Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Škola nákupů: Skvělá kosmetika, za kterou nedáte ani sto korun

  • 27. března 2015 | 06:00

    Nevím, jak vy, ale já rozhodně patřím mezi ženy, které si potřebují občas udělat radost. Ať už je to po náročném pracovním víkendu, hádce s manželem, nebo prostě jen proto, že si to zasloužím. Někomu udělá radost čokoláda, někdo potřebuje nový top nebo boty. Pokud ale i vy patříte mezi ženy, které potěší návštěva drogerie, vybraly jsme pro vás kosmetické produkty, které stojí pod stovku a jsou prostě super!

  • Odličovací olej Saloos

    Saloos, hydrofilní odličovací olej (50 ml), 80 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Kosmetika Saloos je nám sympatická už jen z toho důvodu, že je česká a přírodní, takže se nemusíte bát, že by obsahovala jakékoliv chemické látky. Navíc ale opravdu skvěle funguje. Já osobně si nemůžu vynachválit hydrofilní odličovací olej, který kápnete na navlhčený vatový tamponek a s nímž dokonale odlíčíte celý obličej i oči, a to včetně voděodolné řasenky.

  • Sprchový gel Dermacol

    Dermacol Aroma Ritual, sprchový gel, 59 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Řada Aroma Rituals české značky Dermacol se povedla celá. Ať už sáhnete po sprchovém gelu, tělovém mléku, peelingu nebo krému na ruce, budete nadšení z intenzivních a krásných vůní. Z posledních novinek nás hodně zaujal melounový cukrový peeling, do kterého se naše módní redaktorka Andrea chtěla pustit se lžičkou v ruce, a nové vůně sprchových gelů – citron a mandarinkový sorbet.

     

    Tip: Pokud potřebujete doplnit zásoby tělové kosmetiky, vydejte se do konce března do jedné ze tří pražských prodejen Dermacol. Za každých 100 korun, které zde utratíte, vám totiž vrátí 50 korun na nákup v podobě speciální padesátikorunové bankovky, na které je vyobrazena Olga Knoblochová – první česká vizážistka a dáma, která dala českým ženám první krycí make-up.

  • Univerzální krém Nivea

    Nivea, krém, limitovaná edice, 82 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Tento krém v plechové modré kulaté krabičce jistě není třeba představovat, protože si ho určitě moc dobře pamatujete ze svého dětství. Ostatně právě skutečnost, že jednou ze vzpomínek dnešních dospělých na dětství je vůně tohoto univerzálního krému Nivea, byla inspirací pro novou limitovanou řadu s pohádkovými motivy, doplněnou o pět nových pohádek, které si s dětmi můžete na webu značky přečíst před spaním.

  • Antiperspirant Adidas Climacool

    Adidas Climacool, 48h antiperspirant, 79 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    I když jsem si myslela, že v antiperspirantech už nemůže nikdo vymyslet nic nového, nový Adidas Climacool mě dokázal mile překvapit. Nevydrží sice 48 hodin, jak se slibuje na obalu (ostatně jak by mohl, když se během nich zvládnete několikrát osprchovat), ale potíte se po něm méně, a příjemná vůně navíc zabrání nepříjemnému zápachu. Navíc se údajně dokonce aktivuje zvýšeným pohybem, takže je pak ještě účinnější.

  • Řasenka Moje Extra

    Moje, řasenka Extra, pro objem a prodloužení, 56 Kč, koupíte na www.kosmetikamoje.cz
    Autor: archiv firem

     

    Českou kosmetiku Moje si oblíbila naše food redaktorka Jana, a to hlavně kvůli tomu, že poskytuje skvělý poměr cena/kvalita. Její favoritkou je tato řasenka s umělým kartáčkem, která řasy natočí, prodlouží a rovnoměrně obalí, aniž by je zatěžovala nebo slepovala.

     

    Tip: Pokud o ní uvažujete, právě teď je v e-shopu s příjemnou 30% slevou.

  • Tužka na oči Rimmel

    Rimmel, voděodolná tužka na oči Scandaleyes, 89 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Oční linka je nestárnoucí klasika, kterou milují ženy napříč věkem a historií. Žádný jiný produkt vám totiž nedokáže vykouzlit hluboký sexy pohled. Nejjednodušší je práce s gelovou linkou a vhodným štětečkem, ale do kosmetické kabelky se vám bude nejlépe hodit tužka, protože je prostě nejpraktičtější. Vyzkoušejte tuto od značky Rimmel. Příjemně se s ní pracuje, je opravdu sytě černá, a navíc je voděodolná, takže se během dne nerozmaže.

  • Tělový jogurt Fennel

    Fennel, tělový jogurt, kokosový krémový dort (300 g), 89 Kč, koupíte na eshop.rudorfer.cz
    Autor: archiv firem

     

    I když preferujete k namazání kůže tělové mléko, máslo nebo olej, i tak byste měla vyzkoušet tělový jogurt značky Fennel. Má velmi lehkou konzistenci a přitom dokáže pokožku opravdu hydratovat. Vyrábí se ve třech "příchutích", ze kterých se vám budou sbíhat sliny – čokoládové cookies, jahodová zmrzlina a kokosový krémový dort.

  • Lisovaný pudr MUA

    MUA, lisovaný pudr, 44 Kč, koupíte na www.makeupacademy.cz
    Autor: archiv firem

     

    Pudr je kosmetický produkt, který by neměl chybět v žádné kosmetické taštičce. Během dne vás dokáže zmatnit a umí skrýt nedostatky, na které byl make-up po pár hodinách krátký. Pokud máte opravdu hluboko do kapsy, vyzkoušejte ten od britské značky MUA, která je populární pro své nízké ceny, a přitom velmi dobrou kvalitu. Vyrábí se ve čtyřech odstínech, nepráší a zmatňuje. Jediné, co se vám možná líbit nebude, je obal, ale tak už to u levné kosmetiky bývá.

  • Multifunkční tyčinka e.l.f.

    e.l.f. Essentials, multifunkční líčidlo v tyčince, 45 Kč, koupíte na www.elfkosmetika.cz
    Autor: archiv firem

     

    Mám ráda produkty do kabelky, které využijete na víc způsobů, a právě takovým je i toto multifunkční líčidlo od e.l.f. Jedná se o dupe slavné značky NARS. Krémovou tyčinku využijete jako rozjasňovač, tvářenku, bázi pod oční stíny, stíny samotné i jemnou rtěnku. Záleží na tom, který z pěti odstínů, ve kterých se vyrábí, si vyberete.

  • BB krém Miss Sporty

    Miss Sporty Morning Baby!, BB Cream, 80 Kč (30 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Přestože kosmetiku Miss Sporty máte zřejmě zafixovanou jako značku pro náctileté slečny, tento BB krém si naše redaktorka Maruška nemůže vynachválit: "Používám ho denně, je velmi příjemný, hezky voní, dobře se nanáší. Společně s fixačním pudrem vytvoří přirozený vzhled, a je tak skvělou alternativou pro ženy, které potřebují zamaskovat své nedokonalosti pleti, ale nechtějí používat přímo make-up. Navíc nanášení je rychlé, BB krém hezky voní a dobře se roztírá."

Autor: brig
Diskuse ke článku
.