Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrhněte se na oleje! Jaký se na co hodí a proč jsou tak zázračné?

  • 8. srpna 2015 | 06:00

    Pokud ještě ve své koupelně nemáte žádný přírodní olej, napravte to. Mají totiž skvělé účinky, nenajdete v nich žádné chemické složky a vzhledem k tomu, jak malé množství jich je potřeba, vyjdou vaši peněženku velmi výhodně. Jaké byste si rozhodně měla pořídit?

  • Kokosový na odličování

     

    Purity Vision Bio, kokosový olej, 97 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Nic vás neodlíčí tak dokonale jako oleje a žádný z nich v tom není tak dobrý jako kokosový olej. Jednoduše si navlhčete obličej i dlaně. Rozetřete v dlaních trošku kokosového oleje a s ním si pak obličej "umyjte". Odlíčíte s ním bez problémů i oči, a to včetně voděodolné řasenky. Jen pak nezapomeňte mastný film z pleti stáhnout pleťovou vodou nebo tonikem.

  • Arganový na pleť

     

    Nobilis Tilia Bio, arganový olej, 149 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Oleje jsou skvělé v péči o pleť, protože ačkoliv samy hydratační vlastnosti nemají, dokážou v pleti perfektně uzamknout vodu, která je pod nimi. Proto si oleje nanášejte zásadně na navlhčenou pleť. Stačí pár kapek ráno i večer a uvidíte tu změnu. Každé pleti vyhovuje jiný olej a je potřeba vyzkoušet, jaký sedne zrovna vám. Určitě ale začněte u arganového, který má velké množství vitaminu E a antioxidantů.

  • Sezamový na pokožku

     

    Saloos Bio, sezamový olej, 89 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Pokud vyměníte své tělové mléko s parafinovým základem za čistý olej, vaše pokožka vám poděkuje, a vaše peněženka si přitom žádné změny ani nevšimne. Sáhněte po sezamovém oleji, který je vynikající v tom, že otevírá póry, čistí je a váže na sebe toxiny. Navíc má tendenci zpomalovat proces stárnutí kůže.

  • Makadamiový na vlasy

     

    Havlíkova apotéka Bio, makadamiový olej, 133 Kč, koupíte na www.havlikovaapoteka.cz
    Autor: archiv firem
    Přestože na vlasy se často doporučuje jako zázrak kokosový olej, pravdou je, že při častém používání může začít vysušovat. Pokud si tedy oleje na vlasy oblíbíte, rozhodně vyzkoušejte makadamiový. Má silné hydratační účinky, obsahuje vitaminy A, B a E, a dokonce má nízký ochranný UV faktor, takže vaše vlasy přirozeně chrání před sluníčkem.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.