Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jarní péče o pleť: Co vám nesmí chybět v koupelně a co z ní vyhodit

  • Video se připravuje ...
    23. dubna 2015 | 06:00

    Počasí za okny konečně vypadá, že můžeme oficiálně mluvit o jaru. A když už uklízíte do skříně zimní kabáty, bundy a boty, udělejte to i s kosmetikou. Jakmile totiž teplota vyleze k 15 stupňům, je na čase své pleti odlehčit a připravit ji na léto. Bez čeho byste se v jarní péči neměla obejít, a co naopak s klidným srdcem můžete "odložit k ledu"?

  • Hydratovat, hydratovat, hydratovat

    Eucerin, hydratační krém AQUAporin ACTIVE s SPF 25, 555 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

     

    Pokud vám zbyl "zimní" pleťový krém, který jste během chladnějších měsíců nestihla vypotřebovat, pořádně ho zavřete a odložte do lednice. V koupelně by vám do dalšího podzimu nevydržel, zatímco v chladničce se prodlouží jeho trvanlivost. Místo hutného výživného krému je nejvyšší čas sáhnout po lehčím, ideálně hydratačním přípravku. Svou pleť totiž musíte po zimě a před létem doslova napumpovat vodou, aby byla pružná a zářivá.

     

    Náš tip: Vyzkoušejte novinku značky Eucerin – hydratační krém AQUAporin Active. Ten vás kromě hloubkové hydratace nadchne také SPF 25, takže je skvělou ochranou obličeje proti jarnímu sluníčku.

  • Méně make-upu, více písmenek

    L´Occitane BB krém Slaměnka, 1050 Kč, koupíte v prodejnách L´Occitane nebo na www.loccitane.cz
    Autor: archiv firem

     

    Na jaře a v létě se make-upu raději vyhýbejte, abyste své pleti co nejvíce ulehčila. Pokud potřebujete sjednotit barevný tón pleti nebo zakrýt drobné nedokonalosti, vrhněte se bez okolků na BB nebo CC krémy. Jsou lehké, neucpávají póry a většina z nich má sluneční faktor, což na jaře maximálně oceníte.

     

    Náš tip: Vyzkoušejte slaměnkový omlazující BB krém od L´Occitane, který je na pleti lehký jako pírko, skvěle sjednocuje, středně kryje a chlubí se SPF 30.

  • Peeling jen před spaním

    BioAroma, peeling s levandulovými zrníčky, 298 Kč, koupíte na www.bioaromakosmetika.cz
    Autor: archiv firem

     

    Jaro je naprosto perfektní doba na peeling, který vám z obličeje odstraní odumřelé kožní buňky a dovolí pokožce lépe vstřebávat všechny produkty, které na ni nanesete. Po peelingu je ale pleť velmi citlivá na sluneční záření, a proto byste ho měla provádět zásadně na noc. Pokud máte mastnější pleť, nebojte se ho aplikovat jednou týdně. Máte-li pleť spíše sušší, postačí jednou za 2 týdny.


    Náš tip: Vyzkoušejte přírodní peeling od značky BioAroma, jehož základem jsou olej z hroznových jader a levandulová zrníčka, která se postarají o odstranění odumřelých kožních buněk. A navíc božsky voní jako levandulová pole ve Francii.

  • Dejte šanci pastelkám

    Artdeco, lak na nehty, odstín 830, 259 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem

     

    Kouřové stíny a syté barvy odložte na podzim a vplujte do něžné jarní nálady i v rámci svého líčení nebo úpravy nehtů. Letošní trendy neúprosně kážou pastelové barvy, a to hlavně šeříkovou, lila a mint. Chybu ale neuděláte ani tehdy, pokud sáhnete po žlutém nebo sytě zeleném laku na nehty. Pokud se barvám urputně bráníte, sáhněte po klasické růžové, která prostě nikdy nevyjde z módy.

     

    Náš tip: Nádhernou pastelovou jarní kolekci představila letos značka Artdeco. Najdete v ní jak trendy oční stíny, tak laky na nehty.

  • Nastavte pusu balzámu

    Dizao, barevný balzám na rty, třešňový květ, 269 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem

     

    Jedno z posledních míst, kde byste chtěla mít vrásky, jsou bezesporu vaše rty. Ve vlastním zájmu proto odložte třpytivé lesky na rty na podzim, protože zpravidla neobsahují SPF a jejich třpytky automaticky přitahují sluneční paprsky.Místo nich si dopřejte kolorované balzámy na rty, kterých jsou plné drogerie a parfumerie. Ideálně pak takové, které obsahují UV filtr.

     

    Náš tip: Vyzkoušejte barevný balzám na rty Dizao, který si zamilujete pro jeho čistě přírodní složení a schopnost rty hydratovat, pečovat o ně, chránit je před tvorbou zánětů a zároveň jim dodat jemnou, přirozenou barvu.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.