Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Velký test tělových peelingů: Které nám voněly a které ne?

  • 16. července 2015 | 06:00

    Chcete-li na dovolené nachytat bronz, který vám dlouho vydrží, je peeling základ. Jedině pokožka zbavená odumřelých buněk se opaluje rovnoměrně, lépe a opálení si déle udrží. Proto by ve vaší letní výbavě rozhodně neměl chybět tělový peeling. Jaký si vybrat? Rozhodly jsme se je otestovat, abychom to zjistily.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

    Rituals Mandi Lulur, 570 Kč (375 g)

    Rituals Mandi Lulur, 570 Kč (375 g), koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Tato limitka od Rituals vás nejdřív zaujme svým nádherně čistým designem. Bílé balení totiž vypadá v koupelně prostě úchvatně. Hned v druhé řadě vás zarazí jeho cena. Není 570 Kč za peeling trošku moc? Vlastně není. V krabičce na vás totiž čeká téměř 400 gramů olejů smíchaných s jemným cukrem a peeling vám vydrží opravdu dlouho. Na pokožce je hrubší, ale rozhodně ne nepříjemný, takže máte jistotu, že si s odumřelými kožními buňkami skutečně poradí. Navíc máte po použití díky olejům i ošetřenou kůži, takže už není potřeba se po osprchování namazat tělovým mlékem. Příjemným bonusem je pak vůně rýžového mléka, kterou jsem si okamžitě zamilovala. Za mě velké ano.

     

    Bio Bachovky Anti-stres, 1054 Kč (200 ml)

    Bio Bachovky Anti-stres, tělový peeling, 1054 Kč (200 ml), koupíte na www.bio-bachovky.cz
    Autor: archiv firem
    Tento čistě přírodní peeling má krásné "lékárenské" balení, jakým je kosmetika od Bio Bachovek pověstná. Také vůně je tradiční, bylinková a příjemná a nejinak je to i s jeho antistresovými účinky. Popravdě se musím přiznat, že antistresové účinky nejsem schopna posoudit, každopádně má ale peeling gelově-krémovou konzistenci, při použití je velmi příjemný, pod rukama taje a vytváří emulzi, která báječně funguje. Jeho složení a efekt jsou ale vykoupeny dost vysokou cenou, která bohužel přesahuje částku, kterou jsem ochotná do tělového peelingu investovat, i když je takto skvělý.

     

    Nobilis Tilia, kokosový s gardénií, 319 Kč (50 ml)

    Nobilis Tilia, kokosový peeling s gardénií, 319 Kč (50 ml), koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Peeling od české značky přírodní kosmetiky má praktické malé balení, díky kterému je vhodný i na cesty. Konzistence je příjemná, trošku hutná a olejová a abrazivní složka se neoddělují. Navíc krásně voní po kokosovém oleji. Čekala bych, že právě díky obsahu kokosového oleje bude mou pokožku promašťovat, ale to se bohužel nestalo a po použití jsem se musela ještě namazat. Jinak je ale na pokožce příjemný. Přesto mi 319 korun přijde za 50 ml trošku moc.
  • Editorka Markéta testovala:


    Weleda, březový tělový peeling, 188 Kč (150 ml)

    Weleda, březový tělový peeling, 188 Kč (150 ml), koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    Hned jak jsem otevřela tubu, byla jsem nadšená, vůně mě doslova probudila. Příjemná ovocná, na "první pohled" trochu intenzivní, po krátké chvilce ale velmi příjemná. Na pokožce ji cítíte ještě pár minut. Peelingové granulky jsou větší, než mi bylo příjemné, takže jsem měla pocit, že mou pokožku trochu odírají. Po smytí jsem na ní ale žádné podráždění necítila. A i kdyby. Ta vůně!

     

    Dermalogica Exfoliating Body Scrub, 979 Kč (150 ml)

    Dermalogica, tělový peeling Exfoliating Body Scrub, 979 Kč (150 g), koupíte na www.dermalogica.cz
    Autor: archiv firem
    Při nanášení máte pocit, že jste u moře a mezi rukama vám protéká ten nejjemnější písek od modrého oceánu. Jemný, že ho na pokožce cítíte jen minimálně. Získáte tak pocit, že jste se staré odumřelé pokožky opravdu zbavila dokonale. Ale pozor! Pokud nemáte – stejně jako já – ráda, když přípravky voní jako pánská kosmetika, tento výrobek vás nenadchne. Prostě jsem měla celou dobu pocit, že vedle mě stojí muž. Když navíc přihlédnu k ceně téměř tisíc korun za pouhých 150 ml, pravděpodobně bych si ho nekoupila.

