Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jarní detox pleti: Uleví od akné, vrásek i černých teček

  • Video se připravuje ...
    20. března 2015 | 06:00

    Jaro je automaticky spojené s očistou organismu a přípravou na slunečné počasí. Jenomže detox si zaslouží nejen vaše tělo, ale také pleť. Jak byste se měla připravit na teplé dny, abyste je nemusela vítat s akné nebo suchou pletí? Zaměřte se na kosmetiku a dopřejte si masáž, která aktivuje kožní buňky.

  • Bez vody to nepůjde

    Dermacol, detoxikační a ochranná micelární voda, 129 Kč, koupíte v síti drogerií nebo v prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

     

    Možná se vám zdá, že pitný režim je dobrý jen pro vaše tělo, ale také pleti velmi prospívá. Dostatek tekutin přirozeně hydratuje pleť zevnitř a zanechává ji pružnou a bez vrásek. Což je přece to, po čem neustále toužíme.

     

    K odličování proto volte produkty, které pleť nevysušují, ale naopak ji pomáhají hydratovat. Nevhodné jsou přípravky na bázi mýdla nebo s obsahem alkoholu, naopak ideální jsou oleje a micelární vody obsahující přírodní antioxidanty a vitaminy, které v pleti neutralizují škodlivé látky z vnějšího prostředí.

  • Rozlučte se s mrtvými buňkami

    Dermacol, tělový cukrový peeling rebarbora a jahody, 149 Kč, koupíte v prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

     

    Po zimě dopřejte pleti alespoň jednou za dva týdny šetrný peeling, při kterém se odstraní neviditelná vrstva odumřelých kožních buněk, která do vaší pokožky dostatečně nepropouští všechnu péči z krémů a pleťových masek.

     

    Zaměřte se přitom nejen na obličej, ale i na pokožku celého těla. Vyberte si velmi jemný peeling plný přírodních složek, který pleť nejen vyčistí, ale i vyživí. Vhodné jsou takové, které obsahují abrazivní částečky cukru nebo soli, které se při použití rozpouštějí.

  • Odlehčete svou kosmetiku

    Dermacol, detoxikační a ochranný pleťový krém, 329 Kč, koupíte v síti drogerií nebo prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

     

    S prvním jarním sluníčkem a vyššími teplotami byste měla udělat vítr ve své koupelně. Vyměňte hutné a vyživující zimní krémy za lehčí textury, které vám pleť tolik nezatíží. Nedejte na překonané pravidlo, že by všechna kosmetika měla být ze stejné řady.

     

    Na každou denní dobu a péči potřebujete jiné zacílení a nejlepší je řídit se podle toho, co potřebujete. Na den si vyberte krém bohatý na antioxidanty, který vytváří na povrchu pleti ochranný štít chránící před poškozením vnějšími vlivy. Na noc zvolte takový, který pleť hloubkově hydratuje.

  • Dejte pleti pauzu

    Dermacol, detoxikační a ochranná pleťová maska, 69 Kč, koupíte v síti drogerií nebo prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

     

    Pokud máte po zimě pocit, že je vaše pleť unavená, mdlá, přesušená nebo podrážděná, dopřejte jí zklidňující a detoxikační masku. Vhodná je taková, která pleti dodá vitaminy a současně ji vyživí. S maskami to ale – stejně jako s peelingy – příliš nepřehánějte. Jednou za 1 až 2 týdny je tak akorát.

     

    Kromě toho si dopřejte co nejvíce pobytu na jarním sluníčku. Doplníte tak vitamin D, který je nezbytný pro krásnou pokožku i pro dobrou náladu. Předtím, než nastavíte tvář slunci, se ale nezapomeňte namazat krémem s UV faktorem.

  • Cvičte a masírujte

    Autor: shutterstock.com

     

    Obličejové svaly, stejně jako jakékoliv jiné svaly, je potřeba procvičovat. I bez zákroku plastických chirurgů si tedy můžete "vytrénovat" pleť, aby nevypadala unaveně, povisle a netvořila vám nežádoucí vrásky nebo "druhou bradu". Vrhněte se proto na automasáž obličeje.

     

    Krok 1: Po směru růstu obočí jemně prsteníčky obkružte oční oblouk. U kořene nosu směrem k obočí jemně přitlačte. Podle pocitu i času několikrát opakujte.

     

    Krok 2: U vnějších koutků očí pokožku lehce poklepávejte, a to opět tak, aby vám intenzita byla příjemná. Tímto vklepáváním zajistíte lepší vstřebávání účinných látek, podporu detoxikace a zejména hydratace a výživy, která zpomalí tvorbu mimických vrásek.

     

    Krok 3: Mírným tlakem směrem vzhůru pomocí bříšek prstů obou rukou, s výjimkou palce, promasírujte lícní sval od vnějších koutků úst směrem ke spánkům.

     

    Krok 4: U vnějších koutků úst, tedy opět v místech takzvaných mimických vrásek, bříšky prstů lehce poklepávejte. Zapomenout byste neměla ani na krk. Lehkými tahy pomocí bříšek prstů masírujte ze strany na stranu.

     

    Krok 5: Pomocí bříšek prstů od středu čela vytvářejte krouživé pohyby, které začínejte od kořene nosu směrem k vlasové části. Postupujte od středu čela směrem ke spánkům a mírný tlak uplatňujte vždy směrem vzhůru a dolů odlehčete. Od spánků se lehounkým krouživým pohybem vraťte na střed čela a několikrát opakujte. 

Autor: brig
Diskuse ke článku
.