Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Velký test krémů na ruce: Jsou dražší opravdu lepší?

  • 16. ledna 2015 | 06:00

    Krém na ruce je produkt, který většina z nás nosí v kabelce, má pohozený na stole v práci i doma na nočním stolku a moc ho neřeší. Ve skutečnosti je ale na trhu neuvěřitelně široká nabídka krémů na ruce se specifickými vlastnostmi. Věděly jste například, že i krém může mít vlastnost vám omladit buňky a zpomalit jejich stárnutí? Na vlastní kůži jsme testovaly krémy na ruce a víme, jestli se vyplatí investovat do dražších, nebo se stačí spokojit i s tím nejlevnějším.

  • Voňavé


    L´Occitane, bambucké máslo a limetka, 195 Kč (redaktorka Brigita)

    L´Occitane, krém na ruce, bambucké máslo, limetka, 195 Kč, koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane
    Autor: archiv firem
    S trochou nadsázky jsem na krémech od L´Occitane závislá. Nejen proto, že jejich balení je neskutečně praktické do kabelky a designově vždy vyvedené, ale hlavně pro jejich vlastnosti. Většina, stejně jako tento s limetkou, obsahuje bambucké máslo, takže jsou po něm ruce opravdu dlouho hebké. Navíc krásně voní a nezanechávají pocit mastnoty. Mám jich asi pět – každý v jedné kabelce a rozhodně se s nimi neplánuji rozloučit. Jediné, co těžce nesu, je, že 195 Kč zaplatíte za pouhých 30 ml.


    Essence, ochranný krém 24 h s vanilkou a skořicí, 55 Kč (redaktorka Marie)

    Essence, ochranný krém na ruce s vanilkou, 55 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Miluji vůni vanilky a u tohoto krému to nebylo jinak! Krém je velmi jemný, stejně jako jsou po jeho aplikaci jemné i vaše ruce. Vždy, když jsem si jej namazala, cítila jsem ještě dlouhou dobu, že je pokožka hydratovaná a jemná. Jen stačí používat skutečně trochu, při větším množství si pak budete horko těžko hledat volné místo, kam byste si mohla zbylý krém namazat.


    Avon Planet Spa s plody z Amazonie, 159 Kč (redaktorka Andrea)

    Avon Planet Spa, intenzivní krém s ovocem acai a plody z Amazonie, 159 Kč, koupíte u své Avon lady
    Autor: archiv firem
    Nádherné balení a svěží pronikavou vůni jsem si ihned zamilovala. Velmi snadno se roztírá, nenechává pokožku vůbec mastnou. Díky své vůni a konzistenci se mi však spíš hodí do letních měsíců. Pečlivě si ho schovám a v létě se stane mým nepostradatelným "parťákem".


    Ziaja s kakaovým máslem, 62 Kč (redaktorka Marie)

    Ziaja, krém na ruce s kakaovým máslem, 62 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Značku Ziaja jsem si poslední dobou skutečně oblíbila. Vše, co od její kosmetiky očekávám, se nakonec vždycky splní. Co se ale týče krému na ruce, poprvé jsem byla lehce zklamána. Po aplikaci je kůže vláčnější a hydratovanější, ale pouze na chvíli. Ani při dlouhodobějším užívání se nic zásadně nezměnilo. Na druhou stranu – krásně voní a ruce jsem si s ním mazala ráda, navíc má praktické balení, které se dobře vejde do kabelky. Nečekejte ale zázraky.


    Fenjal, intenzivní krém na ruce, 89 Kč (redaktorka Radka)

    Fenjal, intenzivní krém na ruce, 89 Kč, koupíte v parfumeriích Fann
    Autor: archiv firem
    Krém od poměrně neznámé značky Fenjal pro mě představuje slušný průměr. Velmi příjemně voní, ale konzistence je na mě už trochu moc mastná. Řekla bych, že tomu, kdo si ruce mastit potřebuje, udělá dobrou službu. Jen by se mohl rychleji vstřebávat.
  • Vyživující

     

    Nivea Smooth Sensation s makadamovým olejem, 79 Kč (redaktorka Marie)

    Nivea, krém na ruce a nehty Smooth Sensation, 79 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Voňavý, fungující, praktický. Takový je krém na ruce Nivea Macadamia. Pokožku vysušenou mrazem a špatným počasím skutečně hydratuje a výsledky jsou vidět, respektive cítit, téměř okamžitě. Jedinou nevýhodou krému je doba jeho vstřebávání. I u sebevíc vysušené pokožky musíte čekat trochu déle, než krém zaschne.