     

    Yves Rocher, sprchový gel s peelingem, 99 Kč (200 ml)

    Yves Rocher, sprchový gel s peelingem, malina, 99 Kč (200 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Víte, že používáte to nejzdravější. Z 98 % je totiž složení gelu přírodního původu, pH je neutrální k pokožce, takže ji nevysušuje, a samozřejmě gel i ovocně voní. Vzhledem k tomu, že se ale jedná o sprchový gel s peelingem, to, co si od peelingu slibujete, neplní. Pokožku nohou nijak zvlášť neošetří a odumřelé buňky neodstraní tak jako klasický peeling. Funguje ovšem to, že z vany vylezete voňavá, takže bych se nebála jej používat spíš každý den, a to jako sprchový gel s lehkými abrazivními účinky.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:


    Lavera Body Spa Bio, verbena a limetka, 149 Kč (150 ml)

    Lavera Body Spa, tělový peeling, bio verbena a limetka, 149 Kč (150 ml), koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Je to skvělé, když strávíte celý víkend v přírodě, kde nemáte úplně komfortní šance na pořádnou hygienu, a pak přijedete domů a dáte si pořádnou koupel. Kterou zakončíte peelingem celého těla od Lavery. Je úžasně voňavý, osvěžující a mám pocit, že se po něm pokožka najednou úplně probrala a chytla druhý dech. Peeling šel hezky opláchnout, na můj vkus až překvapivě dobře, jako když se myjete mýdlem.

     

    Ziaja, mořské řasy, 119 Kč (200 ml)

    Ziaja, mořské řasy, sprchový peeling, 119 Kč (200 ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Jestli se letos nedostanete k moři a chybí vám ta opojná vůně, když otevřete okno apartmánu a dýchne na vás vůně soli, borovic a písku, tak si kupte alespoň peeling značky Ziaja. Krásně voní, a když si jej nanesete na tělo, máte pocit, jako byste se válela v písku. Navíc funguje skutečně tak, jak by měl peeling podle mě fungovat. Po měsíčním užívání, kdy si jej dávám jednou týdně, mám mnohem jemnější pokožku, zvláště na místech, kde to s ní není tak jednoduché – jako třeba na loktech. Musíte být trochu více trpělivá při smývání, trvá to trochu déle, než se všeho peelingu zbavíte.

  • Editorka webu Radka testovala:

     

    Avon Planet Spa, peeling s bambuckým máslem, 269 Kč (200 ml)

    Avon, jemný tělový peeling s bambuckým máslem a hnědým cukrem, 269 Kč (200 ml), koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    Abych pravdu řekla, nejsem zrovna příznivcem kosmetiky, která voní jako jídlo, a proto je pro mě tenhle peeling od firmy Avon tak trochu na hraně. Kdyby byl třeba čokoládový nebo kávový, asi bych ho nevydýchala, bambucké máslo s třtinovým cukrem jsem na milost vzala. Ale nedokážu se stejně zbavit pocitu, že člověk po něm musí tak trochu lepit – i když to samozřejmě není vůbec pravda a působení na pokožku je vcelku příjemné. Jen nečekejte nic přírodního, je to co do složení běžný drogistický výrobek.

     

    Saloos, tělový peeling Mojito, 120 Kč (140 ml)

    Saloos Bio, tělový peeling, mojito, 120 Kč (140 ml), koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Tohle můžu! Vážně mě baví to, jak se nanáší, jak působí, i to, jak moje kůže voní. A to i když ono nanášení není úplně snadné, protože peeling má tendenci se v kelímku trochu dělit na hrubou slanou část a na část toliko olejovou – a proto je třeba ho poněkud promíchat. No a? Tohle není nic, co byste měla používat, když spěcháte a chcete mít sprchu rychle za sebou. Jsem dost spokojená, navíc potěší nízká cena. 

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Oriflame Swedish Spa, 249 Kč (150 ml)

    Oriflame, tělový peeling Swedish Spa, 249 Kč (150 ml), koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Bez peelingu ani ránu! Tento výrobek od Oriflame byl jednou z mých prvních lásek, protože nejen báječně svěže voní, ale navíc i zanechává pokožku příjemně promaštěnou, a to mám ráda. Nemusím se tak po použití peelingu mazat tělovým mlékem.

     

    Bomb Cosmetics, máslový peeling černý rybíz, 210 Kč (375 g)

    Bomb Cosmetics, sprchový máslový peeling, černý rybíz, 210 Kč (375 g), koupíte na www.anabela.cz
    Autor: archiv firem
    Znáte ten pocit, kdy toužíte ochutnat svou voňavou kosmetiku? Přesně to prožívám pokaždé, když ve sprše používám tento peeling s vůní lesního ovoce. Nádherná vůně přetrvává na kůži i po smytí a utření ručníkem. Jsem však zvyklá na hrubší peeling, tento je velmi jemný. Díky tomu se zase skvěle hodí na léto, protože vás nepřipraví o vaše opálení.

