Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký test krémů po opalování: Který nelepí a zklidní pokožku?

  • 30. července 2015 | 06:00

    Že bychom se měli v létě mazat tak, abychom se nespálili, ví každý z nás. Jenomže i správně chráněná pokožka potřebuje hydrataci a zklidnění. Právě k tomu jsou ideální nejrůznější mléka, krémy, gely a spreje po opalování. Jak jsme s nimi v redakci byly spokojené? Opravdu dokážou to, co slibují? Zjistily jsme to během našeho testování.

  • Editorka Radka testovala:

    Lavera After Sun Fluid, Sun Sensitiv, 197 Kč

    Lavera Sun, mléko po opalování BIO, 197 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Značku Lavera mám čím dál tím raději. Za tenhle krém po opalování ode mě má další kladné body. Sice se nenanáší úplně snadno, překvapilo mě, že je poměrně hutný, ale vzápětí se dobře vstřebával a zůstala jen vcelku příjemná, i když trochu silná přírodní vůně, aniž bych měla pocit mastné pokožky. Vůně navíc za pár minut ubrala na intenzitě, takže pak už jsem byla úplně spokojená. Přírodní složení kvituji vyloženě s povděkem. 

     

    BioAroma Olive Oil Body Spray, 325 Kč

    BioAroma, zvláčňující olej po opalování, 325 Kč, koupíte na www.bioaromakosmetika.cz
    Autor: archiv firem

    Byla jsem naladěná na vůni oliv, když přišlo první překvapení. Výrobek od firmy produkující přírodní řeckou kosmetiku, prezentovanou jako kosmetika z Kréty, voní po sladkých mandlích. To jsem nečekala a vlastně mě to zaskočilo, ty olivy by mi bývaly seděly lépe. Studovala jsem proto složení, mandle v něm skutečně jsou, takže jsem to asi měla čekat. Výsledný dojem? Ano, tohle je určitě přírodní a příjemné, ale pro mou trochu hektickou osobu nepříliš vhodné – olej je řídký, jak už tak oleje bývají, navíc se má nanášet na vlhkou pokožku. Tohle prostě chce čas. 

     

    Sebamed After Sun, 119 Kč

    Sebamed After Sun, balzám po opalování, 119 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tohle je taková drogerijní klasika, přijatelná cena, solidní výkon, žádná přehnaná chemie. Značku Sebamed ostatně pořizuji i dětem, když chci něco, na co se můžu spolehnout, ať už jde o pěnu do koupele nebo třeba šampon na vlasy. Tady oceňuji, že se dobře roztírá a nijak nevoní, to většinou nemám ráda. 

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Dermacol, regenerační a hydratační balzám, 99 Kč 

    Dermacol, regenerační a hydratační balzám po opalování, 99 Kč, koupíte v prodejnách Dermacol a na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    Po opalování mám – stejně jako každý – vysušenou pleť, ale nemám moc ráda, když se musím namazat krémem po opalování, který je mastný a špatně se roztírá. Už proto, že kůže je citlivější. Naštěstí se Dermacol balzám do vysušené pokožky krásně vsakuje a mandlový olej pokožku hydratuje.

     

    Oriflame After Sun, 199 Kč 

    Oriflame, rehydratační zklidňující mléko po opalování After Sun, 199 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem

    Toto mléko po opalování mělo z těch, které jsem testovala, nejpříjemnější vůni. Obsahuje aloe vera, která zklidňuje a hydratuje pokožku. Je to rozhodně velice příjemný přípravek. Má hutnější konzistenci, ale přesto se krásně roztírá a není třeba používat jej ve velkém množství. 

     

    Lancaster Tan Maximizer, 349 Kč 

    Lancaster Tan Maximizer, zklidňující hydratační krém, 349 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem

    Tenhle zázračný krém vám nejen zpevňuje pokožku, ale i prodlužuje opálení. Používá speciální technologii, díky které je v pokožce podporována tvorba melaninu, aniž by na ni muselo svítit slunce. Má nevýraznou vůni, ale krásně se roztírá, pleť je jemná, a ještě ke všemu by měl krém zabraňovat stárnutí pokožky!

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Eucerin, regenerační gel po opalování, 344 Kč 

    Eucerin, regenerační gel po opalování proti sluneční alergii, 344 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Eucerin je značka, která mě nikdy nezklame. Stejně jako ostatní přípravky, je i tento gel neparfemovaný, takže by neměl vadit ani citlivé pokožce. Je velmi lehký, okamžitě se vstřebává, nelepí a příjemně chladí. Což je u přípravku po opalování vždy plus. Zda opálení prodlouží, nedokážu posoudit, ale pokožka je po něm příjemně hydratovaná.

     


    Alcina Summer Butter Balm, 399 Kč 

    Alcina Summer Butter Balm, 399 Kč, koupíte na www.alcina.cz
    Autor: archiv firem

    Máslový balzám si zamilujete, pokud máte v oblibě mastnější přípravky. Produkt pod rukama na kůži doslova taje a je velmi příjemný. Nechladí, ale pokožku na první pohled hydratuje, obzvláště v případě, že ho nanesete na vlhkou kůži chvíli po sprchování. Jako u všech mastnějších přípravků to ale chvíli trvá, než se vstřebá.

     


    Martina Gebhardt Summer Time, 539 Kč 

    Martina Gebhardt, zklidňující mléko po opalování, Summer Time, 539 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem

    Přírodní mléko Summer Time je jednoznačně mým favoritem. Nádherně se roztírá, rychle se vstřebává, absolutně nelepí a pokožku zanechává vláčnou a hydratovanou. Navíc ji díky aloe vera zklidňuje i v případě, že to přeženu s opalováním. Jediné, co by někomu mohlo vadit, je skutečnost, že balení produktu je skleněné. Já to ale – obzvláště u přírodní kosmetiky – oceňuji.

