Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak vybrat ten správný kosmetický štětec

15. června 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Pro vizážistu jsou kvalitní kosmetické štětce základní součástí vybavení a důležitou investicí. Nemusíte být ale profesionál, abyste vlastnila tu správnou výbavu pro perfektní nalíčení. Pokud se ale rozhodnete pořídit si výbavu kosmetických štětců, narazíte na nepřeberné množství typů a tvarů. Ale jak vybrat ty správné kosmetické štětce?

Přírodní vs. syntetický vlas

Štětce spadají do dvou kategorií: jedny vyrobené z přírodního vlasu, druhé ze syntetického vlákna. Syntetické vlákno začíná v současnosti převažovat. Vysoce kvalitní syntetické vlákno dokonale napodobuje přírodní vlas, ovšem má oproti němu řadu výhod. Snáze se čistí, neulpívají na něm bakterie a nečistoty, vylučuje alergie na přírodní vlas, umožňuje práci jak s krémovými, tak pudrovými konzistencemi a koupí štětce ze syntetického vlákna máte jistotu, že žádné zvíře nepřišlo k úhoně. Výrobce Sigma Beauty dokázal vyvinout syntetická vlákna té nejvyšší kvality a jemnosti. Je proto považován za naprostou jedničku mezi výrobci syntetických kosmetických štětců.

Autor: WWW.BEAUTY-STORE.CZ

Přírodní vlas je naproti tomu pórovitý, tedy je schopen nabrat více materiálu, což oceníme hlavně u pudrových konzistencí, jako jsou pudr, tvářenka nebo oční stíny, ovšem zároveň díky tomu absorbuje snadno bakterie. Pokud přírodním vlasem aplikujete krémové konzistence, absorbuje vlas část produktu. To je důvod, proč většinou vizážisté nepoužívají štětce z přírodního vlasu na krémová líčidla. Koupí syntetického štětce vlastně kupujete dva štětce v jednom. Pokud ale používáte přírodní štětce, potřebujete například jeden přírodní štětec na pudrové a jeden ze syntetického vlákna na krémové oční stíny.

Autor: WWW.BEAUTY-STORE.CZ

Přední evropský výrobce Da Vinci nabízí dnes jak širokou škálu vysoce kvalitních přírodních štětců pro milovníky klasiky, tak speciální řady syntetických štětců pro citlivou pleť. Stejně tak oblíbená značka Stage line zahrnuje oba typy štětců s originální kávovou rujkojetí.

Autor: WWW.BEAUTY-STORE.CZ

Základním kritériem při výběru kosmetiky a štětců u mnoha z nás je, zda produkt spadá do kategorie tzv. cruelty free výrobků. Proto volíme štětce právě ze syntetických vláken. Řada proslulých výrobců v čele se Sigma Beauty a Real Techniques nabízí kompletní řadu vysoce kvalitních, do detailu vypracovaných syntetických štětců. Jsou vytvořeny z technologicky pokročilých syntetických vláken vybraných tak, aby přesně napodobovala chování určitého typu přírodního vlasu. Jejich inovativní design zaujme na první pohled a tím činí naše rozhodování snazší.

Autor: WWW.BEAUTY-STORE.CZ