Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Chat Blesku už dnes! Vše, co potřebujete vědět o padání vlasů! Ptejte se lékařky

Máte potíže s řídnoucími vlasy? Lékařka na našem středečním chatu vám poradí
19. května 2015 | 11:25
Prezentace klienta |

Řídnou vám vlasy a vás to celkem pochopitelně trápí? Využijte možnosti poradit se s odbornicí na našem webovém chatu - na vaše dotazy týkající se mužských i ženských vlasů bude odpovídat lékařka Olga Shalamova z pražské kliniky Mediestetik. Na chatu Blesku vám už dnes od 13 hodin poradí, jak nejlépe řešit právě váš problém. 

Ačkoli si většina lidí myslí, že nadměrné padání vlasů trápí především muže, postihuje bohužel i ženy, i když méně častěji. Na druhou stranu, je pro ně větším problémem, protože to špatně nesou i po psychické stránce.

Řídnutí vlasů nebo jejich úplná ztráta mívají mnoho příčin, od banálních až po závažné. Naštěstí vědci neustále vyvíjejí nové metody, jak tento problém co nejlépe vyřešit. Momentálně je největší novinkou italský systém biokompatibilních vlasových štěpů, který funguje lépe než transplantace. 

Hormonální výkyvy nebo stres? 

...
Autor: Mediestetik
Proč vlastně vlasy řídnou? Může za to genetika, ale i mnoho dalších vlivů, jako je užívání některých léků, hormonální výkyvy, kožní infekce nebo stres. Může se začít rozvíjet už v pubertě, ale většinou přichází až v dospělosti.

Není třeba panikařit pokaždé, když na hřebenu uvidíte pár vlasů, kolem stovky jich totiž denně vypadne každému z nás. Více vlasů ženám vypadne během těhotenství a zejména při kojení, řídnou také kvůli  stresu v práci či při rodinných problémech, dokonce při nesprávné dietě.

Padají vám vlasy? Otestujte se! Lékařka vám poradí, co s tím

Po sprše si ještě vlhké vlasy pročísněte rukou, a jestli vám na dlani zůstane kolem šesti osmi vlasů, je na čase zpozornět a obrátit se na odborníka, který se problematikou vlasů a pokožky na hlavě zabývá, tedy trichologa. „Vlasy slábnou a chřadnou, protože se jim nedostává potřebná výživa. Šampony působí jen na povrchu a hlouběji se nedostanou. Pro skutečně účinnou výživu vlasové pokožky je proto sáhnout po tzv. mezoterapii. Jde o mini-invazivní ošetření, při němž se se výživné koktejly aplikují injekčně přímo do pokožky, kterou hloubkově vyživují, a tím podporují růst vlasů,“ říká tricholog kliniky estetické medicíny Mediestetik MUDr. Olga Shalamova. 

Právě ona bude dnes od 13 hodin odpovídat na dotazy čtenářl na chatu, který najdete na www.blesk.cz