Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chcete mít na léto krásné vlasy? Přestaňte dělat těchto 5 chyb!

  • 16. dubna 2015 | 06:00

    Nerada vám to říkám, ale naše vlasy nás občas pěkně nenávidí (a na oplátku je v těchto stavech zase nenávidíme my). V podstatě nemají čas si vydechnout a po studené zimě a přetopených místnostech musí čelit sluníčku a horku. Přestaňte se k nim chovat macešsky a ony se vám odmění zářivým leskem a báječnou kvalitou. Co by vám vaše vlasy řekly, kdyby uměly mluvit, a v čem byste je měla poslechnout?

  • Hej, je tu horko

    Alterna Bamboo Smooth Anti-Breakage Thermal Protectant Spray, 489 Kč, koupíte na www.alza.cz
    Autor: archiv firem

    Pokud si vlasy každý den foukáte, žehlíte nebo kulmujete, dáváte jim pořádně zabrat. Výsledkem jsou suché, lámavé vlasy, které vypadají mastně a zničeně. Řešení je poměrně jednoduché – dejte jim trošku "pokoj". Vstaňte o chvíli dřív, vlasy si umyjte a během snídaně, líčení a čištění zubů nechte volně proschnout a potom je dosušte studeným – nebo alespoň ne horkým – vzduchem. Místo žehlení si vlasy občas nechte přirozeně vlnité, vlnky a kudrlinky všeho druhu jsou na jaře in.


    Tip: Pokud už se vlasy rozhodnete žehlit nebo foukat horkým vzduchem, použijte přípravek na jejich ochranu. Například sprej Alterna, který vlasy díky olejům vyživuje a chrání před tepelnou úpravou až do 220 °C, aniž by je zatěžoval.

  • Čistota není vždycky půl zdraví

    Hairwonder, přírodní šampon pro každodenní mytí, 259 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Nesnášíte pocit mastných vlasů, a tak si je myjete každý den? I v případě, že máte vlasy krátké, to není úplně nejlepší nápad. Když totiž vlasovou pokožku každý den vystavujete vodě a šamponům, smýváte z ní přirozenou bariéru, a tak ji vysušujete. Výsledkem jsou pak lupy nebo rychle se mastící vlasy, protože kůže se snaží bariéru obnovit nadměrnou produkcí mazu. Snažte se mytí vlasů stáhnout na alespoň jednou za dva dny.

     

    Tip: Pokud nejste schopná vydržet jeden den bez umytých vlasů, volte alespoň šampony bez sulfátů a ideálně takové, které jsou určené na každodenní použití, jako například přírodní šampon Hairwonder s výtažky z bio máty a bio rozmarýnu.

  • Masáž, prosím!

    Natura Siberica, rakytníkový peeling pro vlasovou pokožku, 169 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem

    Málokdo z nás si uvědomuje, že vlasová pokožka je stejná jako pokožka kdekoliv jinde na těle, a tak se o ni příliš nestaráme. Přitom je to stejné jako u rostlin – pokud mají být zdravé a krásné, musíme se zajímat i o kvalitu půdy, ve které rostou. A tou je v případě vlasů vaše pokožka. Pokud se vám vlasy rychle mastí, snažte se najít lehčí šampon a vlasy si méně často mýt. Je-li naopak suchá, svědí a tvoří se vám lupy, dopřejte si peeling a vyživující masku.

     

    Tip: Vlasový peeling je úžasná vychytávka, pomocí které se snadno zbavíte odumřelých kožních buněk na pokožce hlavy. My jsme si zamilovaly rakytníkový od Natura Siberica pro jeho božskou vůni a přírodní složení. Počítejte ale s tím, že čím delší vlasy máte, tím déle budete jakýkoliv peeling z vlasů vyplachovat.

  • Pozvi nás občas někam

    L´Occitane, šampon pro posílení vlasů, 460 Kč, koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane
    Autor: archiv firem

     

    Nestíháte chodit ani na pravidelné preventivní prohlídky na gynekologii a na zubní, takže těžko zvládáte pravidelně navštěvovat svého kadeřníka? Je mi líto, ale mám pro vás jen jednu zprávu – jste už velká holka a měla byste to napravit. To, jak jsou preventivní prohlídky důležité, víte moc dobře sama, ale možná by vás překvapilo, jaký vliv má zastřižení konečků na vaše vlasy. Jednou za 3 měsíce si zajděte zrelaxovat se na kadeřnické křeslo a nechte se hýčkat. Odměnou vám budou dokonalý účes a vlasy, kterým dáváte čas regenerovat, a ony se tak méně lámou, netřepí se jim konečky a vypadají zdravěji.

     

    Tip: Pro posílení vlasů vyzkoušejte nový šampon z dílny L´Occitane, který obsahuje 5 esenciálních olejů a rostlinné aminokyseliny, díky kterým vlasy přestávají být křehké a lámavé a získávají znovu svůj objem a hustotu.

  • Netušíš, po čem toužíme

    Lush, šampon, šampuk a tuhý kondicionér
    Autor: archiv firem

    Zřejmě tušíte, jaký typ vlasů máte. Pevné, husté, vlnité, jemné, blond, šedivé a tak dále... Právě tomu, ale také ročnímu období byste měla podřizovat svou vlasovou kosmetiku. Co je dobré pro vaši kamarádku s hustými, kudrnatými vlasy do půli zad, není až tak dobré pro váš platinově blond pixie účes. Mějte jeden druh kosmetiky na letní období a jeden druh na zimní období. Na zimu volte výživnější s vitaminy, na léto pak hloubkově hydratační se sluneční ochranou. Konkrétní produkty si pak vyberte podle typu svých vlasů.

     

    Tip: Britská kosmetika Lush nabízí celé řady vlasových produktů, které mají jedinečný design a široký výběr podle typu vlasů, od šamponů přes masky až po barvy v podobě henny. Jistě si najdete to své. My jsme si nejvíc oblíbily tuhé šampuky a kondicionéry, se kterými je mytí vlasů neskutečná pohoda.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.