Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Test: Co s oteklýma a zpocenýma nohama ve vedrech? Víme, které přípravky pomůžou

  • 23. července 2015 | 06:00

    Léto patří odhaleným nožkám. Na těch nás ale často trápí ztvrdlé paty, otoky nebo pocení a s ním spojený nepříjemný zápach. Proto jsme se rozhodly otestovat nejrůznější přípravky na chodidla – od osvěžujících sprejů přes masky a peelingy až po osvěžující gely. Do kterých se vám v létě opravdu vyplatí investovat?

  • Editorka Radka testovala:

     

    Alva, přírodní deosprej, 275 Kč

    Alva, přírodní deo sprej na nohy, 275 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    U kosmetiky a ošetřujících přípravků na nohy mě vždycky děsí, že se nevstřebají a budou půl dne lepit, což nemám ráda ani večer, natož když si je mám aplikovat ráno a po chvíli se obout. Alva sprej takový naštěstí není – po pár minutách ani nevíte, že jste si na nohy něco stříkala. Což nemyslím zle, pocit osvěžení trvá. Jen cena skoro 300 korun za lahvičku, kterou při použití ráno i večer poměrně rychle vypotřebujete, není nejnižší, nicméně platíte nejen za ošetření nohou, ale i za to, že jde o kosmetiku bez parabenů a další chemie.

     

    Weleda, balzám na nohy, 206 Kč

    Weleda, přírodní balzám na nohy, 206 Kč, koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    Weleda mě málokdy zklamala a vysokou laťku si udržela i tentokrát. Krém se dobře vstřebává, a navíc příjemně voní, což jsem tentokrát ocenila, ačkoli většinou vítám kosmetiku bez jakékoli parfemace. Tady jde ale o nevtíravou přírodní vůni. Pokožka byla po ošetření skutečně vláčná, ale přece jen vstřebávání není tak rychlé, aby se člověk mohl hned obout – proto jsem si ho oblíbila zejména na večerní použití. Plusem je přírodní složení bez chemie.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:



    LUSH, maska na nohy Volcano, 345 Kč
    LUSH, maska na nohy Volcano, 345 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem

    Maska na nohy od LUSH má odstranit odumřelou kůži na chodidlech a současně jim ulevit po opravdu náročném dni. Testovala jsem ji, když jsem v sandálcích bloudila ulicemi Londýna a moje paty se mi za to "odvděčily" prasklinami a bolestí. Masku jednoduše nanesete na nohy, ty strčíte do igelitových sáčků, 10 minut počkáte a pak smyjete. Co mě překvapilo, je, že efekt je vidět okamžitě! Nohy jsou po použití výrazně jemnější. Maska si poradí i s odumřelými kožními buňkami. Jediný malý problém vidím v tom, že jsem ještě půl hodiny po použití měla pocit, jako když mám nohy úplně ledové. Chladivý efekt je na můj vkus skutečně velmi silný.

     

    LUSH, chladivý krém na nohy Fair Trade, 395 Kč

    LUSH, chladivý krém na nohy Fair Trade Foot Lotion, 395 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem

    Za necelých 400 korun dostanete opravdu velké balení, takže přestože se investice může zdát vysoká, i při denním používání vám 2 až 3 měsíce vydrží. Na rozdíl od masky od stejné značky chladí tento krém jen lehce, což já osobně považuji za příjemnější. Poměrně rychle se vstřebává, ale já ho používám stejně jen na noc, aby měl čas pořádně působit. Chodidla jsou po jeho použití vláčná. Pravidelné obrušování ztvrdlých pat a mazání tímto krémem vám zaručí chodidla hebká, jako mají miminka. Bez Fair Trade Foot Lotion se už určitě neobejdu.

  • Editorka Markéta testovala:

     

    Rituals, chladivý peeling, 335 Kč

    Rituals, chladivý peeling na chodidla Qing Fa, 335 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem

    Peeling na nohy jsem nikdy nepoužívala, zajímavá zkušenost. Pomáhá na odstranění staré kůže včetně té tvrdé na patách. Příjemné. Tento konkrétní výrobek je prostě luxusní, krásná vůně připomíná kafr, osvěží a nezanechává pocit ulepenosti. Za malé balení poměrně vysoká cena.

     

    Rituals, zjemňující balzám, 295 Kč

    Rituals, unikátní zjemňující balzám na nohy Lao Tze, 290 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem

    Namažte si nohy francovkou – opravdu luxusní. Takový je první pocit z použití balzámu. Hned pak si ale všimnete, že přípravek voní přece jen sofistikovaněji díky čínské mátě, která podle tvrzení na obalu dokonce dokáže balancovat váš jin a jang. Nevím sice, jak se to pozná – asi tím, že člověk stojí pevně oběma nohama na zemi – ale příjemné osvěžení pocítíte. Na cenu se ale nedívejte, jinak se opotíte.

