Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tipy, jak být po zimě ve své kůži!

16. března 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

I když už všichni toužebně vyhlížíme první jarní sluneční paprsky, měli bychom myslet na to, že naše pleť potřebuje v tomto období ještě větší péči než jindy. Mnohdy si ani neuvědomujeme, jakým všemožným vlivům je naše pokožka vystavena – a to nejen povětrnostním podmínkám, ale také nezdravému prostředí uvnitř budov či námaze při fyzických aktivitách. Pokožka je naší vizitkou a je na ní dobře poznat, jestli se o ni staráme, či nikoli. O suché kůži to platí dvojnásob. 

Každou chvíli jinak

Zřejmě nikoho nepřekvapí, že období přechodu mezi zimním a jarním počasím představuje pro kůži ještě větší zátěž než mrazivá zima. V zimních měsících totiž pokožka trpí vlivem nízkých teplot, které ji přirozeně vysušují. Přirozeně se co nejrychleji snažíme dostat do práce nebo školy, kde jsou naopak prostory přetopené. To znamená vystavení dalšímu suchému vzduchu, tentokrát nesrovnatelně vyšší teploty. Na začátku jara je celý cyklus ještě znásobený měnící se teplotou během dne. Noci a rána, kdy odcházíme z domova, jsou mrazivá a mlhavá. Přes den se mohou teploty šplhat i o několik stupňů výš a pocit tepla můžou ještě znásobit sluneční paprsky. Odpoledne se ale stmívá relativně brzy a po cestě z práce na nás může překvapit pokles teploty.

Jak suché pokožce ulevit?

Spoustu z nás možná jako první pomoc napadne použít hydratační krém. Vždyť na sucho patří voda, nebo ne? Hydratační krémy sice obsahují poměrně hodně vláhy, mívají ale lehčí texturu a jsou tak vhodnější na léto. Po zimě potřebuje suchá kůže velké množství vitamínů a vyztužení ochranné kožní bariéry, které zajistí přípravky s vysokým obsahem lipidů. Hutnější a mastnější konzistence vaší namáhané kůži jen pomůže. Vyvarujte se také příliš horké vodě při sprchování. Vroucí sprcha totiž zbavuje kožní buňky vláhy a tím je vysušuje. Nezapomínejte svoje tělo zásobit tekutinami také zevnitř. Přestože nás v chladnějším počasí tolik nesužuje pocit žízně, dodržovat pitný režim je třeba po celý rok.

Tip pro vás: Hydratační přípravky aplikujte na vlhkou kůži lehce osušenou ručníkem, lépe se vstřebají.

Produktová řada Excipial přichází v novém designu a nezměněném složením se zárukou švýcarské kvality a dlouholeté tradice. Přípravky umožnují individuální výběr léčby pro každého, včetně těch nejmenších a jsou k dostání v lékárnách.

Starý design
Autor: Excipial

 Excipial U Lipolotio je léčivá emulze vhodná na každodenní ošetřování středně suché až velmi suché kůže například po sprchování, na svědivé projevy, pro psoriatiky a pacienty s atopickým ekzémem. Rychle se vstřebává a normalizuje přirozený lipidový film kůže. Orientační cena je 157 Kč.

Nový design
Autor: Excipial

Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Excipial U Lipolotio je lék k vnějšímu použití, obsahuje látku urea.

Excipial Kids
Autor: Excipial

Speciální péči vyžaduje i kůže dětí a novorozenců, pro ty je vhodná řada přípravků Excipial Kids. Například Excipial Kids mycí pěna s praktickým dávkovačem umožňuje šetrné umývání suché, citlivé a svědící kůže dětí, novorozenců díky obsahu jemných tenzidů a obsahu hydratačních látek. Lze používat i jako tekuté mýdlo pro lidi s citlivou kůží. Pěna se snadno nanáší a nepálí v očích, pokožku zklidňuje a zanechává ji hydratovanou. Orientační cena za 250 ml balení je 269 Kč.

Více informací naleznete ZDE!