Markéta testovala:



    Nobilis Tilia, obnovující šampon, 284 Kč (200 ml)

    Nobilis Tilia, přírodní obnovující šampon, 284 Kč (200 ml), koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Bez silikonů a další zbytečné chemie. Nejsem v používání těchto preparátů nováček, skoro už jsem po ničem jiném nesáhla, takže mě nepřekvapí, jak se chovají, když si je nalijete na hlavu. Nobilis patří k těm komplikovanějším. Zjednodušeně řečeno: musíte chvíli počkat, než začne pěnit. Chemicky vám to nevysvětlím, ale vypadá to, že nejdříve musí jakoby nabobtnat. Dejte mu půl minuty a hlavu si s ním umyjete skoro jako s tím chemickým.

     

    Coslys, pro suché a poškozené vlasy, 290 Kč (250 ml)

    Coslys, šampon pro suché a poškozené vlasy, 290 Kč (250 ml), koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Velká tuba. Šetřivá žena vybírá šampon bez chemie, aniž by ohrozila rodinný rozpočet. Téhle značky se bát nemusíte, poměr cena/výkon je prostě dobrý. Stejně jako u všech přírodních šamponů, i zde opět nečekejte, že vytvoří bohatou pěnu. Ale umyje úplně stejně. Nebojte se. Bez použití kondicionéru ale vlasy nerozčešete. Na to jsme ale my, které nechceme chemii, zvyklé. Jen ta vůně. Prostě nemám ráda meruňku na vlasech ani na kůži.

     

    Lavera, šampon pro barvené a melírované vlasy, 149 Kč (200 ml)

    Lavera, šampon pro barvené a melírované vlasy, 149 Kč (200 ml), koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Ideální šampon pro "bioženu začátečnici". Nevím, jak to dělají, ale u Lavery nemáte pocit, že vůbec nepění. Samozřejmě že pění málo, ale zato hned po nanesení na vlasy. Možná je to vykoupeno maličko vyšší cenou, ale všimněte si, že zrovna na tuhle značku mají v oblíbené síti drogerií často akci. Využijte ji a zkuste, co se stane s vaší hřívou, když se obejde bez silikonů a parabenů. Navíc budete příjemně vonět. Mango – to je přece dovolená, léto, slunce, nicnedělání.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

     

    L´Occitane, osvěžující šampon – verbena, citrus, 405 Kč (250 ml)

    L´Occitane, osvěžující šampon, verbena, citrus, 405 Kč (250 ml), koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane
    Autor: archiv firem
    Přestože tento šampon naprosto nádherně a svěže voní po citrusech, žádnou výraznou změnu jsem na svých vlasech nepozorovala. Po použití byly čisté a jemné, ale neměla jsem pocit, že by jim šampon dodával hydrataci nebo výživu. Každopádně na přírodní nebo tmavé vlasy je ideální. U suchých nebo odbarvených bych ale sáhla po něčem silnějším.

     

    Alterna Bamboo Color Vibrant, 545 Kč (250 ml)

    Alterna Bamboo UV+ Color Vibrant Shampoo, 545 Kč (250 ml), koupíte na www.salonpro.cz
    Autor: archiv firem
    Můj naprostý favorit tohoto léta! První věc, která vás dokonale dostane, je svěží vůně citrusů a melounu. Hned poté pocit, který šampon zanechává na vlasech. Ty jsou čisté, jemné a nevysušené, protože Alterna neobsahuje žádné sulfáty. I přes cenu, která je trošku vyšší, je mi jasné, že tento šampon mi už z koupelny nezmizí.

     

     

     

    Naturalis Better, 195 Kč (50 ml)

     

    Naturalis Better, šampon, 195 kč (50 ml), koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Cena tohoto šamponu je na můj vkus příliš vysoká, ale odpovídá 100% přírodnímu složení a současně účinkům, kterými se projeví na vašich vlasech. Ty jsou po umytí jemné, snadno rozčesatelné a nezatížené žádnou chemií. Ve spojení s kondicionérem od stejné značky je naprosto ideální. Avšak za přírodní složení a kvalitu si zkrátka musíte připlatit.

