Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

9 chyb, které děláte při úpravě obočí, a nevíte o tom

  • Víte, jak na perfektní obočí? Spoléhejte na přírodu, ale trošku jí pomozte.
    7. dubna 2015 | 06:00

    Pokud oko je do duše okno, pak obočí je jeho rám. To, jak ho máte upravené, totiž může vaše líčení a vzhled buď poslat do nebeských výšin, nebo je pěkně zruinovat. Vzhledem k tomu, že poslední dobou je in husté, perfektně tvarované a dramatické obočí, dejte si záležet na tom, aby bylo skutečně dokonalé, a vyvarujte se těchto chyb.

  • Děláte větší mezeru, než je přirozené

    Autor: blog.benefitcosmetics.com

     

    Ve snaze dokonale vytvarovat obočí se často stane, že jej "zarovnáváte" tak dlouho, až vám nad kořenem nosu vznikne mezera o šířce dálnice v Německu, což vypadá velmi nepřirozeně. I když chcete rovné linky bez ledabyle trčících chloupků, pamatujte, že obočí by mělo vždy začínat nejdále u vnitřního koutku oka. Pokud začíná dál, je to moc.

  • Snažíte se trefit barvu vlasů

    Cara Delevingne
    Autor: Profimedia.cz

     

    Ať už máte svou přírodní barvu vlasů, nebo ne, vaše obočí by nikdy nemělo mít naprosto identickou barvu. Pokud jste bruneta, mělo by mít vaše obočí o odstín tmavší barvu, než mají vaše vlasy. Jako blondýna byste dokonce měla nosit barvu obočí o 2 až 3 odstíny tmavší, a to ať jste přírodní blond, nebo se odbarvujete. Černovlásky by si zase naopak měly vybrat o tón světlejší tužku na obočí, aby celkový efekt nepůsobil příliš tvrdě. Vždy se ale snažte o to, aby odpovídal barevný tón.

  • Snažíte se o dokonalý oblouk

    Autor: Shutterstock.com

     

    Ano, za ideál krásy se v případě obočí sice považuje úhel 45 stupňů, rozhodně to ale neznamená, že byste se ho měla snažit docílit za každou cenu. Mnohem lepší je vytrháním přebytečných chloupků podpořit váš přirozený oblouk, protože to je ten, který bude vypadat nejpřirozeněji a bude vám slušet nejvíc.

  • Spoléháte na přírodu

    Autor: Profimedia.cz

     

    Řídit se tím, jaké obočí vám příroda nadělila, je sice tou nejlepší cestou, co se tvaru týče, ale už méně šťastný nápad je nechávat ho od přírody řídké. Pokud nejste šťastnou majitelkou přirozeně hustého obočí, investujte do tužky nebo stínu na obočí a chybějící chloupky si jednoduše domalujte tak, aby vám mezi těmi pravými neprosvítala pokožka.

  • Spoléháte na make-up

    Autor: shutterstock.com

     

    Opačným extrémem je domalovat si obočí tužkou nebo stínem a nechat ho tak. Pak prostě budete vždy vypadat nepřirozeně a tak, jako že jste to přehnala. Při líčení obočí vždy mějte lehkou ruku, domalovávejte spíš jednotlivé tahy, než že byste obočí vybarvovala, a nakonec vše pročešte kartáčkem na obočí nebo nepotřebným a pečlivě umytým kartáčkem ze staré řasenky.

  • Snažíte se mít jedno obočí jako druhé

    Emma Watson
    Autor: profimedia.cz

     

    Také už se vám stalo, že jste ve snaze mít jedno obočí zrcadlově dokonalé k tomu druhému skončila s tenkými čárkami, jak jste se neustále snažila napravovat "chyby"? Ve skutečnosti je to zbytečné a je úplně v pořádku, když vaše obočí nevypadá stejně. Ostatně stačí jeden pohled na hollywoodské celebrity, aby vám bylo jasné, že jejich mantra zní: "Obočí jsou sestry, ale ne dvojčata."

  • Trháte ho do špatné délky

    Autor: blog.benefitcosmetics.com

     

    Obočí nemá být ani moc dlouhé, ani moc krátké. Začínat má tedy nejdále u vnitřního koutku a končit pak na přímce, která spojuje stranu nosu s vnějším očním koutkem. Tento bod snadno najdete, když si právě stranu nosu s očním koutkem spojíte pomocí tužky nebo štětce. Tam, kde tužka protíná obočí, by měl být jeho konec.

  • Při líčení začínáte obočím

    Obočí se dá správně vytvarovat.
    Autor: profimedia.cz

     

    Obočí je výrazným prvkem vašeho make-upu, a mělo by být proto finální tečkou za celkovým líčením. Pokud proto s obočím při nanášení make-upu začínáte, snadno se vám může stát, že bude výraznější než zbytek líčení, nebo že mu naopak budete líčení podvědomě podřizovat, a nanesete tak na sebe make-upu zbytečně moc. Nechte si obočí na závěr – snadno tak odhadnete, jak výrazné potřebujete.

  • Nenecháváte to na odbornících

    Kristen Stewart
    Autor: Profimedia.cz

     

    Nemusíte ke kosmetičce chodit každý měsíc, aby vám upravila obočí, když jste šťastnou majitelkou pinzety a zrcadla, ale je pravdou, že alespoň jednou či dvakrát do roka byste ji navštívit měla. Na rozdíl od vás totiž oko profesionála vidí, jak by měl vypadat dokonalý tvar vašeho obočí, a profesionál také ví, jak ho do tohoto tvaru upravit. Vy už jej pak můžete jen udržovat.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.