Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak na tvářenku? V zimě vyměňte pudrovou za krémovou

13. ledna 2015 | 06:00

Tvářenka je produkt, který by vám v kabelce nikdy neměl chybět. Dokáže vás totiž proměnit z rozlítané mámy od dvou dětí v rozpustilou holčičku, která se právě vrátila z bruslení, tedy alespoň navenek.

Zatímco make-up dokáže vaši pleť krásně sjednotit a zakrýt drobné nedokonalosti, tvářenka obličeji vrátí plasticitu.

Zpravidla se nanáší na líčka, tedy podél lícní kosti. Jednoduchým návodem, abyste věděla, kam tvářenka patří, je lehce se na sebe se zavřenou pusou usmát do zrcadla. Právě na "jablíčka", která vám při tom vyběhnou, jemně naneste tvářenku.

Máte-li specifický tvar obličeje, je možné, že vám tvářenka na líčkách slušet nebude. Pak ji zkuste nanést lehce pod lícní kost nebo ji zkosit více směrem ke rtům. Vždy ale pamatujte na to, že méně je více. Tvářenka by nikdy neměla jít přímo od ucha a končit u nosu nebo až u rtů.

Jaký odstín vám bude slušet? V zimě, kdy je vaše pokožka bledá, sáhněte po studených odstínech růžové, lila, fialové nebo švestkové, klidně i s jemným shimmerem. Letní opálené pleti naopak sluší teplé odstíny, jako jsou broskvová, oranžová nebo cihlová.

Trápí vás v zimě sušší a citlivá pokožka? Vyměňte pudrovou tvářenku za tekutou nebo krémovou, která vaši pleť tolik nevysušuje. Navíc ji můžete aplikovat jednoduše lehkým vklepáním pomocí prstů, takže jí nanesete jen tolik, kolik potřebujete, a snadno rozetřete do ztracena.

Vyzkoušely jsme:

Sleek MakeUP Blush, odstín Pink Lemonade, 319 Kč

Sleek MakeUP Blush by 3 - odstín Pink Lemonade, 319 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
Autor: archiv firem
Trio nádherně studených růžových tvářenek, z nichž prostřední má krémovou konzistenci. Zbylé dvě jsou pudrové a mají lehký shimmer. Jako všechny tvářenky a stíny značky Sleek MakeUP je i toto trio perfektně pigmentované. Tvářenky se dobře nanášejí a na líčkách vydrží celý den. Poměr cena/kvalita je v tomto případě naprosto dokonalý.

Benefit Cosmetics, tvářenka Majorette, 799 Kč

Benefit Cosmetics, tvářenka Majorette, 799 Kč, koupíte v parfumeriích Sephora
Autor: archiv firem
Novinka z dílny Benefit má poměrně slabou pigmentaci, takže pokud chcete, aby byla tvářenka vidět, budete jí muset nanést zhruba 3 vrstvy. Broskvovo-oranžová Majorette je údajně vhodná i jako podkladová báze pod pudrové tvářenky, protože prodlouží jejich výdrž na obličeji. Jak jsme u Benefit již zvyklé, příjemným bonusem je nádherné papírové balení se zrcátkem uvnitř.

Inglot AMC, tvářenka, 450 Kč

Inglot AMC tvářenka, 450 Kč, koupíte na www.inglotcosmetics.cz nebo v prodejnách Inglot
Autor: archiv firem
Krémová tvářenka v balení s pumpičkou od kosmetické firmy Inglot je další z produktů, po kterých mohou bez obav sáhnout profesionální vizážisté. Vybrat si můžete ze šesti odstínů a 15ml balení vám i při denním používání vydrží jistě déle než rok. Tvářenka má úžasně lehkou texturu a přitom je velmi dobře pigmentovaná. Navíc vydrží na místě opravdu celý den.

Rimmel, tvářenka Stay Blushed!, 129 Kč

Rimmel, tvářenka Stay Blushed!, 129 Kč, koupíte v síti drogerií
Autor: archiv firem
I v drogeriích narazíte na tekuté tvářenky, pokud máte po Vánocích hluboko do kapsy. Budete se ale muset smířit s kompromisy. Tato od značky Rimmel je nabízena v pěti odstínech a má praktické malé balení, které se vám snadno vejde do každé kabelky. Textura je velmi tekutá, takže je potřeba s ní zacházet opatrně. Pigmentace je slušná a na tvářích vám vydrží zhruba 3 až 4 hodiny, poté je potřeba ji obnovit.

Oriflame, krémová tvářenka Beauty Studio Artist, 209 Kč

Oriflame, krémová tvářenka Beauty Studio Artist, 209 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem
Přestože balení je podobné jako u Rimmelu, má tvářenka Oriflame zcela jinou konzistenci. Není tekutá, připomíná spíš hodně našlehaný krém. Pigmentace je velmi dobrá, stačí opravdu jen velmi malé množství. Výdrž už je ale slabší a po zhruba 4 hodinách je nutné ji nanést znovu. Na výběr máte ze tří velmi přirozených odstínů.

 

 

Autor: brig