     

    Yves Rocher, vonný krém 12h, 129 Kč

    Yves Rocher, vonný krém na nohy s deodoračním účinkem, 129 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem

    Krém a deodorant by měl zajistit na 12 hodin ochranu. Upřímně – 12 hodin je přehnaných. Podobně jako vůně, která je opravdu intenzivní. Provoněla celý byt. Příjemné ale bylo, že po aplikaci nohy nekloužou, a to ani v gumových botách.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Nobilis Tilia, deodorační pudr, 184 Kč

    Nobilis Tilia, deodorační pudr, šalvěj, 184 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Pudr slibuje, že zamezí vlhkosti, která vzniká v důsledku pocení. Upřímně – příliš nevěřím ničemu, co slibuje, že zamezí pocení. Během používání jsem ale byla mile překvapena. Ne že by se mi přestaly nohy potit úplně, ale najednou se mi potily mnohem méně než předtím. Přijde mi ale trochu nepraktické balení. Musíte si totiž dávat velký pozor, abyste neměla pudr vysypaný všude kolem. Ocenila bych, kdyby lahvička byla trochu menší, lépe by se s ní manipulovalo.

     

    Perspirex, antiperspirant na ruce a nohy, 430 Kč

    Perspirex Antiperspirant Lotion, na ruce a na nohy, 430 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem

    První den, kdy jsem aplikovala Perspirex, jsem měla chuť ho hned zahodit. A to hlavně kvůli jeho vůni, která připomíná nějakou dezinfekci. Ostatně – co člověk čeká od tonika na nohy, že ano. Aplikovala jsem ho večer, jak je doporučováno, a druhý den jsem byla zklamaná – žádný účinek po celodenním pobíhání po městě v balerínách. Nicméně v rámci testování jsem přípravek užívala dál. A najednou zázrak! Po několika dnech začal skutečně fungovat! Musíte s ním mít jen trochu trpělivosti a lehce otupělé čichové buňky. Zase ale lepší zápach dezinfekce než nohou, že ano…

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Dermacol, osvěžující sprej na nohy a do bot, 99 Kč

    Dermacol, osvěžující sprej na nohy a do bot, 99 Kč, koupíte na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem

    V létě se občas člověk nevyhne tomu, že se mu v některých botách budou potit nohy. Používám sprej do bot pravidelně, ale tento výrobek jsem zkoušela poprvé. Má svěží a příjemnou vůni, kde nepřevládá mentol, který je v něm obsažený. Má skvělý, jemný rozprašovač, takže se sprej hezky nanáší jak na chodidla, pro která je také určen, tak do bot. Používám jej jak před nazutím bot, tak hned po vyzutí. Musím říct, že jsem s jeho účinky velice spokojená. Nohy se sice i tak občas potí, ale sprej eliminuje jakýkoli zápach.

     

    Balea, chladivý gel, 45 Kč

    Balea, chladivý gel na nohy, 45 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Chladivý gel na nohy je určen k tomu, aby vaše nohy osvěžil po dlouhé denní práci a poskytl unaveným nohám potřebnou péči. Očekávala jsem, že mátový olej, mentol a kafr, které obsahuje, budou mít mnohem větší chladivý efekt, jak to znám u jiných přípravků. Někomu to možná vyhovuje, na mě to bylo málo. Kolem nohou vám prostě jemně pofoukává chladný vánek. Jistou dávku úlevy to nohám ale rozhodne poskytuje.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Balea, sprej na nohy a do bot Lovely, 45 Kč

    Balea, sprej na nohy a do bot Lovely, 45 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Se spreji na nohy nemám příliš zkušeností, ale tento se v parných letních dnech stal nezbytnou součástí mé kabelky nebo batohu. Během výletu i pracovního dne si s ním několikrát denně nastříkám chodidla i nárty a díky tomu se alespoň na chvilku ochladím. Velkou výhodou je, že ihned zaschne a jeho pronikavá citrusová vůně vydrží.

     

    Avon, osvěžující gel s mátovým olejem, 75 Kč

    Avon, osvěžující gel na nohy s mátovým olejem, 75 Kč, koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem

    Příjemně mentolový a osvěžující gel na nohy je skvělý především po sportu. Když jsem se vrátila z běhání, dala jsem si sprchu, unavená chodidla jemně promasírovala a chvilku relaxovala. Velkou výhodou je praktické balení, které je vhodné na dlouhé cestování. Nevýhodou je naopak to, že gel déle schne, takže po nanesení nemůžete ihned vklouznout do bot a vyrazit ven.

  • Grafička Tereza testovala:

     

    Oriflame, chladivý sprej Feet Up, 169 Kč

    Oriflame, chladivý sprej na nohy s mátou a kiwi Feet Up, 169 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem

    Sprej od Oriflame mě potěšil svou krásnou vůní kiwi a máty a přitom příjemným osvěžujícím efektem. S pocením sice nic neudělá, ale je pravda, že během dne vaše nohy osvěží, aniž by na nich zanechával film nebo "ulepený pocit". Na druhou stranu to ale pro mě není produkt, bez kterého bych se v létě neobešla.

     

    Adidas Foot Protect, 99 Kč

    Adidas Foot Protect, deodorant sprej na nohy, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Tento sprej od Adidasu je jiná káva. Deodorant se chová jako antiperspirant a kromě toho, že vaše nohy (i boty) příjemně provoní, měla jsem i pocit, že se nohy míň potí. Po aplikaci ho musíte nechat chvíli zaschnout, ale jinak funguje. I cena mi přijde příjemná. Zkrátka jsem si ho oblíbila.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.