Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký test červených rtěnek: Můžete si je dovolit, ať je vám 20, nebo 50!

  • Video se připravuje ...
    6. března 2015 | 06:00

    Elizabeth Arden, zakladatelka kosmetického impéria, prohlásila, že žena s rtěnkou má daleko větší šanci získat zaměstnání než ta bez ní. Pokud je to pravda, u červené rtěnky to platí dvojnásob. Milují ji ženy na celém světě napříč generacemi a od dob Marilyn Monroe se její prodej několikrát znásobil. Proto jsme se je rozhodly v redakci důkladně otestovat. Při té příležitosti jsme vyzpovídaly Zuzanu Havlovou, vizážistku značky COTY, jestli červená rtěnka sluší opravdu každé ženě a jak si vybrat ten pravý odstín.

  • Redaktorka Brigita testovala:

     

    Zuii Bio Flora Lipstick, 545 Kč

    Zuii Bio Flora Lipstick odstín Coral red, 545 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Miluji přírodní produkty, u kterých mám jistotu, že v nich nejsou žádné látky, které by mohly tělu potenciálně škodit. S přírodní dekorativní kosmetikou mám ale ten problém, že není příliš pigmentovaná a většinou moc dlouho nevydrží. To ale rozhodně není případ rtěnky od Zuii. Má velmi dobrou pigmentaci, krásně se nanáší a příjemně, ale nevtíravě voní. Na rtech vydrží jako klasické rtěnky (po jídle apod. ji musíte obnovit), ale na rozdíl od nich ani trošku nevysušuje a rty ošetří jako balzám. Je prostě perfektní.

     

    Artdeco Art Couture Lipstick, 419 Kč

    Artdeco Art Couture Lipstick Classic odstín 205 Cream Tosca Red, 419 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Artdeco je pověstná výbornou kvalitou svých rtěnek a ani u tohoto kusu tomu není jinak. Není divu, že se právě s touto značkou spojila femme fatale Dita Von Teese a navrhla celou kolekci dekorativní kosmetiky. Rtěnka má krásné kovové balení, příjemnou texturu, skvělou pigmentaci a neskutečnou výdrž. Vysušuje jen velmi málo, což jde vyřešit použitím balzámu. Navíc si můžete vybrat opravdu ze široké škály odstínů.

     

    Inglot Freedom System, matná, 200 Kč

    Inglot Volný systém rtěnka matná odstín 507, 200 Kč, koupíte na www.inglotcosmetics.cz
    Autor: archiv firem
    Freedom System od Inglot mě moc baví, protože vám umožňuje naskládat si do paletky libovolné množství rtěnek, očních stínů nebo klidně i pudrů či tvářenek. Někomu se ale možná bude zdát jako nevýhoda, že k aplikaci rtěnky je potřeba kosmetický štěteček. Tento konkrétní matný odstín je perfektní, pokud po matné rtěnce už dlouho pošilháváte. Udělá vám dokonale přirozené, i když tmavě rudé rty, a přestože je opravdu velmi matná, nevysušuje tak jako jiné rtěnky. Matná řada se Inglot prostě povedla.
  • Redaktorka Marie testovala:

     

    Astor Soft Sensation Lip Butter, 139 Kč

    Astor Soft Sensation Lipcolor Butter odstín Keep in Touch, 139 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nejde o klasickou rtěnku, ale o „máslo“ na rty. Považuji to za super alternativu rtěnky, pokud si chcete zvýraznit rty, ale jen tak zlehka. Nevydrží totiž příliš dlouho, což ani nemá, ale na druhou stranu se nerozmazává a nedělá nevzhledné kontury kolem rtů. Moc příjemně voní, hezky se aplikuje a odstín vypadá stejně jako v balení! Jen si dejte pozor, ve chvíli, kdy se vám dostane kousek másla do víčka, automaticky se obtiskne na madlo másla, takže je dost možné, že od něj poté budete mít špinavé celé prsty, potažmo vše, na co si jimi sáhnete. Ale to je jen drobnost.

     

    Essence, dlouhotrvající rtěnka, 70 Kč

    Essence Dlouhotrvající rtěnka odstín All you need is red, 70 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Klasická rudá rtěnka! Elegantní obal, elegantní barva. Odstín odpovídá tomu proklamovanému, takže se můžete spolehnout. Během dne se na rtech nemění a vypadá stále stejně. Můžete počítat s tím, že půlku dne na rtech zůstane, i když samozřejmě pomalu trochu bledne, ale pořád to vypadá, jako byste se právě nalíčila. Na druhou stranu možná právě proto, že vydrží na rtech déle, způsobuje pocit lehce vysušených rtů.