     

     

     

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Dove Pure Care Dry Oil, 120 Kč (250 ml)

    Dove AHS, šampon Pure Care Dry Oil, 120 Kč (250 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Olejový šampon od Dove byl přesně to, co moje vlasy v létě potřebovaly. Jelikož se už skoro 10 let odbarvuji na blond, mám především v létě vlasy vysušené, matné a celkově unavené. Po pár umytích šamponem Dove, který jsem nechala klidně i 3 minuty působit, se vlasy krásně leskly. Jen mi chyběla svěží vůně, kterou od letních šamponů vyžaduji.

     

    Rituals Carpe Diem, hydratační šampon, 280 Kč (250 ml)

    Rituals Carpe Diem, hydratační šampon pro suché vlasy, 280 Kč (250 ml), koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Asi stejně spokojená jsem byla i s šamponem značky Rituals, který obsahuje rýžové mléko, a navíc krásně voní po třešních. Po umytí jsem i bez použití kondicionéru nebo masky měla vlasy lesklé a jemné. Půl lahvičky jsem si ještě schovala a dodělám ji za čtrnáct dnů u moře, kde budou moje vlasy potřebovat opravdu kvalitní péči.

     

    Alcina After Sun, 230 Kč (200 ml)

    Alcina After-Sun Shampoo, 230 Kč (200 ml), koupíte na www.alcina.cz
    Autor: archiv firem
    Ze všech tří šamponů, které jsem zkoušela, je právě tento od Alciny jasným vítězem. Asi kvůli tomu, že kromě rozjasněných vlasů jsem klidně i dva dny po mytí stále cítila svěží a pronikavou vůni. A voňavé vlasy k létu zkrátka neodmyslitelně patří!

  • Editorka Radka testovala:

     

    Yves Rocher, šampon pro zářivé vlasy, 69 Kč (300 ml)

    Yves Rocher, šampon pro zářivé vlasy, 69 Kč (300 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Z nějakého důvodu mám radši šampony, které jsou průhledné, perleťově lesklé a spíše hustší. Šampon My Planet Radiance mi svým čirým vzhledem připomněl březové šampony z dětství, po kterých jsem nikdy své husté vlnité vlasy nemohla rozčesat – nebo jen za cenu toho, že jednotlivé vlny se spojily a začaly vypadat jako chemlon. To tady nehrozí! Naopak – i mé barvené vlasy po něm byly hebké, hladké, co se povrchu týče, a jednotlivé vlny zůstávaly oddělené, což preferuju. Lehká přírodní vůně je rozhodně plusem.

     

    SebaMed Repair, 149 Kč (200 ml)

    SebaMed, repair šampon, 149 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tohle je šampon, jehož pozitivní účinek na vlasy si nemusíte namlouvat, protože se skutečně dá pozorovat. Díky šetrnému složení si přitom jsem jistá, že si vlasy jen neobaluju silikonem, protože ten neobsahuje. Doufám, že avizované biopolymery nejsou něčím podobným a že nechají vlasy dýchat. Vlasy jsou po tomhle šamponu nadýchanější a objemnější, jen je záhodno použít stylingové přípravky, protože jen po šamponu jsou trochu nezvladatelné, ačkoli jinak mám přírodní vzhled vlasů ráda.

     

    Himalaya Herbals, proteinový šampon, 90 Kč (200 ml)

    Himalaya Herbals, proteinový šampon, 90 Kč (200 ml), koupíte v hypermarketech Albert, Tesco a Globus
    Autor: archiv firem
    Pro mě neznámá značka s celkem dobrými referencemi, ale čekala jsem od ní více. Upocené a zaprášené vlasy, což v horkých dnech nebo po cestování není výjimka, bylo potřeba umýt dvakrát po sobě, jinak zůstaly zplihlé. Dvojnásobné mytí však způsobilo, že mi vlasy připadaly vysušené. Nicméně dcera, která má vlasy spíše mastné, byla spokojená, protože se jí po tomto šamponu mastily méně.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Syoss Supreme Selection, 99 Kč (250 ml)

