Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak na pevnější zadeček a boky? Musíte mít správný krém, pohyb a hodně vody

Video se připravuje ...
Zjistily jsme, jak mít pevnější bříško, dekolt i zadeček a zbavit se celulitidy a strií.
VIDEO: Adam Balažovič
21. dubna 2015 | 06:00

Nezáleží na tom, kolik vám je let nebo kolik vážíte. Celulitida a ochablá kůže trápí devadesát procent ženské populace napříč věkem a hmotností. Viníků je nejspíše více – genetika, hormony a v neposlední řadě špatný životní styl. Celulitidu sice máme často na místech, která světu zas tak často nevystavujeme, ale po pevné, pružné pokožce na pažích, dekoltu, stehnech, břichu nebo zadečku touží každá z nás. Co nám může opravdu pomoci toho dosáhnout?

V první řadě je potřeba říci, že přípravky pro zeštíhlení, zpevnění a proti celulitidě nejsou samospásné. To, že do nich investujete, ještě neznamená, že budete mít do dvou týdnů postavu a pokožku, jako když vám bylo čtrnáct.

Bez vaší snahy to nepůjde. Správné zeštíhlující a remodelační přípravky sice dokážou divy, ale k tomu, aby fungovaly, jsou potřeba delší doba užívání a pravidelnost.

Pokud se donutíte používat je každé ráno a večer, uvidíte výsledky zhruba za jeden až dva měsíce, podle typu pokožky. Pokud se nedonutíte, nemohou správně pracovat a výsledků se bohužel nedočkáte.

Po čem sáhnout

Dermacol Enja, zpevňující tělový olej s koenzymem Q10, 179 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Přípravky, které vám opravdu pomohou zpevnit pokožku a bojovat proti celulitidě, vybírejte podle toho, co najdete v jejich složení. Ideální je, aby krém, gel nebo sprej obsahovaly rostlinné výtažky, které pokožku zahřejí a zrychlí v ní krevní oběh. Pokud na lahvičce naleznete ve složení kofein, zázvor, ženšen nebo například mentol, máte vyhráno.

Velmi účinné jsou přípravky s extraktem z mořských řas nebo koňského kaštanu. Aktivují a urychlují odbourávání tuků, takže lze jejich působením redukovat velikost tukových buněk. Žádnou chybu také neuděláte, pokud sáhnete po produktech, které obsahují koenzym Q10. Tato látka totiž brání úbytku kolagenu a elastanu, čímž obnovuje pevnost a pružnost pokožky.

Jak nanášet? Co nejdůkladněji 

Dermacol, tělový cukrový peeling, rebarbora a jahody, 149 Kč, koupíte v prodejnách Dermacol
Autor: archiv firem
Aby remodelační kosmetika fungovala opravdu tak, jak má, zapomeňte na natření "letem světem". Zeštíhlující přípravky je potřeba do kůže krouživým pohybem vmasírovat, aby se podpořila mikrocirkulace a lehce zvýšila teplota kůže, která tak napomáhá aktivovat účinné látky přípravku. Nebojte se proto přitlačit tam, kde cítíte vyšší vrstvu podkožního tuku.

Nezapomeňte také na pravidelný tělový peeling, ideálně jednou týdně, který vaši pokožku krásně prokrví a zbaví ji odumřelých kožních buněk. Díky tomu totiž všechny účinné látky působí přesně tak, jak mají.

Zapojte vodu a pohyb

Dermacol Enja, zpevňující péče na dekolt a poprsí, 199 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Není žádným tajemstvím, že zpevňující přípravky a přípravky proti celulitidě fungují mnohem líp, pokud je aplikujete a současně se hýbete. Úplně nezbytné je pak dodržování pitného režimu. Stále je to tedy o tom samém – zdravá životospráva, pohyb a dostatečná hydratace organismu se vám spolu s používáním vhodně zvolených kosmetických přípravků vyplatí, a to v podobě krásné pokožky.

Pokud remodelační krémy a kosmetiku proti celulitidě používáte opravdu pravidelně, začne pomerančová kůže "zázračně" mizet. Ne však dřív než po 2 měsících. Proto po dvou týdnech nezoufejte a nevyhazujte produkt s pocitem, že jste se nechala napálit. Proces odbourávání celulitidy a zpevnění pokožky je zkrátka zdlouhavý a vyžaduje vaši důslednost a  trpělivost.

Autor: brig