     

    Rimmel Provocalips, 139 Kč

    Rimmel Provocalips odstín Kiss me you fool, 139 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pro mne, jakožto závisláka na červených rtěnkách, je tohle naprostá bomba! Je proklamováno, že rudá vydrží na rtech celý den, ať děláte, co děláte. Mám ji na rtech už osm hodin a stále vypadá jako ráno – prostě super. Funguje na bázi podkladu, tedy barvy, kterou necháte 60 sekund zaschnout a přetřete ochranným „lakem“. Ten barvu zafixuje a můžete jíst, pít, nikde nespatříte rudé obtisky. Takže prostě paráda. Navíc nemám pocit, že by se mi k sobě rty nějak slepovaly nebo tak něco.
  • Redaktorka Gábi testovala:

     

    Dermacol Longlasting Lipstick, 159 Kč

    Dermacol Longlasting Lipstick odstín 08, 159 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nejdříve vás jistě zaujme design rtěnky. Pokud se vám totiž dostane poprvé do ruky, budete možná chvilku váhat, jak dostat rtěnku z pouzdra. Funguje trochu jako propiska, musíte nejdříve zamáčknout rtěnku dovnitř a pouzdro vyskočí. Rtěnka má příjemnou vůni a dlouho vydrží, aniž byste ji musela doplňovat. V podstatě pokud se nebudete líbat nebo obědvat, tak drží jako přibitá. Musím říct, že jen malinko vysušuje.

     

    Astor Soft Sensation, 135 Kč

    Astor Soft Sensation odstín Tulip Kisses, 135 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Na tuhle rtěnku jsem se opravdu těšila, až ji vyzkouším. Byla jsem totiž v Londýně při tom, když Heidi Klum fotila reklamní kampaň právě na ni. Má elegantní zlatobílý design. Rtěnku nosíme v kabelce a používáme ji během dne a to, jak pouzdro vypadá, hraje také výraznou roli. Voní opravdu velice příjemně a stejně tak se nanáší na rty. Je trošku mastnější, a jak název napovídá, je velmi jemná a nevysušuje tolik rty. Možná proto se musí trochu častěji doplňovat, především na vnitřní straně rtů.

     

    Dermacol 16h Lip Colour, 229 Kč

    Dermacol 16H Lip Colour odstín 04, 229 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tahle rtěnka má dvě fáze. První je barva, kterou nanesete na rty. Musíte být velmi precizní a nesmějí se vám moc klepat ruce. Jakmile totiž barva zaschne na rtech nebo kdekoli, kde ji přetáhnete, jde velice těžko dolů. Faktem je, že název 16 hodin je opravdu trefný. Když jsem si ji vzala poprvé, šla jsem se rtěnkou i do postele. Nešla ničím dolů, je opravdu nesmazatelná, a jakmile zaschne, můžete pít ze skleniček – nebo kuřačky mohou kouřit – a nebudete po sobě zanechávat žádné stopy. Ani polibky na tvářích známých, kamarádů a milenců nebudou patrné. Sama o sobě je barva matná, pokud ovšem chcete lesk, použijte druhou fázi rtěnky. Ta je také příjemná, protože pečuje o vaše rty, aby nevysychaly.
  • Redaktorka Andrea testovala:

     

    L´Oréal Paris Color Riche Pure Red, 259 Kč

    L'Oréal Paris Color Riche Pure Red, 259 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Zhruba před rokem jsem propadla červeným rtěnkám. Ale zatím jsem nenašla tu pravou. Tedy až do prvního vyzkoušení tohoto rudého zázraku. Před odchodem na večírek jsem si totiž rtěnku nanesla, lehce přepudrovala a stejně perfektně nalíčené rty jsem měla o několik hodin později. A to jsem jedla i pila! Nemám co vytknout.

