Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Velký test masek na vlasy: Jak často je používat a pro jaké vlasy se hodí?

  • Video se připravuje ...
    20. února 2015 | 06:00

    Maska na vlasy je zázrak, který vám pomůže vaši hřívu vyživit a dodat jí lesk. Nesmíte to s ní ale přehánět, protože jinak může způsobit, že vám vlasy budou plihnout a rychleji se mastit. Podle kadeřníka Míry je ideální čas na masku zhruba po každém třetím až čtvrtém umytí. Zeptaly jsme se, jak nejúčinněji masky nanášet, a při té příležitosti jsme je i otestovaly. Jak jsme s nimi byly spokojené?

  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

     

    BioAroma, přírodní maska na poškozené vlasy, 515 Kč

    BioAroma, přírodní maska na poškozené vlasy, 515 Kč, koupíte na www.bioaroma.cz
    Autor: archiv firem
    Pokud chcete mít vlasy opravdu zregenerované dlouhodobě, musíte si alespoň jednou týdně (dobrá, ukecáte mě na jednou za 8 dní) udělat opravdu pořádný zábal. Tento přípravek jsem si pro účely regenerace doslova zamilovala. Uchovává se v lednici, je poměrně drahý, ale efekt je dokonalý. Konec roztřepeným vysušeným konečkům. Nepřeháním, opravdu to jde. Hodinu týdně musíte prostě běhat po bytě s olejem na vlasech. Výhoda je, že maska krásně voní, a to i po umytí šamponem.


    Coslys, přírodní maska mirabelka, 437 Kč

    Coslys, přírodní maska pro suché a poškozené vlasy mirabelka, 437 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Hezky voní, pěkně se nanáší a nezanechává na rozdíl od olejů mastnotu na hlavě. I když je na obalu napsáno, že jde o masku, působí spíše jako kondicionér. Vlasy rozčesává, ale žádný jiný velký efekt nečekejte. Na vlasy se dává jen na 2 až 5 minut, oplachuje se vodou. Použití je tedy mnohem snazší než u přípravků olejových. Na svých vlasech jsem ale kromě snazšího rozčesání žádný efekt nepoznala.
  • Redaktorka Andrea testovala:

     

    Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair, 149 Kč

    Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair Intensive Mask, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Největší výhodou této masky je, že nemastí vlasy, přestože se neaplikuje jen na konečky, ale vmasírovává se i ke kořínkům. Velkým plusem je samozřejmě i příjemná vůně, která na vlasech přetrvá až do dalšího mytí. Já osobně jsem také ocenila, že mi po pár použitích přestaly elektrizovat vlasy po každém sundání čepice. Nemám co vytknout!

     

    Aussie 3 Minute Miracle, maska na vlasy, 169 Kč

    Aussie 3 Minute Miracle, maska na vlasy, 169 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Hned při prvním použití masky Aussie mě nadchla její svěží vůně. Dalším velkým překvapením pro mě bylo, že zhruba po třech použitích mé vlasy držely déle vyžehlené než dříve. Doporučuji pořídit si k masce i šampon a kondicionér s vůní dětských žvýkaček. Mytí vlasů je pak hned o něco zábavnější!
  • Editorka Radka testovala:

     

    Purity Vision Bio, kokosový olej, 97 Kč

    Purity Vision Bio, kokosový olej, 97 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Jednoduchá aplikace. Prostě si na vlasy nandáte plnou hrst tuhého kokosového oleje. Pro začátek je dobrý, ale jen do chvíle, kdy si hlavu po aplikaci a dostatečné době působení umyjete. Prostě ji budete mít mastnou. Až po třech cyklech si můžete být jistá, že můžete mezi lidi. Naštěstí jsem ale s olejem měla dost trpělivosti a vyvinula jsem metodu rychlého ošetření poškozených vlasů. Když nemáte čas, dejte si vlasy do culíku, culík pořádně promastěte – stačí pět minut – pak dvakrát umyjte culík a jednou celou hlavu. Konečky nedostanou zabrat a vy nestrávíte v koupelně hodinu.

     

    Yves Rocher, expresní regenerační maska, 159 Kč

    Yves Rocher, expresní regenerační maska, 159 Kč, koupíte v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Mám ráda věci, které jsou jednoduché na použití a nevyžadují žádné procedury nebo čas navíc. A které zároveň splní to, co slibují. Tahle maska mě příjemně překvapila, protože dokázala víc, než jsem čekala – stačilo ji po umytí na pět minut vetřít do mokrých vlasů a pak opláchnout. Mám vlnité a zároveň vysušené vlasy poškozené barvením, které hned tak nějaká péče nezkrotí. Tady byl efekt skutečně navenek patrný po jediném použití, vlasy jsou jemnější a pružnější, a přitom ne zplihlé, asi i díky tomu, že přípravek neobsahuje silikony a parabeny. Hodlám k němu proto dokoupit šampon ze stejné řady.
  • Redaktorka Lenka testovala:


    Dove Pure Care Dry, suchý olej, 199 Kč

    Dove Pure Care Dry, suchý olej, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    I když jde o takzvaný „suchý“ olej, vlasy po něm nejsou vůbec mastné, ale nádherně hebké, jemné a vyživené. Navíc vlasy po jeho použití neskutečně krásně voní ještě dva dny. Používat ho můžete jako masku nebo i po každém umytí buď na mokré, nebo až po vyfénování na suché vlasy. Skvělá je i dávkovací pumpička. Drobnou nevýhodou je ale podle mě skleněná lahvička, která sice působí exkluzivním dojmem, ale může vám z mastných rukou snadno vyklouznout.

