Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyzkoušeno: 10 nejlepších kosmetických produktů, za které ručíme!

  • 21. května 2015 | 06:00

    Přiznám se bez mučení, že množství kosmetických produktů, které jsem vyzkoušela, se začíná počítat spíš na stovky než na desítky. Za tu dobu jsem zjistila, že ne všechno, za co zaplatíte půlku výplaty, je opravdu tak dobré, že se i v drogeriích skrývají poklady, které stojí za to vykopat a že za některé výrobky se opravdu vyplatí si trochu připlatit. Tohle je mých top 10 kosmetických produktů, které mi nikdy nesmějí zmizet z koupelny, a důvody, proč by se měly objevit i v té vaší.

  • Oční linky Artdeco, 500 Kč

     

    Artdeco HIGH PRECISION LIQUID, 500 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Oční linky jsou právem nesmrtelným trendem v líčení a nepamatuji si, že by snad někdy vyšly z módy. Vyzkoušela jsem ty v tužce, ve fixe, tekuté, gelové a nanášela je několika různými druhy štětců. Jako nejlepší se ale suverénně ukázaly tekuté linky v tužce High Precision Liquid od Artdeco.

     

    Jejich síla spočívá v aplikátoru, který je složen z několika štětinek a je zastřižen do dokonale přesné a ostré špičky, která se nikdy neohne. Tekutá linka je pak sytě černá, rychle zasychá a na očích drží celý den jako přibitá, aniž by se v koutcích rozmazávala. Jednoduše s nimi tak nakreslíte super tenké linky i dramatické kočičí oči, i když jste teprve linková začátečnice.

  • Řasenka Benefit, 720 Kč

    Benefit They´re Real! řasenka,720 Kč, koupíte v síti parfumerií Sephora
    Autor: archiv firem
    Legendární řasenka uznávaná mezi blogerkami i kosmetickými redaktorkami They´re Real od značky Benefit mě nechávala poměrně dlouho chladnou. Ostatně nikdy dřív jsem nijak nepozorovala výrazný rozdíl mezi řasenkami z drogerie za sto korun a řasenkami z parfumerie za tisíc. Pravdou ale je, že "benefitka" není vynášená do nebes omylem.

     

    Má plastový tvrdý kartáček, který si oblíbí i jeho největší odpůrkyně. Řasy dokáže natočit, prodloužit i jim opticky dodat objem, a přitom po aplikaci nejsou řasy tvrdé. Na očích ji prakticky necítíte a musela byste běhat v dešti, aby se vám rozmazala. Cena je sice poněkud vyšší, ale pokud budete ochotná počkat si na slevu a nemáte řasy zrovna jako mrkací panenka, vyplatí se vám do ní investovat.

  • Krém Eucerin, 549 Kč

     

    Eucerin Anti-REDNESS Zklidňující krém, 549 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Moje pleť je poněkud šílená. I ve třiceti pořád bojuji s mastnotou a akné (no, aspoň se mi nedělají vrásky), ale přitom je pokožka schopná se podráždit a začervenat po produktech, které jsou parfémované nebo obsahují něco, co jí nesedí. Vzhledem k tomu, že přírodní oleje jsou pro mou pleť moc hutné, hledala jsem krém, který bude mít co nejméně dráždivých složek.

     

    Mým favoritem je už několik měsíců zklidňující krém pro hypersenzitivní pleť AntiREDNESS od Eucerin. V jeho složení nenajdete parabeny, silikony, parfémy ani alkohol a konzistence je velmi jemná, příjemná a lehce se roztírá. Navíc má lehký zelený nádech, takže okamžitě neutralizuje jakékoliv začervenání pleti. Osobně si svou každodenní péči už bez něj nedokážu představit.

  • Odličovač Saloos, 74 Kč

     

    Saloos Hydrofilní odličovací olej - Levandule (50ml), 74 Kč, koupíte na www.krasa.cz.jpg
    Autor: archiv firem
    Odličování je základ a základem odličování jsou oleje. Jedině ty vás totiž dokážou odlíčit dokonale, a navíc si snadno poradí i s voděodolnou řasenkou. Absolutním králem mé koupelny je hydrofilní odličovací olej od české značky Saloos, který je za cenu 74 korun prostě bezkonkurenční. Seženete ho v několika variantách podle typu pleti, a každá z nich kromě toho, že dokonale funguje, navíc i božsky voní. Vyzkoušejte například levanduli nebo citron a tea tree.

  • Micelární voda Bioderma, 399 Kč

     

    Micelární voda pro citlivou pleť Sensibio H2O, Bioderma, 399 Kč
    Autor: archiv firem
    Dalším z legendárních produktů, kterým byste určitě měla dát šanci, je růžová "micelárka" od Biodermy. Společně s hydrofilním odličovacím olejem tvoří mé úderné duo v každodenním odličování. Je určena pro citlivou pleť a opravdu nijak nedráždí ani nevysušuje pokožku. Na stáhnutí oleje z pleti nebo ráno na osvěžení je prostě bezkonkurenční.