     

    Rimmel Lasting Finish Color Rush, 139 Kč

    Rimmel Lasting Finish Colour Rush odstín The redder the better, 139 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Barevné lip buttery jsou takovou odlehčenou verzí rtěnek. Sice vydrží na rtech kratší dobu, ale zase si je lehce nanesete, kdykoliv potřebujete, i bez pomoci zrcátka. Velkým plusem je i svěží vůně, kterou většinou klasické rtěnky postrádají. V mé kabelce už nesmí lip butter chybět!
  • Redaktorka Radka testovala:

     

    NYC Expert Last Color, 49 Kč

    NYC Expert Last Color, odstín Traffic jam, 49 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
    Tahle rtěnka mě bohužel moc neuchvátila, úplně mi neseděla barva, ač na pohled červená, na rtech šla na můj vkus spíše do růžova, i když nijak výrazně. Za větší slabinu tak nakonec považuju fakt, že na rtech vydržela jen chvilku, a navíc se mi nedařilo s ní rty namalovat úplně přesně.

     

    Avon Ultra Color Bold, 199 Kč

    Avon Ultra Color Bold odstín Bold Bordeaux, 199 Kč, koupíte u své avon lady
    Autor: archiv firem
    Spíše vínová než červená, čemuž ostatně odpovídá název. Ovšem jde o můj oblíbený odstín, protože na jasnou červenou nemám vždycky odvahu, zatímco mít tmavé výrazné rty mi vyhovuje. Za mě dobrý poměr cena/výkon, dobře se s ní pracovalo, měla přiměřenou výdrž, jakou od běžné rtěnky čekám (nevadí mi si rty přetírat opakovaně), rty nevysušovala, i když sama za sebe mám radši ještě výživnější rtěnky.
  • Redaktorka Lenka testovala:

     

    Catrice Made To Stay, 141 Kč

    Catrice, Lak na rty Made To Stay odstín Red Volution, 141 Kč, koupíte v drogeriích Rossmann
    Autor: archiv firem
    Lesky na rty nemám moc ráda. Vadí mi, že je velká část z nich taková „lepivá“. Tenhle výrobek mě ale příjemně překvapil. Nejde vlastně o obyčejný lesk, ale o takzvaný lak na rty, který má podle výrobce nabízet barvu rtěnky, dlouhotrvající efekt barvy na rty a lesk na rty v jednom produktu. A musím říct, že tohle všechno výrobek splňuje. Po nanesení jsou rty nějakou dobu vlhké a lesklé, ale po zaschnutí zmatní a barva pak vydrží téměř vše. Díky dobře tvarovanému aplikátoru se navíc rychle a jednoduše aplikuje. A co je hlavní, rty nevysušuje.

     

    Miss Sporty Perfect Color, 50 Kč

    Miss Sporty Perfect Color odstín Malaga, 50 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Dobře se nanáší a na rtech vypadá přesně tak, jako když se na ni podíváte v drogerii a zkusmo ji použijete na ruku. Rty nijak nevysušuje, naopak má člověk pocit, jako by si nanesl balzám. Bohužel to nese tu oběť, že příliš dlouho nevydrží. Pokud se chystáte oslňovat svými rudými rty déle než dvě tři hodiny, rozhodně bez ní neodcházejte z domu!
  • Redaktorka Jana testovala:

     

    Yves Rocher, lesklá rtěnka, 195 Kč

    Yves Rocher Lesklá rtěnka odstín Rouge Groseille, 195 Kč, koupíte v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Rtěnka má díky třešňovému oleji velice lehkou konzistenci a působí nezvykle přirozeně, přestože jsem použila výrazný červený odstín. V jedné vrstvě funguje spíš jako trochu více pigmentovaný balzám. Ale jak výrobce slibuje, odstín zvýrazníte opakovanou aplikací. Musím přiznat, že jsem si zamilovala odstín Rouge Roseille, který mi sedl jako ulitý. Dlouho jsem hledala červenou rtěnku pro denní nošení, která bude působit přirozeně. A v této jsem ji našla. Rty jsou po ní pěkně zdravě červeňoučké bez toho, že byste musela mít na puse vrstvu rtěnky.

     

    Rimmel Moisture Renew, 129 Kč

    Rimmel Moisture Renew odstín Diva Red, 129 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Rtěnka má pěkné, i když plastové balení a jako první mě překvapila její vůně, která je moc příjemná. Má poměrně máslovou konzistenci, je dobře pigmentovaná, na rty se příjemně nanáší a vydrží na nich půl dne, i když pijete a jíte, jen její intenzita není tak velká jako bezprostředně po nanesení. Čím mě ale zklamala, je skutečnost, že se u kontury rtů lehce rozpíjí a i přes svůj název rty po pár hodinách poměrně vysušuje. Vzhledem k ceně ale podává velmi dobrý výkon.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.