Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pozor! Tyto věci by se nikdy neměly dotknout vašeho obličeje

  • Některé přípravky vám mohou pleť nepříjemně podráždit.
    3. února 2015 | 06:00

    Na obličej nepatří nutně jen kosmetika. Vlastně můžete využít spoustu surovin, které naleznete ve své kuchyni. Od ovoce a zeleniny přes oleje až například po jablečný ocet. Vždy ale musíte vědět, jak s těmito surovinami pracovat a že jsou přípravky, které na vaší pleti rozhodně nemají co dělat, a to i když je na pokožku těla používáte třeba každý den.

  • Lak na vlasy

    Autor: shutterstock.com

     

    Možná jste slyšela, že lak na vlasy vám dokáže dokonale zafixovat líčení, které pak vydrží perfektní po celý den. Jenomže lak na vlasy obsahuje alkohol a jiné látky, které vaši pleť vysuší a podráždí. Nejen, že tak urychlíte tvorbu vrásek, ale také si zaděláváte na začervenání, poškození pleti a vleklé kožní problémy.

  • Antiperspirant

    Autor: profimedia.cz

     

    To, že antiperspirant zabraňuje pocení ve vašem podpaží, neznamená, že vám prodlouží trvanlivost make-upu. Ve skutečnosti obsahuje alkohol, hliník a konzervanty, které na pleti nemají co dělat a jimž byste se v ideálním případě měla vyhnout úplně. Vaše pokožka potřebuje dýchat, což je věc, kterou jí antiperspirant znemožňuje. Místo něj volte raději deodorant, ale ani ten nepatří na obličej.

  • Barva na vlasy

    Autor: shutterstock.com

     

    Chcete-li, aby vaše obočí korespondovalo s barvou vašich vlasů, objednejte se k odborníkovi. Rozhodně nedělejte tu chybu, že byste si na obočí nanesla barvu z drogerie, kterou si běžně barvíte vaši hřívu. Chemické látky, které dokážou odbarvit či obarvit vaše vlasy, jsou příliš silné a nemají co dělat na citlivé kůži kolem očí. Riskujete podráždění kůže, bolestivé vyrážky i vážné problémy, pokud by se vám barva při aplikaci dostala přímo do očí.

  • Tělové mléko

    Autor: shutterstock.com

     

    I když se nám moc líbí představa, že bychom měly v koupelně pouze jeden produkt "na všechno", pravdou je, že tělové mléko na citlivou pokožku obličeje nepatří. Jeho konzistence je totiž mnohem mastnější než u pleťového krému a místo toho, aby jí dodalo potřebnou hydrataci, začne vám ucpávat póry. Navíc jsou tělová mléka většinou parfémovaná, což může pokožku vašeho obličeje snadno podráždit.

  • Šampon

    Autor: Shutterstock.com

     

    Samozřejmě nevadí, když se vám trocha šamponu při mytí vlasů dostane na obličej, rozhodně by ale neměl být přípravkem, kterým si obličej čistíte. Pokud nepoužíváte přírodní kosmetiku, obsahují vaše šampony detergenty v podobě sulfátů, které jsou poměrně hodně dráždivé. K čištění obličeje jsou proto absolutně nevhodné.

  • Lak na nehty

    Autor: Shutterstock.com

     

    V každodenním životě nás nenapadá jediný důvod, proč si na obličej nanést lak na nehty. Kdyby vás ale náhodou toto řešení napadlo jako ideální forma masky na jakýkoliv druh večírku, okamžitě od této myšlenky upusťte. Lak na nehty obsahuje látky, které vás okamžitě vysuší a vaši pokožku podráždí. A spoustu problémů představuje i jeho odstraňování z pleti.

  • Majonéza

    Autor: shutterstock.com

     

    Majonéza sice funguje jako skvělá hydratační maska pro vaše vlasy, na pleť je ale naprosto nevhodná. Obsahuje kyseliny a oleje, které vaši pleť podráždí a místo hydratace jí znemožní dýchat a které snadno ucpou vaše póry.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.