Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Novinky v barvení vlasů: Melíry jsou zpět a frčí želvovina!

12. března 2015 | 06:00

Milovnice melírů se můžou radovat, oblíbené proužky se vracejí do hry! Platinové proužky v hnědých vlasech jsou však stále pasé. Letos budou největším trendem jemný melír a přirozeně stínované vlasy. Nejstylovější barevnou kombinací bude na jaře a v létě 2015 takzvaná želvovina! Jak vůbec vypadá?

Želvovina

Zatímco roku 2014 vládlo ombré, letos přebírá žezlo technika barvení ecaille – neboli želvovina. V čem spočívá? Ve vlasech převládají karamelové tóny, které nepravidelně doplňují zlatavé pramínky. Výsledný dojem vytvářejí bohatý objem, přirozený vzhled a maximální lesk barvených vlasů.

Velkou výhodou techniky ecaille je, že i když odroste, vypadají vlasy stále stylově a přirozeně. Nemusíte tak každý měsíc chodit ke kadeřnici na barvení a odpočinou si nejen vaše vlasy, ale i peněženka.

Slavné ženy už ji mají

Topmodelka Gisele Bündchen je jednou z průkopnic přirozeného vzhledu vlasů, kterého dosahuje pomocí barvení. Před lety nosila jemné melíry, pak přesedlala na ombré a teď si zamilovala ecaille. Její dvorní kadeřník Harry Josh pro ni vytvořil speciální směs odstínů, která začíná u temně hnědé a končí u medové blond.

Další královnou melírů je bezesporu Sarah Jessica Parker, která se právě teď zamilovala do želvoviny. V jejím případě zvolil kadeřník poměrně tmavý základ, který rozjasnil prameny v různých blond odstínech.

Na tmavší odstín vsadila i herečka Blake Lively, která dříve nedala dopustit na svou blond hřívu.

Různá provedení nové techniky si prohlédněte v naší fotogalerii!