Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

6 věcí, které musíte začít dělat, abyste měla konečně zářivé vlasy

  • 4. května 2015 | 06:00

    S věkem přicházejí nejen šediny, ale také se vytrácí přirozený lesk vlasů. Na vině je naše pokožka, která se snadněji dehydratuje, a právě tento úbytek vody vede k tomu, že naše vlasy vypadají mdle a bez života. Toužíte mít opět zdravou a zářivou kštici? Pak musíte dodržovat tyto rady.

  • Kondicionér po každém mytí

     

    Weleda, ovesný regenerační kondicionér pro suché a poškozené vlasy, 242 Kč, koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    "Máte-li středně dlouhé nebo dlouhé vlasy, používejte kondicionér důsledně při každém mytí," radí vlasový stylista David Evangelista. Nenanášejte ho ale přímo k hlavě, aby se vám vlasy nezačaly rychle mastit, a myjte si hlavu maximálně 4krát týdně. Ideální je vybírat si takové kondicionéry a masky, které neobsahují silikony. Ty totiž vaše vlasy obalí a zabrání jejich vyživování, takže se časem začnou lámat a paradoxně ztrácet lesk.

     

    Tip: Vyzkoušejte například ovesný regenerační kondicionér pro suché a poškozené vlasy od značky Weleda, který má čistě přírodní složení.

  • Stáhněte teplotu

     

    Braun HD785 SensoDryer, fén na vlasy s funkcí ochrany vlasů, 2499 Kč, koupíte na www.alza.cz
    Autor: archiv firem
    Ke konečnému oplachování vlasů používejte spíš vlažnou než teplou vodu. Také při foukání stáhněte teplotu, ideálně na chladný vzduch. Chladnější teplota totiž způsobí, že se vlasové kořínky lépe uzavřou, a vlasy tak zůstanou zářivější.

     

    Tip: Fén na vlasy Sensodryer od značky Braun má vylepšenou technologii ochrany vlasů, a navíc umožňuje vlasy foukat silným proudem studeného vzduchu, takže i šetrné foukání vám v koupelně zabere jen chvíli.

  • Nesušte si vlasy ručníkem

     

    Kikko, dětské pleny z bio bavlny, 275 Kč (5 ks), koupíte na www.malvik.cz
    Autor: archiv firem
    Intenzivní vysoušení a "drbání" vlasů ručníkem pro ně může být příliš drsné. Navíc jsou pak vlasy krepaté, což je nejrychlejší cesta, jak z nich odstranit veškerý lesk. Vlasy si po mytí jen lehce "vymačkejte" do ručníku a nechte proschnout, než přistoupíte k vysoušení pomocí fénu, které by i při použití studeného vzduchu mělo být co nejkratší.

     

    Tip: Lepší než froté ručníky jsou pro zbavení vlasů přebytečné vody klasické látkové pleny. Pokud nemáte nějakou třeba po vašich ratolestech, bez problémů je seženete v obchodech s potřebami pro miminka, supermarketech i některých drogeriích.

  • Nezapomínejte na ochranu

     

    Alterna Bamboo Smooth Anti-Breakage Thermal Protectant Spray, 489 Kč, koupíte na www.alza.cz
    Autor: archiv firem
    Kdykoliv si vlasy žehlíte, natáčíte kulmou nebo foukáte, je potřeba použít přípravek, který je ochrání proti vysokým teplotám. Opět se snažte volit takový, který neobsahuje silikony. Toho, že se vám z vlasů lehce kouří, se nebojte, produkt se nepálí, ale vypařuje, čímž chrání vaše vlasy před poškozením.

     

    Tip: Sprej pro ochranu vlasů před teplem Alterna Bamboo je velmi lehký a šetrný a chlubí se přírodním složením.

  • Vyberte si správný kartáč

     

    Tangle Teezer Sweet Pepermint, 198 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Kartáč na vlasy si volte podle jejich typu, abyste si je zbytečně nepoškozovala a zachovala jejich lesk. Pro jemné vlasy se hodí spíš husté kartáče s přírodními nebo zvířecími štětinami. Pro vlasy husté a středně husté volte kartáče se syntetickými nebo plastovými štětinami.

     

    Tip: Stále nepřekonatelným a nesmírně oblíbeným kartáčem na vlasy po celém světě zůstává Tangle Teezer. Pokud jste ho ještě nevyzkoušela, určitě to napravte. My v redakci ho bez výjimky milujeme.

  • Barvěte se

     

    Aussie, maska na vlasy Miracle Shine, 179 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Popelavé nebo šedivé pramínky ve vašich vlasech nejsou schopny odrážet světlo, a vaše kštice tak z principu ani nemůže být zářivá. Zajděte proto ke kadeřníkovi nebo do drogerie a vlasy si obarvěte. Ideální je volit teplé odstíny, které lámou světlo lépe. Kadeřník vám navíc může vlasy promelírovat o tón světlejší barvou, takže budou vypadat ještě zářivější, a navíc i bohatší.

     

    Tip: Barvené vlasy ošetřujte jednou týdně zázračnou hloubkovou maskou na vlasy Aussie z nové řady pro matné a unavené vlasy Miracle Shine. Dokáže je nejen vyživit, ale i jim dodá lesk, po kterém toužíte.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.