Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vyzkoušeno: Redaktorka Gábina si nechala píchnout botox, aby jí zmizela vráska nad očima

Zákroku jsem se bála, ale není to nic hrozného.
12. února 2015 | 06:00

Vrásky jsou součástí stárnutí. Jenže žádné z nás nedělá dobře sledovat, jak zub času hlodá a zanechává na nás stopy. Vždy když svítí sluníčko, jsem unavená nebo se soustředím, krčím čelo. Tím pádem se mi na kořenu nosu udělala hluboká vráska, se kterou jsem se rozhodla něco udělat. Vyrazila jsem proto za odborníky.

Když jsem přišla na konzultaci na kliniku Yes Visage, vysvětlili mi, že na vrásku v oblasti nad očima mi pomůže pouze botox. Vždycky jsem si říkala, že něco podobného bych nikdy neudělala, bojím se totiž trochu jehel, ale nakonec jsem se rozhodla, že za pokus to stojí. Přesvědčily mě i názory několika mých známých, které na podobný zákrok chodí již několik let.

Musím přiznat, že ještě po příjezdu na kliniku na pražských Vinohradech jsem byla dost nervózní. Kdykoli mi mají brát krev, nesmím se dívat na to, jak injekce propichuje kůži. Jehla, která mi tedy měla vpravit účinnou látku do oblasti nad čelem, mi naháněla strach.

Pan doktor Milan Junášek, který rovněž působí jako dermatolog ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí, byl velice příjemný a krok za krokem mi vysvětlil, co se bude dít. Zároveň mě ujistil, že nepáchám žádnou sebevražednou misi a že vše je absolutně bezpečné.


Posadila jsem se na lehátko, lékař mi řekl, abych se zamračila, a označil si místa, kam bude preparát vpichovat. Nepoužil přímo botox, ale látku, která je identická a kterou mají ozkoušenou – jmenuje se dysport. Aplikoval mi dávku, která je standardní, ani moc, ani málo, a řekl mi, že účinek se dostaví do 14 dní. Také mi bylo řečeno, že je možné, že budu potřebovat ještě jednu dávku.

Jehlička, kterou se látka vpravuje do čel, je malinkatá a vpichy jsou téměř bezbolestné, jediné, co jsem cítila, bylo trošku štípnutí. Na čele mi v místech vpichu zůstaly maličké červené flíčky, které během půlhodinky zmizely. Čtyři hodiny po zákroku jsem si nesměla lehnout nebo se přespříliš ohýbat, to proto, aby látka nenatekla jinam, než byl původní záměr.
Výsledky se začaly dostavovat tak po týdnu. Vráska byla mnohem méně viditelná, ale pořád byla tam, takže jsem se objednala, dle rad pana doktora, na dopich, který je v ceně původního zákroku, tedy 4800 korun. Pan doktor mne požádal, abych se zamračila, jde to teď dost ztěžka, a píchl mi další dávku na dvě nová místa.

Zatím uplynulo dalších 14 dní od dopichu. Nejsem si jistá, jak měl vlastně výsledek vypadat. Myslela jsem, že vráska úplně zmizí, ale byla na to asi moc hluboká. Možná je to takhle přirozenější než vyšponované čelo. V každém případě vidím rozdíl, a to je hlavní.