  • Editorka Markéta testovala:

     


    Bioderma Photoderm, 399 Kč 

    Bioderma, mléko po opalování Photoderm, 399 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    První nadšení přišlo zejména se zjištěním, že jde o opravdu velké balení s velmi praktickým dávkováním. Pravda, do kufru na dovolenou s nízkonákladovým přepravcem jsem si toto příjemné mléko nevzala. Přece jen má více než půl kila. Vůně příjemná, zcela nenápadná – a to já mám ráda. Mléko nedráždí, nezanechává pokožku příliš mastnou. Prostě spokojenost.

     


    Balea, sprchový gel After Sun, 25 Kč 

    Balea, sprchový gel After Sun, 25 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Nemám ráda, když kosmetika moc voní, a tropické tóny navíc patří k tomu, co skoro nesnáším. Tento produkt prostě není pro mě. Je třeba ale pochválit, že jeho aplikace byla příjemná, hodně pěnil a dobře se smýval – a to včetně té pro mě nepříjemné vůně. Překvapilo mě ale, jak pokožku vysušil. Po použití mycího gelu byla nepříjemně vysušená, a to mi nakonec vadilo nejvíc.

     


    Piz Buin, hydratační mléko po opalování, 380 Kč 

    Piz Buin, hydratační mléko po opalování, 380 Kč, koupíte v síti parfumerií Fann
    Autor: archiv firem

    Tělové mléko Piz Buin mě nadchlo příjemnou a nevtíravou vůní. Dobře se na těle roztírá a pokožka ho doslova nasává. Po pár minutách se přípravek vstřebal zcela – takže na sebe můžete hodit běžné oblečení. Pokožka byla vláčná a zůstala taková ještě několik hodin. Díky výtažkům z mentolu mléko příjemně chladí. Obsahuje také vitamin E. Jelikož většinou zůstávám na slunci déle, než doporučují dermatologové, mám díky použití mléka pocit, že jsem to pokožce trochu vynahradila.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Avon, chladivé mléko ve spreji, 199 Kč 

    Avon, chladivé mléko po opalování ve spreji, 199 Kč, koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem

    Člověk se má opálit tak, aby se nespálil. Ale co vám budu povídat, jednou jsem to úplně nevychytala a večer proklínala ten jeden jediný vinný střik, po kterém jsem na pár hodin usnula na sluníčku. Jako první pomoc jsem sáhla po chladivém mléku po opalování od Avonu, které jsem měla schované v ledničce, jak jsem zvyklá. Jenže to byla fatální chyba. Mléko nešlo nanášet, změnilo svou konzistenci a já jsem raději zvolila bílý jogurt. Sprej jsem ale do lednice už zpátky nedávala, a když jsem jej zkusila použít druhý den v pokojové teplotě, fungoval. Příjemně ochladil kůži.

     


    Ziaja, mléko prodlužující opálení, 79 Kč 

    Ziaja, mléko prodlužující opálení, 79 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem

    Toto mléko po opalování jsem raději do ledničky už nestrkala, zato jsem se s ním mazala skutečně poctivě. Používala jsem ho na dovolené, a protože mám zkušenosti s krémem na opalování stejné značky, byla jsem zvědavá na výsledek. Zvláště když mléko slibuje prodloužené opálení. Na dovolené jsem byla před dvěma měsíci a snědá jsem stále. Ale možná to bude tím, že je vcelku slunečné léto... Každopádně krém má hezkou nevtíravou vůni, dobře se roztírá a rychle se vsakuje do kůže. Takže super!

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Dermalogica After Sun Repair, 985 Kč, koupíte na www.salonpro.cz
    Autor: archiv firem
    Dermalogica After Sun Repair, 985 Kč

    Když si můžete dovolit trochu si připlatit, rozhodně si pořiďte tento krém po opalování. Už po prvním nanesení se mi opálená a místy i jemně spálená pokožka zklidnila a díky pravidelnému používání jsem se později vyhnula nepříjemnému slupování kůže a suché pokožce. Velkou výhodou je, že se velmi rychle vstřebává, takže se pár minut po nanesení můžete klidně obléknout, aniž byste si umastila oblečení, a vyrazit do města. Cena za tento luxus je ale opravdu vysoká.

     

    Yves Rocher, mléko po opalování 3v1, 189 Kč 

    Yves Rocher, mléko po opalování 3 v 1, 189 Kč, koupíte v prodejnách Yves Rocher nebo na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem

    Jsem nadšená. A vlastně nejen já, ale i dalších jedenáct lidí, kterým spolu se mnou dalo sluníčko na raftech pořádně zabrat. Jemně spálená pokožka se po nanesení zklidnila a promastila. Ani jednoho z nás krém na kůži nepálil a všem nám opravdu voněl. Praktické balení na cesty jsme vypotřebovali a příští rok bude rozhodně součástí naší základní vodácké výbavy.

     


    Nivea, mléko po opalování do sprchy, 189 Kč 

    Nivea, osvěžující mléko po opalování do sprchy, 189 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Osvěžující tělové mléko do sprchy krásně voní a příjemně pokožku promastí. Občas mě však i po osprchování a důkladném utření ručníkem svědila kůže, nejvíc na rukou. Nanášení na pokožku spálenou od slunce proto raději nedoporučuji.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.