Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

4 kroky k hladkým patám, aby vám vydržely po celé léto

  • Chcete mít krásné a hebké paty po celé léto? Poradíme vám, jak na to.
    11. května 2015 | 06:00

    Naše chodidla a paty mají nevděčný úkol nést nás celý den. I když si většinou nestěžují, buďte na ně (a hlavně na sebe) hodná a dopřejte jim extra péči. Alespoň pokud chcete do letních střevíčků, sandálů a žabek vklouznout bez ztvrdlé kůže a prasklin. Máme pro vás návod, jak o své nohy pečovat, abyste je měla celé léto jako miminko.

  • Zbavujte se mrtvých buněk

     

    L´Occitane, revitalizační cukrový peeling AROMACHOLOGIE, 895 Kč, koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane.jpg
    Autor: archiv firem
    Smiřte se s tím, že letos si už ten peeling prostě koupit musíte, protože se bez něj zkrátka neobejdete. Stejně jako všude jinde na těle, i pokožka na chodidlech potřebuje obrušovat, aby mohla volně dýchat a přijímat veškerou výživu, kterou se jí snažíte pomocí kosmetiky dodat. Pokud máte ztvrdlou kůži na patách, dopřejte si jemné odstranění této vrstvy pomocí pemzy nebo speciálních pilníků. Pak už jen chodidla, a obzvláště paty udržujte hebké používáním tělového peelingu, ideálně jednou za týden.

     

    Tip redakce: Vyzkoušejte tělový peeling L´Occitane, který je na cukrovém základu a obsahuje také přírodní oleje a včelí vosk. Zbaví vás odumřelých kožních buněk a pokožku zároveň vyživí a hydratuje.

  • Povolejte do boje citrusy

     

    Autor: Shutterstock.com
    Jednou týdně si také vezměte na pomoc přírodu. Rozkrojte napůl citron nebo pomeranč a dužinou si 5 až 10 minut masírujte ztvrdlé paty. Ovocná kyselina, která je v citrusech obsažena, dokáže dokonale odstranit i ty mrtvé buňky, na které byl peeling krátký. Ale pozor, tento trik provádějte jenom tehdy, když nemáte paty bolestivě popraskané. Asi si totiž dokážete domyslet, jak by vás ovocná kyselina v rankách štípala.
  • Dejte nohám lázeň

     

    Avon, koupel na nohy s mořskou solí, 79 Kč, koupíte na www.avon.cz
    Autor: archiv firem
    Nic vám po náročném dni na nohou neuleví tak jako lázeň. Do vany se samozřejmě můžete naložit celá, avšak pokožce na nohou prospěje daleko víc, pokud jí dopřejete speciální koupel. Voda nesmí být studená ani příliš horká, protože ta by kůži zbytečně vysušila. Napusťte si proto ideálně teplou vodu, do ní přidejte jednu až dvě lžíce jedlé sody, která vaše nohy dokonale zjemní.

     

    Tip redakce: Perfektní jsou také speciální koupele na nohy, například od značky Avon. Ta s mořskou solí a mořskými řasami zanechá chodidla krásně hebká, vyživená a voňavá.

  • Mazat, mazat, mazat

     

    Oriflame, krém pro rozpraskané paty, 159 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Jistě znáte ten starý trik, při kterém si jednoduše namažete paty krémem, strčíte je do ponožek a jdete spát. Krém přes noc má možnost se dokonale vstřebat, a ponožky navíc vaše chodidla udrží v teple, takže produkt má ideální šanci působit tak, jak má. Ráno jsou vám odměnou hebká a hydratovaná chodidla.

     

    Tip redakce: Vyzkoušejte super výživný balzám od značky Oriflame, který je velmi hutný, ale přitom se dokáže snadno vstřebat. Na vysušenou kůži na patách a praskliny funguje prostě perfektně.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.