Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Konec loupajících se laků na nehty? Vyzkoušejte novinky, s nimiž přišli výrobci

  • 19. února 2015 | 06:00

    Laky na nehty už se dávno nepohybují pouze na ose francouzská manikúra – červený – černý pro emo holky. Můžete si doma zapékat gelové laky v UV lampě, vybrat si z široké škály mnoha odstínů a sáhnout i po nejrůznějších pískových nebo třpytivých lacích. Některé nehtové vychytávky ale pořád ještě dokážou překvapit. Které to za poslední dobu dokázaly u nás v redakci?

  • Gel lak

    Sally Hansen Miracle Gel, 399 Kč za 2 ks, koupíte v drogeriích DM
    Autor: archiv firem

     

    Gelový lak je věc, na kterou nedám dopustit, protože normální laky mi na nehtech vydrží perfektní maximálně dva dny, zatímco gelový po zatvrzení v UV lampě dá klidně i dva týdny. Otrava se zapékáním a odstraňováním (a ruku na srdce – i poměrně vysoká pořizovací cena) je ale faktorem, který mnoho žen od gelového laku odrazuje.

     

    Novinka od Sally Hansen – Miracle Gel – je překvapivě dobrým kompromisem. Jde o barevný lak a bezbarvý krycí lak, které si na nehty nanesete a pak z nich odstraníte stejně jako klasický lak – musíte počkat, až zaschnou, a nakonec je jednoduše odlakujete odlakovačem. Díky svému složení se lak celou dobu vytvrzuje na denním světle, a proto vydrží déle než klasické laky. Dva týdny od něj spíš nečekejte, na mých nehtech ale vydržel bez odlupování 5 dnů, což rozhodně považuji za úspěch.

  • Ombré krycí lak

    Catrice, krycí lak Ombre, 75 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Ombré bylo jednu dobu velký hit na vlasech. Tam ho ale plíživě vystřídalo bronde a sombré, a tak se nebohé odstrčené ombré díky kosmetické značce Catrice přesunulo na nehty. O co jde? Jednoduše o krycí lak, díky kterému dosáhnete různých tónů téže barvy svých nehtů.

     

    Použití je snadné, ale trošku zdlouhavé. Nehty nalakujte tak, jak jste zvyklá, podkladovým lakem a na něj naneste dvě vrstvy barevného laku. Ovšem pozor, aby mohl Ombre Top Coat fungovat tak, jak má, je potřeba vybrat světlejší lak, ideálně v pastelových barvách. Ombré krycí lak pak naneste na nehty v rozdílných vrstvách – na ukazováček jednu, na prostředníček dvě, na prsteníček tři a na malíček čtyři. Každou vrstvu ale nechte před aplikací té další důkladně zaschnout. Odměnou za vaši snahu vám budou nehty v perfektním ombré stylu.

  • Matující laky

    Rimmel Velvet Matte, matný lak na nehty, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Matující krycí laky nejsou žádnou novinkou a najdete je v sortimentu mnoha značek, jako jsou například L´Oréal, OPI, Essence a jiné. Kosmetické značky Moje a Rimmel ale přišly rovnou s matnými laky na nehty.

     

    Než se odhodláte ke koupi, pamatujte, že matné laky vypadají skvěle jen na tmavých odstínech. Mně osobně přijdou nejhezčí na černé, která vypadá v lesklém provedení lacině, zatímco v matném je prudce elegantní.

  • Ekologické laky

    SpaRitual Lacquer, 298 Kč, koupíte na www.sparitual.eu
    Autor: archiv firem

     

    Pro milovnice všeho přírodního a zapálené vegany na trhu existují laky na nehty s eko filozofií. Značka SpaRitual ve výrobě své kosmetiky i laků na nehty využívá veganských zdrojů v souladu s normami EcoCert, a ty jsou tak bez syntetických barviv, parabenů, škodlivých konzervačních látek i petrochemie.

     

    SpaRitual produkty nejsou testovány na zvířatech a při zpracování kladou důraz na využívání obnovitelných zdrojů a ochranu půdy a vody. Navíc jsou díky tomu také šetrnější i k vašim nehtům.

  • Šest odstínů šedi

    OPI Fifty Shades of Grey, 300 Kč za odstín, koupíte na shop.nailstore.cz
    Autor: archiv firem

     

    Populární značka laků na nehty OPI je známá také díky svým limitovaným kolekcím věnovaným celebritám nebo filmům.

     

    Není překvapením, že nezůstali pozadu ani v případě filmu Padesát odstínů šedi, a vydali tak kolekci nazvanou jednoduše Fifty Shades of Grey. Najdete v ní 6 odstínů – kromě pěti šedých a stříbrných i jeden červený, s vtipnými názvy jako My Silk Tie nebo Embrace the Gray.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.