Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete mít dokonalé oční linky? Přestaňte dělat tyhle čtyři chyby!

  • Perfektní oční linky vám opticky zvětší oči a dodají sexy pohled.
    5. března 2015 | 06:00

    Dokonalé oční linky jsou jedním ze základních kroků každého líčení. Pokud to s nimi umíte, dokážou vaší vizáži přidat na dramatičnosti, aniž byste si musela dát nějak více záležet na líčení zbytku obličeje. Víte ale, jak dosáhnout opravdu dokonalého nalíčení očních linek, nebo děláte jednu z následujících chyb?

  • Děláte příliš výraznou spodní linku

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Záměrem očních linek je dodat vám sexy pohled a oči opticky zvětšit. Pokud si ale ke spodní linii řas nebo na hranu spodního víčka (tzv. waterline) nanesete příliš mnoho linky, obzvláště černé nebo tmavě hnědé barvy, oči tím naopak opticky zmenšíte.


    Navíc se výrazné spodní linky snadno rozmazávají, a pokud nechcete během dne vypadat jako panda, budete je muset velmi často kontrolovat a opravovat. Trváte-li na spodních linkách, vyberte si měkkou tužku na oči ve světlehnědém odstínu, nebo si rovnou spodní linii řas vystínujte světlehnědým stínem za pomoci štětečku.

  • Vytahujete si víčko

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Nejste schopná si nalíčit rovnou tenkou linku, aniž byste si jednou rukou přidržela víčko? Pokud si pomáháte tak, že víčko u vnějšího koutku vytáhnete, aby se napnulo, hned s tím přestaňte. Nechtěně tak totiž urychlujete tvorbu mimických vrásek kolem očí.

     

    Místo toho zkuste lehce zaklonit hlavu, abyste při líčení musela přivírat oči. Pokud se vám i tak víčko klepe, zkuste fígl jedné z nejpopulárnějších beauty blogerek Michelle Phan – ohyb víčka si přidržte vatovou tyčinkou na čištění uší.

  • Nerozlišujete mezi linkami

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Linky v tužce nebo ve fixu jsou ideální, pokud s linkami teprve začínáte nebo ráno nemáte moc času. Nejsnadněji se s nimi totiž pracuje. Jejich nevýhodou je, že s nimi zpravidla nenakreslíte opravdu tenkou linku a že tyto typy linek nejsou skoro nikdy sytě černé.

    Gelové linky mají výhodu opravdu velmi syté, černé barvy, ale musíte si chvíli zvykat na práci se štětečkem. Neomezujte se jen na ten, který dostanete k některým gelovým linkám, ale vyzkoušejte různé typy. Abyste vytvořila skutečně dramatickou kočičí linku, je potřeba, aby vám štěteček opravdu padl do ruky. Dejte si ale pozor, některé gelové linky se snadno rozmazávají.

    Toužíte-li po tenké, výrazně černé lince, která se nerozmazává, naučte se pracovat s tekutými linkami. Na nalíčení jsou sice nejtěžší, protože štěteček je velmi špičatý a měkký, ale pokud se s ním naučíte, odměnou vám budou dokonalé ostré linky.
  • Znáte jen černou

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Černá linka (nebo tmavě hnědá, pokud už vám bylo 40) je sice nestárnoucí klasikou, pokud ale znáte jen tyto dvě barvy, děláte chybu. Tenká nude linka u spodní linie řas nebo bílá linka ve waterline totiž dodají vašemu pohledu svěžest a opticky rozzáří vaše oči. Velmi trendy navíc začínají být nejrůznější barevné neonové či metalické linky. Dopřejte si je na horní víčko, ale už je nedoplňujte očními stíny a volte k nim nenápadné líčení rtů.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.