Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test tělových make-upů: Opálení během pár minut, které večer smyjete

  • 28. května 2015 | 06:00

    Pokud nepatříte mezi ty šťastné, které za sebou už teď mají dovolenou u moře, a nestihla jste nachytat bronz, máme pro vás řešení. Otestovaly jsme tělový make-up – kosmetickou vychytávku, kterou se ráno natřete, a okamžitě tak získáte dokonalé opálení. Na rozdíl od samoopalovacích krémů make-up večer smyjete ve sprše. Jak nám vyhovoval?

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Sally Hansen Airbrush Legs Make-up, 229 Kč

     

    Sally Hansen Airbrush Legs, 229 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Poprvé jsem tělový make-up objevila teprve loni a teď už bych bez něj na jaře neudělala ani krok. Když vyleze sluníčko a já mám chuť obléknout oblíbené šaty, eidamově bílé nohy celkový dojem poněkud kazí. Krém od Sally Hansen se snadno roztírá, i přesto však musíte být velmi pečlivá, aby vám někde nevznikly nevzhledné fleky. Velkým pozitivem je i příjemná vůně, která nahradí svěží pocit po namazání tělovým mlékem. Perfektně zakryje i popraskané žilky nebo jemnou celulitidu.

     

    Sprej od Sally Hansen funguje v podstatě stejně, ale jeho aplikace vám zabere více času. Nejprve si musíte stoupnout do vany nebo si vyskládat podlahu starými novinami, protože hnědá barva stříká nejen na nohy, ale i všude kolem vás. Nástřik musíte provést rovnoměrně a ihned poté ho pomocí rukou rozmazat, aby byl výsledný efekt co nejpřirozenější. Kvůli ztrátě času u mě na plné čáře zvítězil krémový make-up!

  • Editorka webu Radka testovala:

     

    Dermacol, tělový make-up, 169 Kč

     

    Dermacol, tělový make-up, 169 Kč, koupíte na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Pro mě je tenhle typ produktu novinkou – dosud jsem to měla tak, že make-up je na obličej, zatímco na nohy či ruce jsou, pokud chci nějakou lepší barvu než svou přirozenou bledou, samoopalovací krémy (s nimiž to moc neumím). A je to docela příjemné překvapení, protože krém se nanáší i chová jako make-up, nenechává na rozdíl od samoopalovacích přípravků mapy a jde po aplikaci z ruky smýt pomocí mýdla, takže nemusím chodit s dlaněmi tmavými, jako bych loupala ořechy ze slupek.

     

    Jen je potřeba si zvyknout, že podobně snadno se smývá i z jiných částí těla, takže pokud si s ním natřete třeba hřbety rukou a paže, nemusí vám vydržet do večera, navíc se mírně stírá o oblečení. Nicméně mám pocit, že ze začátku se stírá více, pak jako by se zafixoval. Rozhodně chválím za přirozenost barvy a nevtíravou parfemaci. Klidně ho budu občas používat, jen si nedovedu představit, jak dlouho mi jedno balení vydrží, myslím, že při pravidelném používání se tahle cesta k příjemně tónované pokožce trochu prodraží.

  • Editorka Blesk zdraví Lucie testovala:

     

    Sally Hansen Airbrush Sun, 299 Kč

     

    Sally Hansen Airbrush Sun, 299 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Nikdy se neopálím, jen spálím, proto se v létě bez podobných krémů neobejdu. S tímhle přípravkem máte bílé nohy zdravě opálené za pár vteřin, ale musí se to umět. Především se krém nanáší na dokonale suchou pokožku, jinak udělá fleky, a stačí ho fakt málo, protože opravdu funguje, tedy barví. Nemusíte při aplikaci používat ochranné rukavice, jen se pak pečlivě umyjte mýdlem a teplou vodou.

     

    Při nanášení je zapotřebí trpělivosti. Jako byste si nohy masírovala. Pak je výsledek skutečně dokonalý, protože se „vyzmizíkují“ i různé nedokonalosti, jako jsou žilky a podobně. Na výběr máte ze tří různých odstínů od nejsvětlejšího po nejtmavší, mně úplně stačí Light. Večer přípravek snadno smyji ve sprše.

  • Grafička Tereza testovala:

     

    Rimmel Sun Shimmer Instant Tan, 169 Kč

     

    Rimmel Sun Shimmer Instant Tan Matte, 169 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Když jsem poprvé chtěla vyzkoušet tento přípravek, zděsila mě hodně tmavá barva tělového make-upu. Nakonec se ale naštěstí ukázalo, že jsem se bála zbytečně. Po důkladném rozetření totiž vypadaly moje nohy jak po týdnu u moře a k mé velké radosti se mi nikde neudělaly mapy ani šmouhy, ale barva byla opravdu rovnoměrná. Rimmel Sun Shimmer je překvapivě příjemně voňavý a bezproblémově se nanáší. Večer ho pak z pokožky jen lehce smyjete vodou a mýdlem.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.