Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Jak se vyhnout celulitidě? Krémy ani cvičení nestačí!

  • Celulitidu zhoršuje nejen špatný životní styl, ale paradoxně i dieta.
    7. března 2015 | 06:00

    Nezáleží na tom, jestli jste hubená jako lunt, nebo máte nějaké to kilo navíc, celulitida trápí ženy napříč věkem a hmotností. Ve skutečnosti se totiž týká zhruba 90 procent populace. Na vině můžou být genetika, hormony a v neposlední řadě samozřejmě špatný životní styl. Když už se ale celulitida objeví, je ideální nasadit zdravý jídelníček, pít dostatek vody a začít se hýbat. To nejdůležitější ale je vyhnout se činnostem, které celulitidu zhoršují.

  • Špatný pitný režim

    Autor: Profimedia.cz
    A jsme opět u pitného režimu. Pokud nepijete dost čisté vody, nehubnete, zhoršuje se kvalita vaší pleti a zhoršuje se i celulitida. Na vysušené pokožce je celulitida daleko víc vidět a můžete si být jistá, že hydratační tělové mléko s tím nic neudělá. Místo toho to nepřehánějte s alkoholem, dejte sbohem slazeným nápojům a pijte dostatek vody.

     

    Čtěte více: Pitný režim: Kolik mají pít kojenci a kolik dospělí?
  • Kouření

    Autor: Shutterstock.com
    Cigarety zvyšují riziko rakoviny, způsobují dýchací problémy, urychlují stárnutí kůže a zhoršují celulitidu. O důvod víc, proč s kouřením konečně skončit. Nikotin totiž narušuje strukturu kolagenových buněk, takže "zlepšuje" viditelnost tuku pod vaší pokožkou. Což je vylepšovák, po kterém rozhodně netoužíme.

     

    Čtěte více: Končím s kouřením! Přiberu?

  • Sedavé zaměstnání

    Autor: Shutterstock
    Pokud v práci osm hodin sedíte, do ní se přepravujete autem a večer se uvelebíte na sedačce u televize, musí vám být jasné, že pro své tělo neděláte zrovna to nejlepší. Kromě toho, že tímto životním stylem zvyšujete svůj BMI, ochabují vám svaly, zaděláváte si na zdravotní problémy i na pomerančovou kůži.

    Čtěte více: 7 čísel, která vám zachrání život
  • Držíte špatnou dietu

    Autor: Shutterstock.com
    I když shodit pár kilo může vaši celulitidu zlepšit, není pravdou, že pomáhá každá dieta. Ostatně celulitidu má i spousta opravdu štíhlých žen, a to především těch, které zhubly velmi rychle. Pokud totiž hubnete příliš rychle, kůže se nestihne přirozeně stáhnout a celulitida je mnohem viditelnější. Jak zhubnout bez tohoto vedlejšího efektu? Vyváženým jídelníčkem a pohybem.

     

    Čtěte více: Jídelníček na 5 dní, který nastartuje vaše spalování
  • Liposukce

    Autor: NetMedik.cz
    Pokud vás trápí snadno viditelná celulitida, nepropadejte dojmu, že odsátím podkožního tuku se tento problém vyřeší. Naopak. Po tomto zákroku je bohužel celulitida vidět ještě víc. Už chápete, proč ji mají i jinak štíhlé celebrity?

     

    Čtěte více: Celulitidě se nevyhla ani Jennifer Aniston
  • Sacharidy

    Autor: Profimedia.cz
    Jistý příjem sacharidů samozřejmě potřebujete, protože jsou potravou pro mozek, a pokud je ze svého jídelníčku vyloučíte úplně, budete sice hubnout, ale budete k smrti unavená. Pravdou ale je, že vyvážený jídelníček má mít mnohem menší porci sacharidů, než je v Čechách běžné. K snídani cereálie, na svačinu chléb s pomazánkou, k obědu těstoviny nebo brambory a k večeři housku a zaděláváte si nejen na tukové zásoby, ale také na horší celulitidu. Pokud to navíc občas proložíte alkoholem, čokoládou nebo dortíkem, problém je na světě.

     

    Čtěte více: Víte, kde všude je zbytečný cukr?
  • Spoléháte jen na kosmetiku

    Autor: Profimedia.cz
    Přípravky proti celulitidě fungují, mají ale jedno velké "ale". Pro to, aby měly nějaký efekt, je potřeba je důsledně aplikovat každé ráno a večer, a to minimálně po dobu dvou měsíců. Navíc je potřeba myslet na to, že ani tyto produkty nejsou samospásné (stejně jako pilulky na hubnutí) a je potřeba je doplnit zdravým životním stylem a pravidelným cvičením.

     

    Čtěte více: Velký test přípravků proti celulitidě
Autor: brig
Diskuse ke článku
.