Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Parfémy, které voní jarem: Víte, jaký se hodí k vaší povaze?

  • 4. března 2015 | 06:00

    Oblečení, šperky nebo boty – nic z toho o nás neprozradí tolik jako naše oblíbená vůně. Nemůžete si pomoci a pořád saháte po těžkých, orientálních vůních, nebo naopak nedáte dopustit na svěží květinové parfémy? Či jste prostě elegantní žena, která ví, jak si uvázat šátek, a vaším podpisem je pár kapek Chanel n°5? Podívejte se, co na vás prozradí vaše oblíbená vůně a jaké vůně budou hrát prim letos na jaře.

  • Květinové vůně

    Miss Sporty Fabulous Funtasy, 229 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Jste prostě ztělesněním ženskosti. Milujete jahodovou zmrzlinu, makronky, růžové cupcaky a koktejly. Jste romantická duše. Máte spoustu přátel, jste poměrně zodpovědná a vaším snem je mít práci, která vás bude bavit, a muže, který vás bude milovat. Po kariéře ani vysokém bankovním kontě netoužíte. Umíte být ale také hodně náladová, a když vás někdo naštve, nedokážete se přes to jen tak velkoryse přenést.

     

    Tip na jaro: vyzkoušejte novinku Miss Sporty Fabulous Funtasy, která okamžitě upoutá vaši pozornost přívalem italského bergamotu, bílého čaje s borůvkami a mandarinek. Osvěžující úvodní tóny se mísí se srdcem z lístku pomerančovníku, květu zvonku a jasmínu sambakového.

  • Ovocné vůně

    Marc Jacobs Daisy Sorbet, 1790 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem
    Jste energická, svěží a věčně sršíte dobrou náladou. Jste přesně ten typ ženy, který vstane v pět ráno, i když má být v práci až v devět, a to jenom z toho důvodu, abyste stihla zaběhat si, dát si sprchu, vyvenčit psa, nachystat všem snídani, a ještě si přečíst ranní zprávy na internetu. Jste superžena, která má všechno správně zorganizované a naplánované. Jen si dejte pozor, abyste někdy nebyla až příliš puntičkářská.

     

    Tip na jaro: vyzkoušejte novou vůni z dílny Marka Jacobse Daisy Sorbet – hravě svěží směs čistých květů a ovoce, která se otevírá šťavnatou směsí hrušky a mučenky, které následují křehký jasmín a konvalinka.

  • Kořeněné a dřevité vůně

    Bio Bachovky, toaletní voda Radost, 899 Kč, koupíte na www.bio-bachovky.cz
    Autor: archiv firem

     

    Na večeři či párty se zásadně necháte zvát jedině v případě, že začíná po osmé hodině večer. Ne, že byste potřebovala vyvolat kolem sebe tajemnou atmosféru, ale kdybyste si mohla vybrat, váš den by rozhodně nezačínal dřív než ve dvě hodiny odpoledne. Jste požitkářka a jste právě tou ženou, kterou muži nazývají femme fatale. Čeho byste se nikdy nevzdala? Červeného vína a rudé rtěnky.

     

    Tip na jaro: vyzkoušejte toaletní vodu Radost od Bio Bachovek, která má pozitivní vliv i na vaši psychickou pohodu. Unikátní kombinace Bachových květů spolu s vůní verbeny a bergamotu na dřevitém základě posílí vaši lásku k životu a dodá vám energii pro každý den.

  • Čisté a jemné vůně


    L´Occitane, romantická třešeň, 990 Kč, koupíte v prodejnách L´Occitane nebo na www.loccitane.cz
    Autor: archiv firem
    Jste velmi přátelská, milá a obětavá žena, kterou mají všichni rádi, a nikdo by proti vám nemohl říci křivé slovo. Vaším snem je mít bílý dům s modrými okenicemi někde na venkově v přírodě, velkou rodinu a milujícího manžela a na zahradě pěstovat bylinky a kořenovou zeleninu. Často a ráda sníte s otevřenýma očima, ale většinou se umíte pořádně zatnout a tvrdě dělat na tom, aby se vaše sny staly skutečností. Nesnášíte křivdu a bezpráví a nikdy nezapomínáte.

     

    Tip na jaro: vyzkoušejte toaletní vodu z limitované kolekce Romantická třešeň značky L´Occitane. Zamilujete si její svěží, čistou vůni s tóny prvních jarních třešňových kvítků, které rostou v třešňových sadech provensálského Luberonu.

  • Orientální vůně

    Oriflame Possess, 929 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem

     

    Představa ideálního víkendu je pro vás zasněžená chata v horách, dřevo praskající v krbu, pořádný šálek kouřící kávy se šlehačkou a vy, ruku v ruce s manželem, si každý čtete svoji knihu. O děti je samozřejmě dobře postaráno u jedné z babiček. Jste nenapravitelná romantička, která o svém muži mluví jako o "příteli" nebo "milenci". Zbožňujete tajemství, překvapení a namlouvání ve stylu první republiky.

     

    Tip na jaro: vyzkoušejte vůni Possess z dílny Oriflame, která byla inspirována samotnou Kleopatrou. V jejích svrchních tónech ucítíte královský ananas, frézii a grapefruit. Srdce vůně tvoří omamný květ ylang ylang a parfém doznívá na dřevitém základu ze santalového dřeva, pačuli a madagaskarské vanilky.

  • Sladké vůně

    Pussy Deluxe New York, 289 Kč, koupíte ve vybraných drogeriích
    Autor: archiv firem

     

    Zbožňujete kosmetiku, která voní po vanilce, čokoládě, karamelu nebo kokosu, a doslova milujete Vánoce se všemi vůněmi, které se s nimi spojují. Jste nostalgický typ, potrpíte si na hezké věci a žijete si pořád tak trochu duchem jinde. Kdybyste mohla, vrátíte se do 50. let do Ameriky a budete nefalšovanou pin-up girl, která v puntíkovaných šatech peče sušenky. Jste neustále optimisticky naladěná a jen málokdy se stane, že by vám vaši náladu něco zkazilo.

     

    Tip na jaro: vyzkoušejte novinku Pussy Deluxe. Jejich ikonická kočička se tentokrát vydala do New Yorku, aby poznala všechny krásy a svody tohoto města. Ve flakonku sytě růžové barvy naleznete vůni bergamotu a fialek stejně jako tóny pečených jablek, cukrové vaty a koktejlu Cosmopolitan.

  • Svěží vůně

    s.Oliver Prime League Woman, 590 Kč, koupíte v obchodech s.Oliver
    Autor: archiv firem

     

    Jste typická "holka do nepohody". Když ráno zaspíte, nelámete si hlavu s tím, jestli se zvládnete nalíčit doma, nebo až v práci, ale prostě si vyčistíte zuby, vlasy stáhnete do ohonu a se snídaní v ruce běžíte. Dokážete si sama přivrtat poličku, stejně jako naplánovat rodinnou dovolenou. Vaším snem je mít vlastní dům, ideálně na pláži, abyste si mohla každé ráno zaplavat ve vlnách. Nerada ztrácíte čas někde nebo s někým, v kom nevidíte perspektivu. Jste poměrně impulzivní a přímočará, ale pro vaše dobré srdce vás všichni milují.

     

    Tip na jaro: vyzkoušejte toaletní vodu z dílny s.Oliver, která si klade za cíl kombinovat styl a sport. Vůně se základem růžového pomela, manga a frézie je velmi dynamická a chce vás nabít energií a vitalitou.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.