Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dokonalé oční linky pro každý tvar očí: Inspirujte se celebritami

  • Dokonalé linky? Žádný problém!
    16. května 2022 | 06:00

    Oční linky jsou jedním z nejdokonalejších stylů líčení. Dokážou vám totiž vykouzlit dramatický pohled, zvládnete je za pár vteřin a společně s červenou rtěnkou a perfektní pletí jde o ikonický look, který nikdy nevyjde z módy. Každému tvaru očí ale sluší jiný styl očních linek. Jaké sednou právě vám?

    Slavné krásky mají kolem sebe většinou tým profesionálních maskérů, který se stará o jejich dokonalý vzhled. To však neznamená, že byste jejich kočičí look nezvládla v pohodlí domova. Které oční linky vám budou slušet?

  • Když máte asymetrické oči

    Angelina Jolie
    Autor: profimedia.cz

    Máte-li jedno oko větší a jedno trochu menší, jako má například nádherná herečka Angelina Jolie, pomůžou vám správně namalované linky zakrýt drobnou nedokonalost. Pracujte s měkkou černou nebo tmavě hnědou linkou, kterou táhnete u linie horních řas od vnitřního koutku směrem k vnějšímu. U oka, které je menší, pak linku u vnějšího koutku jemně rozšiřte, abyste oko opticky zvětšila. Zapomeňte na ostré, silné linky. Malujte linku opravdu tence a klidně ji trošku rozetřete do ztracena.

  • Když máte oči blízko u sebe

    Jennifer Aniston
    Autor: profimedia.cz

     

    Máte oči blízko u sebe jako slavná Rachel z Přátel – Jennifer Aniston? Na jejím příkladu je jasně vidět, že nejde o nic, za co byste se měla stydět! Trikem je vytvořit pomocí očních linek iluzi, že jsou vaše oči dál od sebe, než ve skutečnosti jsou. Nejprve si proto vezměte rozjasňující korektor a jemně ho vklepejte do vnitřního koutku oka, abyste ho opticky otevřela a rozzářila. Poté táhněte linku zhruba od druhé třetiny linie horních řas a směrem k vnějšímu koutku ji postupně rozšiřujte. U vnějšího koutku se pak nebojte ji protáhnout směrem nahoru, až vytvoříte klasickou "kočičí" linku.

  • Když máte velké oči

    Anne Hathaway
    Autor: profimedia.cz

    Chlubíte se očima, jaké mají mrkací panenky a také třeba herečka Anne Hathaway? Nezbývá než vám gratulovat. Máte totiž naprosto ideální tvar očí, kterému sluší prakticky jakékoliv linky. Nebojte se proto odvážnějšího líčení, které z vás udělá hotovou femme fatale. Dovolit si můžete například opravdu výrazně široké "kočičí" linky, které vám dodají dramatický pohled. Ideální je použít sytě černé tekuté linky v peru. Vytvořte malé V u vnějšího koutku oka a linky pak táhněte od vnitřního koutku podél linie řas a postupně je rozšiřujte.

     

  • Když máte malé oči

    Taylor Swift
    Autor: profimedia.cz

     

    Máte spíše menší oči jako herečka Taylor Swift? Trikem při líčení je opticky je zvětšit. Před líčením aplikujte na celé víčko hnědorůžový tělový stín, aby se oko prozářilo. Poté táhněte tenkou oční linku velmi těsně u linie horních řas a pomocí prstů nebo pěnového aplikátoru ji rozetřete do ztracena. Vnější koutky očí pak lehce vybarvěte tmavě hnědým očním stínem. Poté táhněte linku podél linie spodních řas a také ji obtáhněte hnědým stínem. Nakonec nezapomeňte použít tekutý rozjasňovač nad vnitřní koutek oka a těsně pod obočí, abyste oči opticky otevřela.

     

  • Když máte mandlové oči

    Eva Longoria
    Autor: profimedia.cz

    Mandlovému tvaru očí, jaký má například "zoufalka" Eva Longoria, sluší nejvíce linky po celém obvodu oka – tedy podél linie horních i spodních řas. U vnějšího koutku přitom tenké linky jemně táhněte směrem nahoru a pomocí tmavě šedého očního stínu je rozetřete do ztracena. Šedý stín pak jemně vklepejte i na spodní linii vnitřního koutku. Nakonec jemně naneste bronzový oční stín do ohybu horního víčka, abyste pohled prozářila a prohloubila.

    Ty nejlepší oční linky pro vás najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.