    Syoss Supreme Selection Restore, šampon, 99 Kč (250 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Mé vlasy jsou poměrně náročný uživatel pro šampony, a kvalitu tak opravdu poznají. Syoss Nourishing Oleo Rich slibuje oživení unavených a lámavých vlasů a prý jim dodá lesk. Moc těmhle slibům nevěřím, protože to proklamuje snad každý šampon. Byla jsem tedy překvapena, že skutečně funguje a vlasy jsou po jeho umytí lesklejší, hladší a konečky se tváří, jako by se zacelily. Ovšem doporučuji přikoupit si i kondicionér, pokud se nechcete trýznit rozčesáváním vlasů.

     

    La Roche-Posay Kerium, 229 Kč (200 ml)

    La Roche-Posay Kerium Extra, jemný šampon, 229 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Značky šamponů často střídám, a tak se občas, po použití nějakého „horšího“, musím potýkat s lupy. Přišlo mi tedy vhod vyzkoušet šampon proti lupům od La Roche. Stačilo jedno umytí na to, aby pokožka hlavy byla vyživená natolik, aby mě nesvědila hlava, a nebála jsem se tak udělat si culík s tím, že nebudou vidět lupy.

     

    Head & Shoulders Instant Relief, 70 Kč (200 ml)

    Head and Shoulders Instant Relief, 70 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Head and Shoulders používám docela často. Opravdu totiž zbavuje lupů, a navíc ještě hezky voní a vlasy jsou po něm jemnější, hebčí na dotek a vůbec tak nějak hezčí. Ovšem tento typ jsem ještě nezkoušela, tak jsem byla napnutá, zda i on splní mé očekávání. A splnil. Jde o dva v jednom, tedy šampon spolu s kondicionérem. Vlasy jdou krásně rozčesat, aniž bych na ně musela dávat cokoliv jiného, a navíc mátová vůně je teď v létě skutečně osvěžující.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Balea After Sun, 40 Kč (250 ml)

    Balea Professional, šampon a balzám After Sun, 40 Kč (250 ml), koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Nevěřím šamponům, které tvrdí, že jsou dva v jednom. Tedy šampon s kondicionérem dohromady. Můžou za to špatné zkušenosti, kdy jsem spoléhala na skrytý kondicionér. Proto jsem k Balee přistupovala trochu s despektem. Byla jsem ale nadšená! Vlasy jsem nejen rozčesala, ale navíc mi i krásně ožily poté, co byly lehce poničené sluníčkem. Naopak šampon ještě podpořil hezkou vyšisovanou barvu.

     

    Gliss Kur Oil Nutritive, 85 Kč (250 ml)

    Gliss Kur Oil Nutritive, regenerační šampon, 85 Kč (250 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tento šampon jsem si zamilovala především kvůli úžasné vůni. Cítím ji z vlasů celý den potom, co si je umyji, a je to úžasné. Spokojená jsem i s jeho účinkem na vlasy. Jelikož mám blond, odbarvované a vysušené vlasy, tak potřebuji, aby dostaly zpět lesk a nevypadaly nezdravě. To se šamponu rozhodně daří. Šampon slibuje intenzivně do hloubky regenerovat a já myslím, že to docela funguje.

     

    Klorane Mango, vyživující šampon, 199 Kč (200 ml)

    Klorane Mangue, vyživující šampon, 199 Kč (200 ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Mýt si vlasy tímhle šamponem znamená, že se vám okamžitě spustí sliny, protože voní nádherně, jako mango, z jehož výtažků je vyroben. Na vlasy působí pouze rostlinné výtažky z pecek manga, ze kterých se vyrábí mangové máslo, jež má mít na suché a poškozené vlasy ten blahodárný účinek. Šampon je velice hustý a stačí ho použít pouze jednou, protože vytvoří nádhernou, hustou pěnu. Vlasy mi po používání šamponu připadají silnější a odolnější.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.