Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Překvapivé zjištění: Muži vypadají mladší, protože si holí vousy. Zkuste to také!

9. února 2015 | 14:25

Muži mají mnohem výraznější ochlupení v obličejových partiích než ženy, ale to neznamená, že neřeší problém, jak se chloupků v obličeji zbavit. Možná to bude znít bláznivě, ale i mnoho žen se jich zbavuje jednoduchým způsobem: stejně jako muži se holí. Nejen, že se tím zbaví chloupků, ale prý to má i omlazující efekt.


„Ráno si musíte trochu přivstat, protože holení obličeje se nesmí uspěchat, abyste zabránily zarůstání chloupků,“ tvrdí šedesátiletá Gill Jamison, která se holí už celých čtyřicet let. Možná se pozastavíte nad tím, že se asi zbláznila, protože je přece známo, že pokud si holíte chloupky břitem, tak se z nich stávají mnohem silnější a vytrvalejší protivníci.

Odborník na estetickou dermatologii Michael Prager, který svou praxi provozuje v Londýně, ovšem tvrdí, že je to mýtus. „Odstranění chloupku tím, že ho ustřihnete nebo oholíte nad kořínkem, rozhodně nemá vliv na jeho posílení. Naopak, když se podíváme na omlazovací efekt holení, je fakt, že má stejný vliv na kůži jako jemná mikrodermbraze. Její efekt podporuje produkci kolagenu, který redukuje vrásky. Když totiž narušíte kůži, což holení dělá, zbavuje se kůže odumřelých buněk, tak kolagen pomáhá buňky opět obnovovat.“

Proslýchá se, že krasavice jako Marilyn Monroe nebo Elizabeth Taylor si také holily obličej. Tato technika, o které mnoho žen raději mlčí, a nechává tak své tajemství za dveřmi koupelny, nyní začíná být mnohem populárnější. Mnohé zahraniční salony již mají tuto službu v nabídkách a nepatří k nejlevnějším. „Myslím si, že můj muž ví, že se holím v obličeji, ale je velice taktní a nikdy mi nic neřekl. Nikdy bych o holení nelhala, ale nechodím a neříkám to lidem na potkání,“ tvrdí šestačtyřicetiletá Angela, která se začala holit před pár lety.

holení
Autor: dailymail.co.uk

Ženy přiznaly, že se chloupků v obličeji snažily zbavit všemi možnými způsoby, ale holení bylo ve finále tím nejefektivnějším způsobem. „Mám potom pleť nádherně hladkou, mnohem lépe absorbuje krémy a make-up na ní drží rovnoměrně. Moje pleť je nyní i v mnohem lepší kondici,“ vysvětluje Angela. Možná na tom opravdu něco bude – proč muži nestárnou tak jako ženy? Protože se holí celý život, a jejich pleť má tak pravidelný přísun omlazujícího kolagenu!