     

    Sally Hansen na ruce, nehty a nehtovou kůžičku, 99 Kč (redaktorka Jana)

    Sally Hansen, zjemňující krém na ruce, nehty a nehtovou kůžičku, 99 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Moje oblíbená značka nehtové kosmetiky včetně laků. Krém je sice hutnější, ale rychle se vstřebává a nezanechává mastný film. Oblíbila jsem si ho především před spaním, kdy jsem ho hojně nanášela i na nehtová lůžka, a musím uznat, že se stav mých nehtových kůžiček značně zlepšil. Jediné, co mi nevyhovuje, je příliš agresivní vůně. Mám ráda svůj parfém a nechci, aby se mi tloukl s krémem na ruce.

     

    Yves Rocher, vyživující krém na ruce, 99 Kč (redaktorka Lucie)

    Yves Rocher, vyživující krém na ruce, 99 Kč, koupíte v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Krém je velmi příjemný, s výraznou, květinovou vůní. Kvůli své výživné, hutné konzistenci se ale déle vstřebává, takže je potřeba s tím počítat. Co mi vyhovovalo nejvíc, je samotné balení – je menší a skvěle se hodí do kabelky pro první pomoc na mrazem vysušené ruce.

     

    Alessandro Hand Spa, 249 Kč (redaktorka Gábi)

    Alessandro Hand Spa, krém na ruce, 249 Kč, koupíte v salonech Alessandro
    Autor: archiv firem
    Tento krém patří do kategorie dražších, ale rozhodně stojí za každou korunu. Dobře se roztírá i vstřebává a přitom ruce vyživuje od prvního namazání. Alessando je především značka nehtové kosmetiky a musím uznat, že tento krém dokáže zlepšit i stav nehtové kůžičky a nehtových lůžek. Pro mě je tento krém velké a příjemné překvapení a našel si čestné místo na mém pracovním stole.


    Dove Winter Deep Care, 69 Kč (redaktorka Lucie)

    Dove Winter Deep Care, 69 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Z tohoto, byť poměrně levného, krému Dove jsem upřímně nadšená. Příjemně svěže voní, dobře se rozmazává, rychle zasychá a ruce jsou o poznání jemnější hned po prvním namazání. Nemám, co bych vytkla, a určitě se k němu vrátím.

     

    Isana Med, krém na ruce, 30 Kč (redaktorka Marie)

    Isana Med, krém na ruce, 30 Kč, koupíte exkluzivně v drogeriích Rossmann
    Autor: archiv firem
    Sametové pohlazení. Tak jsem se cítila, když jsem si namazala ruce krémem Isana Med. Krém krásně hydratuje a zanechává pokožku hladkou a vláčnou po dlouhou dobu. Hezky voní a příjemně se roztírá. Jen trvá trochu delší dobu, než na rukou zaschne. Poměr cena/výkon je ale bezkonkurenční.
  • Pro suchou pokožku

     

    Avene Cicalfate, 279 Kč (redaktorka Lenka)

    Avene Cicalfate, krém na ruce, 279 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Tenhle krém si mě získal a je mým favoritem. Každý rok totiž v zimě bojuji s vysušenou, do krve rozpraskanou pokožkou na rukou. Díky tomuto krému mám teď ale ruce dokonale hydratované a zahojily se mi i veškeré záděry. Podrážděnou pokožku navíc okamžitě zklidní. Má hutnější krémovou konzistenci, výborně a rychle se ale vstřebává. Na pokožce pak vytvoří něco jako nemastný film, který vydrží i po opláchnutí rukou. I když nepatří k nejlevnějším, rozhodně se vyplatí do něj investovat.