     

    Rituals Hammam Hot, 570 Kč (450 g)

    Rituals Hammam Hot Scrub, 570 Kč (450 g), koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Olejový peeling s mořskou solí je vhodný především pro lidi, kteří mají rádi, když je jejich pokožka mastná. Já jsem si ho zamilovala. Patří mezi hrubší peelingy, a tak je vhodný i na drsnější kůži na patách a prstech u nohou. Díky eukalyptu má relaxační účinky. Jedinou nevýhodou je jeho balení, které je velké a těžké, tudíž velmi nepraktické na cesty.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Avon, zpevňující peeling s výtažky z kávy, 79 Kč (200 ml)

    Avon, zpevňující tělový peeling s výtažky z kávy, 79 Kč (200 ml), koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    Tělový peeling od Avonu obsahuje jemné částečky, které jsou velmi příjemné a šetrné k pokožce. Nepřipadá vám pak, že byste ze sebe s peelingem seškrábaly víc, než je zdrávo. Při krouživých pohybech, kterými si masírujete pokožku, vzniká třením ještě jemná pěna a nepříliš vtíravá vůně kávy vás po ránu rozhodně naladí, a navíc má ještě zpevňující účinky! Ty jsem ještě nestačila zpozorovat, ale rozhodně dělá mou pokožku krásně jemnou.

     

    Yves Rocher, rostlinný peeling, 189 Kč (150 ml)

    Yves Rocher, rostlinný tělový peeling, 189 Kč (150 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    Je to přírodní peeling, jehož drhnoucí efekt zajišťují namletá jadérka z meruněk. Jsou namleta docela najemno, takže opět je použití velice příjemné. Tento přípravek vůbec nepění, další jeho součástí je míza z agáve, která by měla zajišťovat hydrataci, a také obsahuje esenciální olej ze saro – rostliny pocházející z Madagaskaru. Má specifickou vůni, která možná nebude všem příjemná, tmavou barvu a já si ho velmi oblíbila. Nezanechává na pokožce mastný film, ale krásně ji vyhladí.

     

    Dermacol, osvěžující peeling s vodním melounem, 149 Kč (200 g)

    Dermacol, osvěžující tělový peeling, vodní meloun, 149 Kč (200 g), koupíte na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Tenhle peeling odstraňuje odumřelé buňky pomocí cukrových krystalů, které jsou proti ostatním, jež jsem testovala, opravdu velké a hrubé. Pokud tedy máte raději pořádný rejžák, tak tohle je váš nový přítel do sprchy. Má trochu jedovatou barvu, no, přece jen obsahuje extrakt z vodního melounu, takže barva tomu odpovídá. Vůně vodního melounu se také rozlije po celé vaší koupelně. Voní opravdu vydatně. Kůže je po aplikaci jemná a vláčná.

  • Redaktorka Irena testovala:

     

    Avon Planet Spa, peeling se santalovým olejem, 229 Kč (200 ml)

    Avon, tělový peeling se santalovým olejem a výtažky z černého sezamu, 229 Kč (200 ml), koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    Tělový peeling od Avonu naprosto splnil očekávání – orientální vůně je zajímavá a příjemná. Pokožka byla po použití jemná, i když trochu sušší a chtělo to doplnit ještě tělovým mlékem. Což je zase další kosmetika navíc, i proto bych u peelingu dala přednost přírodní variantě.

     

    Saloos, tělový peeling s levandulí, 124 Kč (140 ml)

    Saloos Bio, tělový peeling, levandule a tea tree, 124 Kč (140 ml), koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Tento výrobek je podle mých představ! Skvěle funguje, a navíc do těla nedostávám žádnou chemii, a to všechno za přijatelnou cenu. Dobře se na pokožce roztírá a rozpouští a ve vaně ani ve sprše nezůstávají žádné zbytky, které by nepříjemně škrabaly. Pokožka je díky oleji promazaná, ale nezůstane na ní mastný film. Úplně skvělý je na nohy – tea tree s levandulí osvěží a kůži na chodidlech změkčí. To oceňuji hlavně v létě, kdy s oblibou chodím bosa a chodidla dostávají zabrat.

  • Peeling a opálení

     

    Peeling je skvělým pomocníkem k tomu, aby se vaše pokožka v létě rovnoměrně opalovala, a přitom vám opálení vydrželo delší dobu. Tím důvodem není nic jiného než prosté odstranění odumřelých kožních buněk. Tělový peeling byste tak měla používat nejméně jednou týdně (ideálně však dvakrát), a to tři týdny předtím, než jedete na dovolenou, kde budete chytat bronz.

     

    Jakmile se ale vaše pokožka opálí, s peelingem naopak uberte. Ideální je používat ho maximálně jednou za měsíc, aby vám opálení vydrželo. Mnohem vhodnější je pak sáhnout po jemných abrazivních sprchových gelech, ale ani s nimi byste to neměla přehánět. Jednou týdně bohatě postačí. Co vám opálení naopak pomůže udržet co nejdéle, jsou speciální přípravky po opalování. A samozřejmě – ani když jste už opálená, neznamená to, že byste měla přestat používat krémy na opalování. Podívejte se na video, jak si je vybrat a kolik byste jich během týdenní dovolené měla spotřebovat.

    Video se připravuje ...
    Kolik opalovacích krémů musíte spotřebovat během dovolené? • VIDEO: Adam Balažovic

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.