Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Jak na perfektní obočí

17. srpna 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Krásné, upravené obočí rámuje naši tvář, zvýrazní naše oči a dá obličeji docela jiný, mladistvý výraz. Přesto je často opomíjenou částí tváře, které nevěnujeme dostatek péče. A přitom stačí málo a dokáže zázraky!

Nemusíte být vizážistka, abyste si perfektní obočí dokázala vytvořit sama. Existuje série kroků zahrnujících depilační techniky a spousta pomocníků – přípravků určených přímo na obočí v podobě gelů, vosků, pudrů a nástrojů, se kterými je úprava obočí hračka.

Zásadní je tvar! Pokud máte přírodní, ještě nedepilované obočí, jste v určité výhodě. In je silnější, přirozený tvar. V žádném případě úzké obočí ve stylu Marlene Dietrich. Pamatujte, obočí byste měla vytrhávat jen zespoda, shora nikdy nebo jen minimálně. Domácí depilaci nejsnáze provedete kvalitní pinzetou. Pokud jste už obočí depilovala a výsledek není podle vašich představ, nezoufejte, vše se dá napravit.

Autor: WWW.BEAUTY-STORE.CZ

Jak tedy perfektně upravit obočí a vytvořit, takzvané HD obočí? HD obočí tolik oblíbené mezi celebritami nepřináší naprosto nové techniky nebo tvary obočí. Je to pouze série kroků, která nám umožní dosáhnout dokonale tvarovaného obočí, a to u kohokoli. Jestliže je vaše obočí nesouměrné, špatně depilované, je tato metoda vhodná právě pro vás.

Úpravu začněte vyčesáním chloupků obočí do správného tvaru spirálkou na obočí.  Poté zafixujte obočí do tvaru. K tomu můžete použít např. gel na obočí, ale já jsem si oblíbila vosk. Krásně obočí zafixuje a poradí si i s „neposlušnými“ chloupky. Nejraději mám Brow Wax - vosk v tužce od Sigma Beauty. Vosk nanesete po směru růstu chloupků a poté pročešete spirálkou.

Autor: WWW.BEAUTY-STORE.CZ

Pak můžete začít s dokreslováním.  Pro dokonalý výsledek doporučuji použít šikmý štětec na obočí.  Barva na obočí existuje v krémové nebo pudrové podobě. Nejraději mám Brow kit Sleek MakeUp – DARK paletku na obočí, která obsahuje jak tónovaný vosk, tak pudrovou barvu. Dokreslování začneme vždy od spodní linie obočí, kde si naznačíme požadovaný tvar po celé délce obočí, poté naznačíme horní linii. Poté „vybarvíme“ prostor mezi liniemi tak, aby obočí u kořene nosu bylo světlejší a přecházelo dotmava. Tak bude obočí působit přirozeněji.

Na závěr projasnění oblasti pod obočí i nad obočím v podobě tužky nebo opět pudru. Já jsem si oblíbila Sigma Brow Highlighting Pencil - rozjasňovač v podobě oboustranné tužky. Matovou tělovou barvu nanesu pro začištění a zvýraznění kolem celého obočí a rozetřu štětečkem, druhou třpytivou barvu pak lehce pod obočí. Pokud vás nebaví hledat jednotlivé produkty a chcete si pořídit vše najednou, pak doporučuji koupit celý set na obočí Sigma Brow Expert Kit, kde najdete vše od štětečku, pinzety, vosku, barev po rozjasňovače. Výsledek je perfektní!

Autor: WWW.BEAUTY-STORE.CZ

Beauty Store, který tento úžasný set nabízí, pořádá jedinečné kurzy zaměřené přímo na obočí nazvané Brow Stylist, kde se naučíte všechny dostupné techniky úpravy obočí včetně techniky zhušťování obočí neboli 6D rekonstrukce obočí. Ta spočívá v dolepování ultra tenkých chloupků přímo do obočí, čímž vytvoříte krásně plné obočí, které je k nerozeznání od přírodního. Tato metoda je obzvlášť vhodná pro ty, kteří mají řídké, špatně rostoucí, asymetrické obočí nebo mají v obočí například jizvu.