  • Make-up LUSH, 390 Kč

     

    Lush Základní make-up, 390 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Nemám ráda make-upy se silikony, protože mi pod nimi raší pupínky, což je daň, kterou rozhodně nejsem ochotná zaplatit, takže v drogeriích i parfumeriích je pro mě dost těžké najít make-up, který bych si na sebe nanesla. Přírodních make-upů jsem otestovala dost a musíte se smířit s tím, že buď nefungují, nebo za ně zaplatíte víc, než by se vám chtělo. Zlatou střední cestu a skvělý poměr ceny ke kvalitě jsem našla u britské značky ručně vyráběné kosmetiky LUSH.

     

    Jejich make-up je lehký, skvěle kryje a přitom se perfektně roztírá a neobsahuje silikony. Navíc ho LUSH nabízí v několika odstínech a podtónech, takže není problém si vybrat barvu, která dokonale sedne vaší pleti. Jediné minus vidím v konzervaci pomocí parabenů a v tom, že do make-upu musíte sahat rukama, ale to jsou opravdu jen velmi drobné pihy na kráse.

  • Lak na nehty Sally Hansen, 2999 Kč

    Sally Hansen Startovací sada gelových laků s uv lampou, 2999 Kč, koupíte v drogeriích DM
    Autor: archiv firem
    Ano, počáteční investice za tyto laky je téměř infarktová. Když si ale uvědomíte, že si doma můžete udělat gelovou manikúru, která vám na nehtech vydrží perfektní 14 dní, zlepší vám kvalitu nehtů, a nemusíte chodit k manikérce, začíná to vypadat o mnoho pozitivněji.

     

    Pravdou je, že jsem gelové laky vyzkoušela v několika salonech a od několika značek a žádné se neodstraňovaly tak snadno jako tyto od Sally Hansen. Navíc na nehtech vydrží (alespoň mně) nejdéle a můžu si je nalakovat doma, aniž bych kvůli tomu musela někam chodit. Od té doby, co se mi poprvé dostaly do rukou, už jsem neměla na nehtech nic jiného a rozhodně na tom neplánuji nic měnit.

  • Barva na rty Catrice, 129 Kč

     

    Catrice Barva na rty Pure Shine odstín 070 I don´t Red it, 129 Kč, koupíte v drogeriích Rossmann
    Autor: archiv firem
    Mám ráda rtěnky, které jsou pigmentované a přitom vám nevysušují rty, protože mají konzistenci i složení podobné balzámům na rty. S prvním takovým přišla značka Clinique a stvořila svůj Chubby Stick, který byl natolik přelomový, že ho začalo kopírovat hned několik kosmetických značek. Mně se ale ještě víc než originál líbí variace od značky Catrice. Jejich pigmentovaný balzám na rty má totiž podle mě sytější barvy a přitom lépe hydratuje. A navíc je samozřejmě o dost levnější.

  • Vlasová kosmetika Natura Siberica, 179 Kč

    Natura Siberica Rakytníková řada vlasové kosmetiky, 179 - 209 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Dřív jsem měla oblíbený šampon, oblíbený kondicionér, oblíbené stylingové přípravky – každé od jiné značky. Ani ve snu bych nevěřila, že může jedna značka vytvořit celou řadu, která mě nadchne od prvního produktu až po ten poslední. Ruská značka přírodní kosmetiky Natura Siberica mě ale vyvedla z omylu.

     

    Nejprve jsem si zamilovala šampon a kondicionér, abych vzápětí beznadějně propadla také tepelné ochraně před foukáním, bezoplachovému kondicionéru a peelingu na vlasovou pokožku. Všechny produkty z této řady mají přírodní složení, nádherně voní po rakytníku, mají neskutečně krásné obaly a jsou doslova za hubičku. Za 400ml šampon totiž zaplatíte jen 179 Kč.

  • Tvářenka Sleek, 179 Kč

     

    tvářenka Sleek Make Up, odstín Pomegranate, 175 Kč, www.beauty-bar.cz
    Autor: archiv firem
    Málokdy se mi stane, že by tvářenka z drogerie měla takovou pigmentaci a výdrž jako ta z parfumerie. Jestli ale existuje tvářenka, které žádná další nesahá ani po kolena, pak je to jakákoliv od americké značky Sleek. Jejich tvářenky jsou tak sytě pigmentované, že vám 8g balení vydrží bez problémů i dva roky. Nabízí se v mnoha odstínech a jejich Rose Gold je růžová se zlatým shimmerem, ne nepodobná o mnoho dražší Orgasm od značky NARS. Bez Sleek tvářenek už by žádné mé líčení nebylo kompletní.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.