Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jak si učesat vlasy na spaní, aby šly ráno snadno upravit?

  • Večer se učešete a ráno budete vypadat jako od kadeřnice.
    1. března 2015 | 06:00

    Trávíte ráno až příliš mnoho času krocením své hřívy? Vyzkoušejte jednoduché "noční účesy", díky nimž se ráno vzbudíte a budete téměř připravena k odchodu. Ušetříte si tak spoustu času i pozdních příchodů a vašich krásných vlasů si rozhodně všimne i vaše okolí!

  • Klasický cop

     

    Ve spánku se vlasy všelijak zamotají, přeleží a nepravidelně zvlní. Všemu můžete zabránit díky obyčejnému copu. Můžete si buď zaplést jeden dlouhý, ideálně na stranu, aby vás při spánku netlačil, nebo dva tenčí na stranu. Ráno stačí vlasy jen rozpustit, pročesat prsty a rychle doupravit pomocí stylingových přípravků k dokonalosti.

    Účes
    Autor: Shutterstock

    redakce
    Autor: archiv
    Tip redaktorky: Pokud ve váš dřímá trampská duše a v létě ráda stanujete, stejně jako já, rozhodně tento jednoduchý účes na spaní oceníte. Po noci ve stanu většinou vlasy vypadají, jako kdyby okolo vás právě prolétlo tornádo, a díky copu se ráno vzbudíte a budete vypadat jako ze žurnálu. A to je přece skvělé, i když to předvedete jen na kánoi nebo u ohně svým přátelům.
  • Lokny bez natáček

     

    Pokud toužíte po tom, vzbudit se ráno s dokonalými loknami, jako byste právě odešla od kadeřnice, tento noční účes je pro vás jako stvořený. Stačí vám pár klasických vlasových pírek a trpělivost. Usaďte se k televizi, zapněte oblíbený program a začněte s česáním. Začněte odshora. Vždy si oddělte jeden pramen široký zhruba jako palec ruky a ten začněte od konečků namotávat na prst. Zhruba 5 centimetrů od kořínků prst vytáhněte a ruličku zasponkujte. Takhle si natočte celou hlavu a jemně drobné drdůlky zafixujte lakem. Jen se připravte na to, že pokud jste "princezna na hrášku", budete se v noci asi trochu budit, protože spaní s takovým účesem není zrovna nejpohodlnější.

    Účes
    Autor: Shutterstock
  • Jednoduchý uzel

     

    Dalším skvělým účesem na spaní je tzv. uzel. Vyčesejte si vlasy co nejvýše a zagumičkujte je do culíku. Jako gumičku použijte ideálně invisibobble (ty, které vypadají jako telefonní drát), protože vám přes noc ve vlasech nevytvoří nevzhledný zářez jako běžné gumičky. Poté aplikujte do vlasů trochu pěnového tužidla a culík důkladně pročesejte kartáčem. Nakonec ohon omotejte kolem gumičky a připevněte tenkým pírkem. Ráno můžete vlasy úplně rozpustit, abyste měla jen jemné vlny, nebo si opět vyčesat culík, který bude krásně zatočený.

    Účes
    Autor: Shutterstock
  • Pony tail

     

    Pokud chcete pouze zabránit tomu, aby se vaše hříva přes noc zacuchala, stačí si večer učesat klasický pony tail, tedy vysoko posazený culík. Zagumičkujte ho opět šetrnou invisibobble gumičkou, aby vaše vlasy ráno byly hladké a připravené hned po rozpuštění.

    Účes
    Autor: Shutterstock
  • Konec mastným vlasům

     

    Pro ženy, které si musí mýt každé ráno vlasy, je tento jednoduchý trik doslova spásou. Těsně před spaním si ke kořínkům nastříkejte suchý šampon a vlasy zvedněte širší látkovou čelenkou, která vám v noci nebude překážet. Ráno vyčešte zbytky suchého šamponu, v předklonu vlasy zafixujte lakem a je to. Vaše hříva nebude ani trochu vypadat mastně a díky čelence bude mít i nevšední objem.

    Účes
    Autor: Shutterstock

Klíčová slova:  krása, vlasy, účes, noc, spaní, triky, účesy na spaní
Diskuse ke článku
.