Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 jednoduchých kroků, jak díky líčení vypadat o 10 let mladší

  • 15. ledna 2015 | 06:00

    Nemilosrdný čas sice zastavit nedokážeme, můžeme s ním ale bojovat. Ostatně pokud o svou pleť dobře pečujete – dostatečně spíte, dostatečně pijete, zodpovědně se odličujete a používáte patřičnou pečující kosmetiku – odvděčí se pomalejším stárnutím. I tak se bohužel s věkem objevují mimické vrásky, ztenčuje se horní ret a "padají" oční víčka. Všechny tyto nedokonalosti můžete naštěstí snadno zamaskovat pouhým líčením. Jak na to?

  • Používejte tekutý korektor

     

    Yves Rocher Projasňující opravná tužka 315 Kč k dostání na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
    S věkem se vám sice už netvoří pupínky, které by bylo potřeba zamaskovat, i tak je ale korektor váš kamarád. Tedy ten tekutý. Potřebujete totiž zamaskovat tmavé kruhy pod očima a drobná začervenání pleti a zároveň nechcete, aby vám korektor zvýrazňoval vrásky. Většina korektorů v peru má navíc rozjasňovací složky, takže vám obličej nezmatní, ale naopak ho prozáří. A mladá pleť je ze všeho nejvíc právě zářivá.
  • Zapomeňte na matný make-up

     

    Dermacol Rozjasňující make-up s aktivním zlatem, 279 Kč, koupíte v prodejnách dermacol nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Jste stále zvyklá kupovat si make-up, který vaši pleť zmatní? Odvykněte si. Jak už bylo řečeno, mladá pleť je "šťavnatá". Rozjasňující make-upy obsahují třpytivé mikročástečky, které vám vykouzlí pleť, jako byste prospala 12 hodin. Malý trik je také v tom, koupit si padnoucí odstín s lehce žlutým podtónem, který dodá vaší pleti teplejší nádech.
  • Pořiďte si houbičku

     

    Original Beauty Blender, 489 Kč, koupíte na www.beauty-bar.cz
    Autor: shutterstock.com
    Zapomeňte už konečně na nanášení make-upu prsty. Místo toho si pořiďte kvalitní houbičku na make-up, tu namočte, dostatečně vymačkejte a pak jí teprve nanášejte make-up. Vaše líčení bude rovnoměrné, bez šmouh a bude působit velmi přirozeně. Stejnou službu vám udělá také kvalitní štětec na make-up nebo flat top kabuki štětec.
  • Pudrujte s rozumem

     

    Artdeco Sypký fixační pudr, 229 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Ideální je, pokud se obejdete bez zmatnění tváře v podobě pudru. Veškeré rozjasnění, které obličeji dodáte pomocí vhodně zvoleného make-upu a rozjasňovače, totiž pudr zase potlačí. Jestli ale na pudru trváte, použijte lehký, bezbarvý fixační pudr a pouze na ty části obličeje, které zmatnit potřebují. Zpravidla to bývá čelo, nos a brada. Tváře rozhodně nechte lesknout, udělají vás mladší.
  • Bez tvářenky ani na krok

     

    Inglot AMC krémová tvářenka, 450 Kč, koupíte na www.inglotcosmetics.cz
    Autor: archiv firem
    Tvářenka je nenahraditelným pomocníkem, pokud ze sebe chcete udělat děvčátko mající tvářičky jako růžičky. Vybírejte si raději tekutou než pudrovou, která by vaši pleť mohla vysušovat. Navíc mají tekuté či krémové tvářenky příjemnou vlastnost rozjasnit, což je efekt, kterého chcete dosáhnout. Nanášejte ji na líčka, tedy na hranu lícní kosti, a rozetřete do ztracena.
  • Místo rtěnky raději lesk

     

    Zuii Dlouhotrvající tekutá bio rtěnka s leskem, 685 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Chcete-li líčením dosáhnout mladistvého vzhledu, měla byste se rozloučit také s výraznými rtěnkami, a to především s těmi matnými. S věkem se totiž ztrácí plnost rtů a výraznou rtěnkou na to pouze upozorníte. Místo toho sáhněte po přírodních, světlejších nude odstínech. Při výběru odstínu se řiďte jednoduchým pravidlem – chci, aby rtěnka měla "hezčí" barvu mých rtů. Ideální pak je, pokud místo klasické rtěnky sáhnete po rtěnce tekuté, krémové nebo po pigmentovaném lesku na rty, které vašim rtům opticky dodají objem.
  • Nesahejte na obočí

     

    Sleek MakeUP Eyebrow Stylist, 199 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Široké, husté a tmavé obočí je znakem mládí. Měla byste tedy vytrhávat pouze ty chloupky, které rostou mimo jeho přirozený tvar. Příliš tenké obočí vás bude dělat starší, přísnější a – upřímně – vám ani nebude slušet. Pravidlo vizážistů je takové, že nejvíce nám většinou sluší takové obočí, jaké nám narostlo. Proto ho nevytrhávejte, ale pouze upravujte a při líčení dokreslete pomocí vhodné tužky na obočí.
  • Otevřete oči

     

    Lavera Trend sensitiv Řasenka pro prodloužení řas, 295 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem
    S přibývajícím věkem ztrácejí svůj tvar také vaše řasy. Podle vizážistů by se tak zhruba od 35 let měly stát vaším věrným pomocníkem také kleštičky na řasy. Řasy natáčejte vždy před použitím řasenky, abyste si je neponičila. Místo řasenky na objem pak používejte tu, která vaše řasy nebesky prodlouží, otevře váš pohled a opticky zvětší vaše oči.
  • Změkčete linky

     

    Rimmel Voděodolná tužka na oči Exaggerate Smoke n´ Shine, 119 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Ano, je to kruté, ale bohužel byste se měla rozloučit se svými černými linkami, a to i přesto, že je nosíte již několik (desítek) let a dokázala byste si je namalovat i ve spánku. Černé linky jsou příliš tvrdé a od určitého věku už vašemu vzhledu neprospívají. Místo toho je vyměňte za tmavě hnědé, které mají teplý podtón, udělají vám stejnou službu, ale navíc vám dodají mladší, a přesto sofistikovanější výraz.
  • Rozjasňujte

     

    Benefit Tekutý rozjasňovač High Beam, 760 Kč, koupíte v parfumeriích Sephora
    Autor: archiv firem
    Zhruba od 30 let je rozjasňovač produkt, který by vám neměl chybět v kabelce. Dokáže totiž s vaším výrazem skutečné zázraky. Naneste ho lehce pod obočí, pod nos nebo jej prostě smíchejte s tekutou tvářenkou a naneste na líčka. Dodá vám přesně ten "šťavnatý" mladý vzhled, po kterém tolik toužíte.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.