Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sháníte dárek na poslední chvíli? Raději než do drogerie zaběhněte do lékárny

21. prosince 2014 | 06:00

Troufám si tvrdit, že jsem ještě nepotkala ženu, která by pod stromečkem nerada našla kosmetiku. I přirozeně krásné dámy, které se nelíčí, jsou nadšené, když pod stromečkem rozbalí voňavý sprchový gel nebo hydratační krém.

Biotherm Blue Therapy Serum, 1905 Kč, koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem
Je ale hodně žen, které (právem) neskáčou radostí až do stropu, když je obdarujete kosmetickým balíčkem z drogerie. Je to mimochodem také z toho důvodu, že totožné balíčky s kosmetikou jde koupit i v elektru, a o Ježíškovi tak jasně prozrazují, že si s takovým dárkem příliš hlavu nelámal.

To samozřejmě neplatí o dárku, o kterém jste si jistí, že ho obdarovávaná používá s oblibou a už několik vypotřebovaných lahviček vyhodila do koše. Ale takový dárek většinou nekupujeme na poslední chvíli.

Eucerin, dárková kazeta Hyaluron Filler, 1350 Kč, koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem
Když už se tedy dostanete do situace, že potřebujete "ještě nějakou drobnost", a rozhodnete se pro kosmetiku, raději než do drogerie zaběhněte do lékárny nebo parfumerie. A to obzvláště v případě, že o krému víte jen to, že se maže na obličej.

Složení krémů v lékárně bývá totiž o maličko lepší než u těch, které koupíte v drogerii. Samozřejmě to neplatí ve všech případech, ale pokud se o takové věci nezajímáte, bude pro vás kosmetika z lékárny sázkou na jistotu. A to také z toho důvodu, že snadněji sedne nejrůznějším typům pleti, včetně citlivé.

Parfém na poslední chvíli raději nekupujte, pokud nevíte o vůni, po které obdarovávaná touží nebo kterou už dlouho používá. V této oblasti je totiž až příliš snadné šlápnout vedle.

La Roche-Posay, líčení a odlíčení citlivých očí, 480 Kč, koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

V případě, že vám opravdu nezbývá jiná možnost, i v drogerii dokážete vybrat pěkný dárek. Raději než na pleťovou kosmetiku se ale omezte na kosmetiku tělovou. Voňavé sprchové gely, tělové mléko či pěna do koupele jsou dárkem, který neurazí. Dejte si ale alespoň záležet na tom, abyste ho krásně zabalili.

Autor: Brigita Zemen