     

    L´Oréal Elseve Total Repair Extreme, 99 Kč

    L´Oréal Elseve Total Repair Extreme, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Maska má svěží ovocnou vůni a příjemnou gelovou konzistenci. Stačí jí opravdu málo. Vlasy se po smytí dobře rozčesávají, po vyfoukání jsou krásně lesklé, hebké, vzdušné a zregenerované. Na rozdíl od některých masek je rozhodně nijak nezatěžuje. Ani druhý den vlasy nepůsobí mastným dojmem. Nadšená ale příliš nejsem z balení, nemám totiž v oblibě výrobky, do kterých musím sahat rukou.
  • Redaktorka Maruška testovala:

     

    Ziaja, vyhlazující maska na vlasy, kakaové máslo, 79 Kč

    Ziaja, vyhlazující maska na vlasy, kakaové máslo, 79 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Nemůžu si tuto masku vynachválit. Prostě Ziaja jede! Maska se dobře nanáší, je příjemná a krásně voní. Už při prvním umytí jsem cítila, že jsou vlasy jemnější a lesklejší. Poté jsem masku používala pravidelně asi dva měsíce, jednou týdně, a mám pocit, že mé vlasy jsou zdravější nejen na pohled, ale i na dotyk.

     

    Kaaral Hydra Deep Nourish Mask, 339 Kč

    Kaaral Hydra Deep Nourish Mask, 339 Kč, koupíte na www.jcos.cz
    Autor: archiv firem
    Nemůžu si pomoct, ale tato maska mne moc nenadchla. Ačkoliv její účinek je takový, jaký má být, tedy že vlasy jsou po jejím použití pevnější a lesklejší, něco mi na ní vadí. Respektive vím přesně, co mi na ní vadí – její aroma. Příliš mi nevoní, což je v případě masky docela blbé. Mám dlouhé vlasy, takže co si na ně nanesu, cítím poté ještě dlouhou dobu, což byl v případě této masky problém.
  • Redaktorka Lucka testovala:

     

    Klorane Mangue, vyživující maska, 399 Kč

    Klorane Mangue, vyživující maska pro suché a poškozené vlasy, 399 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Z této masky jsem byla nadšená. Neobsahuje silikony ani parabeny, takže vlasy ani pokožku nezatěžuje. Má příjemnou máslovou konzistenci a naprosto božsky voní. Vůně manga opravdu mnohem víc než chemii připomíná čerstvé tropické ovoce. Při pravidelném používání mám pocit, že mám vlasy lesklejší, ale nemastí se. Jen je potřeba nanášet ji opravdu do délek, a ne blízko k pokožce hlavy.

     

    Dove Oxygen & Moisture, vzdušná maska na vlasy, 179 Kč

    Dove Oxygen, vzdušná maska na vlasy
    Autor: archiv firem
    I z masky Dove jsem byla velmi nadšená. Slibuje větší objem vlasů – a opravdu funguje. Vlasy se po ní nemastí, neplihnou a přitom jsou krásně lesklé a na první pohled vyživené. Navíc je krásně provoní na celý den. Až mi dojde, rozhodně si ji koupím znovu.
  • Redaktorka Gábi testovala:

     

    Avon Planet Spa, vyživující maska na vlasy, 99 Kč

    Avon Planet Spa, vyživující maska na vlasy, 99 Kč, koupíte u své Avon lady
    Autor: archiv firem
    Já si vlasy bez použití masky ani nedovedu představit. Mám sice krátké vlasy, ale kvůli věčnému odbarvování do blond odstínu je mám docela vysušené a bez použití masky nebo kondicionéru jdou špatně rozčesat. Maska Avon Planet Spa Amazonian Treasures mě nadchla. V tubě, která stojí na víčku, je obsah vždy tam, kde ho potřebujete, a nemusíte ho tak složitě vymačkávat. Barva masky je nádherně fialová a voní božsky. Masku můžete použít jen dvě minuty, pokud pospícháte, nebo deset minut, když chcete vlasům dodat více výživy. Obsahuje výtažky z ovoce acai, které by mělo dodávat vlasům vláčnost a hydrataci. Rozhodně mohu říct, že po použití, a to už i po dvou minutách působení, jsem měla vlasy krásně jemné a příjemné na dotek.


    Gliss Kur Satin Relax, regenerační maska na vlasy, 129 Kč

    Gliss Kur Satin Relax, regenerační maska na vlasy, 129 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nejsem žádný profík a nemám doma mikroskopickou kamerku, abych zjistila, co tenhle produkt dělá s mými vlasy, takže můžu hodnotit pouze to, jak působí moje vlasy po jeho použití. Jak jsem již podotkla, moje odbarvováním na platinovou blond poničené vlasy potřebují po každém mytí trochu našlehnout živinami. Gliss Kur je z reklam mnohem provařenější než druhý produkt, který jsem testovala, ale musím říct, že je úplně v pořádku. Voní, dobře se nanáší, protože ze široké nádobky se k obsahu dobře dostává, a vlasy po něm mám krásné, lesklé a snadno se upravují.
  • Redaktorka Jana testovala:


    Ziaja, regenerační maska na vlasy, oliva, 79 Kč

    Ziaja, regenerační maska na vlasy, oliva, 79 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Super lehká maska, která vůbec nezatěžuje vlasy, a přitom je krásně regeneruje. Oblíbila jsem si ji natolik, že ji používám při každém druhém mytí místo kondicionéru. Vlasy jsou po ní krásně hebké, lesklé, ale nejsou příliš mastné, takže neplihnou a mají pěkný objem. Navíc příjemně lehce voní, takže umytá kštice nekonkuruje parfému. Vynikající poměr cena/ výkon.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.