     

    Bioderma Atoderm Mains, 149 Kč (redaktorka Markéta)

    Bioderma, výživný krém na ruce Atoderm Mains, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Velmi nenápadná vůně. To se mi na krému na ruce líbí, když si ho ani nevšimnu. To ovšem neplatí jenom pro vůni, ale ještě více pro celkový pocit, který po nanesení převládá. Opravdu nesnáším, když se mi kůže pokryje takovým tím voděodolným tukem. Toho se u Biodermy bát nemusíte. Mastnotu na rukou necítíte, přitom pokožka je příjemně hydratovaná. Nevýhoda? Za 149 korun dostanete jen 50 ml výrobku. Ale stojí za to.

     

    Eucerin, regenerační krém 5% urea, 255 Kč (redaktorka Andrea)

    Eucerin, regenerační krém na ruce, 5% urea, 255 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Moje ruce v zimě opravdu trpí. Pravděpodobně je to tím, že věčně zapomínám rukavice a mráz mi pokožku vysušuje. Abych to své kůži vynahradila, mažu je několikrát denně různými krémy, které mi zrovna padnou pod ruku. Letos jsem vsadila na Eucerin, který dokáže doslova zázraky. Poradí si jak se suchou pokožkou, tak i s bolestivými prasklinami v kůži nebo s ekzémem. Za krém si sice trochu připlatíte, ale s výsledkem budete maximálně spokojená.

     

    Sebamed, zklidňující krém na ruce s 5% ureou, 229 Kč (redaktorka Radka)

    Sebamed, zklidňující krém na ruce s 5% ureou, 229 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Můj nový favorit, pokud jde o krémy na ruce. Nemívám problémy se suchou pokožkou na rukou, a tak na ně krémy moc nepoužívám, protože mi u většiny z nich vadí, jak jsou mastné. Tady to neplatilo, lehounký krém se hned vsákl a já na to nemusela dlouho čekat, což dělám dost nerada. Na druhou stranu, můj muž, který má ruce suché, ho považuje za ne moc účinný.


    Mixa, regenerační krém, 79 Kč (redaktorka Gábi)

    Mixa, regenerační krém na ruce, 79 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Příjemný, hutný krém, kterého stačí jen velmi malé množství, abyste si namazali ruce. Poměrně rychle se vstřebává a zanechá je hebké, ovšem ne na moc dlouho. Po hodině si můžete ruce natřít znovu. Každopádně je příjemný a velmi nevtíravě voní. Jediné minus vidím v informaci, že je hypoalergenní, a přitom ve složení naleznete parfém. Na opravdu přecitlivělou pokožku bych se jej tedy bála použít. Jinak má ale příjemný poměr ceny a kvality.
  • Přírodní a bio


    BioAroma s bambuckým máslem, 199 Kč (redaktorka Brigita)

    BioAroma, krém na ruce s bambuckým máslem, 199 Kč, koupíte na www.bioaromakosmetika.cz
    Autor: archiv firem
    Můj soukromý vítěz ze všech krémů na ruce, které jsem kdy použila. Jedinou nevýhodu vidím v balení, které je nepraktické na nošení s sebou – perfektně se ale hodí do práce nebo na noční stolek. Nejedná se v podstatě o krém, ale o zastudena lisované oleje, a tak s nimi i musíte pracovat. Stačí velmi malé množství o velikosti hrášku, které musíte rozetřít na navlhčené ruce. Tím je právě dokonale hydratuje, rychle se vsákne a nezanechává ruce mastné. Ty pak vydrží vláčné velmi dlouho – prostě zázrak.


    Lavera, bio pomeranč a bio rakytník, 97 Kč (redaktorka Brigita)

    Lavera, krém na ruce, bio pomeranč, bio rakytník, 97 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    Od Lavery nedám dopustit na přírodní šampony, a tak jsem byla zvědavá i na krém na ruce. Oceňuji především to, že ve složení nenajdete žádné ropné oleje. Konzistence je klasická, krémová, rychle se vstřebává a zanechá ruce vláčné. Na velmi vysušenou pokožku ale nestačí. Co na něm oceňuji nejvíc, jsou rozumná cena a svěží, příjemná vůně.


