Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 jednoduchých triků, aby vám parfém vydržel vonět co nejdéle

  • 17. května 2015 | 06:00

    Určitě máte svůj oblíbený parfém, na který nedáte dopustit. Jak to ale udělat, aby vám na kůži vydržel co nejdéle, ideálně celý den? Prozradíme vám tipy a triky, pomocí kterých životnost a "voňavost" svého oblíbeného parfému prodloužíte.

  • Namažte se

     

    L´Occitane, romantická třešeň, 990 Kč, koupíte v prodejnách L´Occitane nebo na www.loccitane.cz
    Autor: archiv firem
    Mastná pokožka má tendenci uzamknout do sebe vůni více než ta suchá. Před nanesením parfému si proto krk, ruce a dekolt namažte neparfémovaným pleťovým mlékem nebo slabou vrstvou vazelíny. Parfém se lépe vstřebá a bude déle vonět.
  • Skladujte ho správně

     

    BioBachovky, toaletní voda RADOST, 899 Kč, koupíte na www.bio-bachovky.cz
    Autor: archiv firem
    Máte pocit, že vám parfém ze začátku voní déle, než když už pomalu spotřebováváte flakonek? Možná ho máte na špatném místě. Teplo, vlhko a přímé světlo totiž zhoršují kvalitu i vlastnosti parfému. Koupelna je proto pro umístění lahvičky s parfémem nevhodná, stejně jako okenní parapet.
  • Netřete si zápěstí

     

    Daisy Dream, 1850 Kč, koupíte v parfumeriích Sephora
    Autor: archiv firem
    Neuvěřitelně rozšířeným nešvarem po aplikaci parfému je rozetřít si vůni po zápěstích tak, že jimi začneme třít o sebe. Je to přitom úplně zbytečné, protože vůni tím nijak nepomůžete. Naopak – tóny, které se z parfému uvolňují jako první, se rychleji vytratí, a parfém vám tak na kůži vydrží kratší dobu.
  • Na vlasy oklikou

     

    LUSH Gorilla Perfume Vanillary, 595 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Máte-li ve zvyku nanášet si parfém i na vlasy, aby vám krásně voněly, škodíte jim, protože alkohol obsažený v parfémech je vysušuje. Místo toho nastříkejte parfém na kartáč a pak si jím vlasy pročešte. Výsledek bude stejný, ale vaše vlasy se vám odvděčí.
  • Zavřete ho do šatníku

     

    Pussy Deluxe New York, 289 Kč, koupíte ve vybraných drogeriích
    Autor: archiv firem
    Vystelte si zásuvku s prádlem nebo poličku ve skříni balicím papírem, na který nastříkáte svůj oblíbený parfém. Vaše oblečení tak bude božsky vonět a s ním samozřejmě i vy.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.