Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Domácí masky dokážou zázraky: Vyzkoušejte medovou nebo okurkovou

  • Díky doma vyrobeným pleťovým maskám ušetříte a zbavíte se zbytečné chemie.
    22. února 2015 | 06:00

    Nechcete utrácet peníze za průmyslově vyrobené pleťové masky? Máme pro vás řešení. Namíchejte si je doma. Domácí pleťové masky mají výhodu, že jsou k dispozici i krátce před výplatou. Vždyť jen málokterá z nás nemá doma alespoň vejce, jogurt nebo nějaké ovoce.

  • Avokádo na zvláčnění drsných rukou

    Avokádo
    Autor: shutterstock.com

    Využijte výživnou sílu tohoto ovoce na ošetření suché a drsné pokožky rukou. Avokádo obsahuje mimo jiné blahodárně působící tuky, takže se hodí pro suchou pleť. Rozmačkejte dužinu zralého avokáda s uvařenou mrkví. Do vzniklé kaše přidejte půl šálku smetany, lžičku olivového oleje a tři lžíce medu. Pořádně promíchejte a směs naneste na ruce. Oblečte si bavlněné rukavice. Po hodině masku smyjte teplou vodou. Tato kúra pomáhá i na zesvětlení stařeckých skvrn na rukou.

  • Med na krásnou pokožku

    Med
    Autor: Shutterstock

    Trpíte pocitem napnuté a suché pleti?

    Zvláčňující domácí maska jí dodá vše potřebné pro vyhlazení drobných vrásek. Smíchejte dvě lžíce měkkého tvarohu se lžící ohřátého medu a lžičkou olivového oleje. Naneste na důkladně vyčištěnou pleť a nechte působit 30 minut. Potom smyjte vlažnou vodou.

  • Káva vyhladí a prokrví pokožku

    Káva
    Autor: Shutterstock.com

    Když chcete, aby vaše pokožka zářila a byla vyhlazená, zkuste domácí peeling. Je dobrý nejen na obličej, ale když při masáži malinko víc přitlačíte, hodí se výborně i na stehna a lýtka. Dvě lžíce medu smíchejte se lžící mleté kávy, lžičkou tvarohu a žloutkem. Směs naneste na obličej nebo nohy a jemně promasírujte. Pak opláchněte vlažnou vodou.

  • Okurka projasní a vyhladí pleť

    Okurka
    Autor: shutterstock.com

    Jogurtovo-okurková maska patří v domácí kosmetice mezi nejoblíbenější. Pomáhá pleť čistit, rozjasňovat i vypínat. Salátovou okurku oloupejte, nastrouhejte nahrubo a nechte 10 minut odležet. Potom vymačkejte. Smíchejte čtyři lžíce bílého jogurtu s okurkou a nechte na pleti tváře a dekoltu působit 15 až 20 minut.

  • Mrkev pro barvu a jemnost pleti

    Mrkev
    Autor: shuterstock.com

    Jestli ztrácíte v zimě hezkou snědou barvu a nechcete chodit do solária, poradíme vám vyzkoušený recept – nejen to, že po něm budete mít hebkou a napnutou pleť, ale i jí dodáte hezký barevný tón. Syrovou mrkev nakrouhejte najemno. Smíchejte ji s jednou až dvěma polévkovými lžícemi bílého tučného jogurtu a žloutkem. Dobře promíchanou směs naneste na obličej a dekolt a nechte působit 25 minut. Potom jemně smyjte vlažnou vodou.

Autor: rie
Diskuse ke článku
.