    Weleda, regenerační krém, granátové jablko, 215 Kč (redaktorka Brigita)

    Weleda, regenerační krém na ruce, granátové jablko, 215 Kč, koupíte na www.weleda.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Přestože na Weledu jinak nedám dopustit a jejich pleťové krémy nadšeně používám, krém na ruce pro mě byl na zimu trochu zklamáním. Má velmi lehkou a tekutou konzistenci a poměrně snadno se roztírá, ale nemám pocit, že by nějak dlouhodobě hydratoval. Je dobrý, pokud nemáte ruce příliš vysušené a pokud nenávidíte pocit mastných rukou, toho se s ním skutečně nedočkáte. Jednoznačně se tak hodí spíš do teplejších měsíců než do mrazu.


    Alterra, granátové jablko & bambucké máslo, 40 Kč (redaktorka Brigita)

    Alterra, krém na ruce, granátové jablko
    Autor: archiv firem
    Krém od privátní přírodní značky drogerie Rossmann se stal suverénně jedním z největších překvapení testování krémů na ruce. Za pouhých 40 Kč totiž dostanete 75 ml krému, ve kterém naleznete pouze přírodní složky, který krásně, ale nevtíravě voní po granátovém jablku a který díky obsahu bambuckého másla dokáže dokonale zjemnit i suchou pokožku rukou. Ty jsou po nanesení sametově hebké a vydrží takové i 3 hodiny.
  • Omlazující


    Dermacol, omlazující kaviárový krém, 99 Kč (redaktorka Andrea)

    Dermacol, omlazující kaviárový krém na ruce, 99 Kč, koupíte na www.dermacol.cz v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Krém perfektně hydratuje, proto se skvěle hodí i pro suchou pokožku. Jeho největším plusem je však obsah kaviáru, díky kterému omlazuje a regeneruje pokožku. Sice zatím ruce omlazovat nepotřebuji, ale myslím, že krém může být i skvělou prevencí.

     

    Himalaya, krém proti stárnutí, 54 Kč (redaktorka Jana)

    Himalaya, krém na ruce proti stárnutí, 54 Kč, koupíte v hypermarketech Globus, Tesco a Albert a v drogeriích Rossmann
    Autor: archiv firem
    Používám tuto ajurvédskou indickou kosmetiku už pár let a velice jsem si ji oblíbila, ale v konkurenci u mě jejich krém na ruce s kakaovým máslem a ajurvédskými bylinami nevyhrál. Velice výrazně voní a na rukou zanechává takový ulepený pocit i po několika hodinách. Pravdou ale je, že kůži hezky zjemní a vyhladí.

     

    Oriflame Pro Youth, 149 Kč (redaktorka Radka)

    Oriflame, omlazující krém na ruce, 149 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Už nesplňuji věkovou kategorii, pro niž je tenhle krém určený, ale kdybych se měla rozhodnout, klidně bych si ho koupila – dobře se vstřebával, jeho ne moc tuhá konzistence mi vyhovovala, přitom ho stačilo malé množství. Slibovanou ochranu kůže před slunečním zářením jsem teď v zimě nedokázala posoudit, pokud je to pravda, je to plus.

     

    Phyris Age Control Handcream, 285 Kč (redaktorka Lenka)

    Phyris Age Control Handcream, 285 Kč, koupíte na www.viviane.cz
    Autor: archiv firem
    Tento krém mi okamžitě minimalizoval podráždění a zarudnutí pokožky. Skvěle se nanášel, výborně roztíral a rychle vsakoval. Pokožka po aplikaci nebyla mastná. Už po pár dnech jsem měla ruce nádherně hladké a hebké. Bohužel nejsem schopná posoudit, zda opravdu chrání pokožku rukou před předčasným stárnutím ani zda dokáže zesvětlit pigmentové skvrny. A také si za něj bohužel poněkud připlatíte.

     

    For Life Madaga B3, 189 Kč (redaktorka Markéta)

    For Life Madaga, krém na ruce B3, 189 Kč, koupíte na www.forlifemadaga.com
    Autor: archiv firem
    Hned po prvním namazání hezky voní, ale pro někoho může být vůně až moc výrazná. Já bych si ho právě kvůli tomu nevybrala. Poměrně neznámá značka krému na ruce vás ničím nepřesvědčí. Zanechává na rukou mastnotu, takže vám prsty lehce sklouzávají z klávesnice. Já jsem byla docela zklamaná, ale pro někoho, kdo si potrpí na pořádné promaštění, je ideální.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.