Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Chladivá kosmetika: Jak se ve vedru rychle osvěžit?

  • 11. srpna 2015 | 06:00

    Teploty kolem 30 stupňů nás letos prý čekají až do půlky září, takže možnost se osvěžit čímkoliv, co je zrovna po ruce, je k nezaplacení. Pokud nemáte možnost skočit si uprostřed dne do bazénu nebo alespoň pod sprchu, vytáhněte do boje kosmetiku. A to takovou, která má chladivé nebo hydratační účinky.

  • Klasická voda

     

    La Roche Posay Termální voda ve spreji 50ml, 89 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Pokud tuhle vychytávku pro letní dny ještě neznáte, nevíte, o co přicházíte. Voda ve spreji je ideální pomocník, pokud potřebujete okamžitě osvěžit, aniž byste se musela bát, že si rozmažete líčení. Samozřejmě že stejné osvěžení vám poskytne i klasická kohoutková voda v rozprašovači, ale ty z lékárny mají výhodu velmi jemné spršky, a navíc ve spreji vydrží chladnější.

  • Chladivá máta

     

    Rituals Chladivý peeling na chodidla Qing Fa 335 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Máta a mentol, který se z ní získává, mají okamžité chladivé účinky, takže není divu, že je kosmetika s jejich obsahem v létě velmi oblíbená. Na obličeji a celém těle může být tento efekt až nepříjemný, ale v létě se na oteklé a unavené nohy hodí dokonale. Ať už sáhnete po spreji, gelu nebo peelingu, ujistěte se, že má v sobě výtažky z máty nebo mentolu.

  • Zklidňující aloe vera

     

    BioAroma Aloe Vera hydratační gel s diktamem a levandulí, 245 Kč, koupíte na www.bioaroma.cz
    Autor: archiv firem
    Máte pokožku vysušenou, podrážděnou a totálně dehydrovanou? Sáhněte po produktech s obsahem aloe vera. Ideálně rovnou po gelu z této rostliny s mimořádně hydratačními a zklidňujícími vlastnostmi. Můžete jej nanést pod krém nebo jím krém klidně nahradit. A sáhněte po něm i v případě, že jste se nepříjemně spálila na sluníčku.

  • Hydratační okurka

     

    Ziaja Okurkový pleťový tonik, 70 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Kosmetika obsahující výtažky z okurky má mimořádně hydratační vlastnosti. Aby taky ne, když okurka je zelenina obsahující až neuvěřitelné množství vody. Pořiďte si tonikum, krém nebo oční krém s výtažky z okurky. Její vlastností je totiž i to, že zmírňuje otoky, takže se skvěle hodí na oblast pod očima.

  • Sofistikovaná technika

     

    Skin Up, 2300 Kč, koupíte na www.skinup.cz
    Autor: archiv firem
    Nadějnou novinkou v péči o pleť je v kosmetickém světě nanozvuková hydratace. Zní vám to jako z nějakého sci-fi filmu? Nám popravdě také, ale tento přístroj – o něco menší než mobilní telefon – je schopen během 30 vteřin pomocí jemné chladivé mlhy osvěžit a zklidnit unavenou nebo rozpálenou pleť.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.