Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejlepší kosmetika roku 2014: Produkty, které stojí za každý halíř!

  • 19. prosince 2014 | 06:00

    Každý rok v kosmetickém světě přinese spoustu novinek, které je potřeba ohmatat, očichat a ozkoušet. Mezi těmi hromadami produktů, které nám prošly pod rukama, jsme proto vybraly ty, které nás dostaly nejvíc a které si právem zaslouží své místo v našich koupelnách a kosmetických taštičkách. Které to jsou?

  • Make-up: Everyday Minerals, 399 Kč

     

    Everyday Minerals minerální make-up, 399 Kč, www.pureskincare.cz
    Autor: archiv firem
    V poměrně nevýrazném balení minerálního make-upu Everyday Minerals se skrývá dokonalý minerální make-up pro každodenní líčení. Jeho textura je sametově hebká, takže ho po nanesení na obličeji vůbec necítíte. Není nutné přes něj nanášet pudr a překvapí vás celodenní výdrží.


    Na rozdíl od svých tekutých kolegů neobsahuje silikony ani konzervanty v podobě parabenů, takže nemusíte mít strach, že si na obličej nanášíte zbytečnou chemii. Na výběr máte z 15 odstínů, které vyhovují i různým podtónům pleti, a navíc si u každého můžete vybrat polomatující nebo plně matující variantu.
  • Pudr: Artdeco sypký fixační pudr, 229 Kč

     

    Artdeco Sypký fixační pudr, 229 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Fixační pudr Artdeco je bez nadsázky dokonalý. Troufám si říct, že předčí spoustu konkurentů i v mnohem vyšší cenové kategorii. Je úžasně lehký, skvěle matuje a na obličeji je úplně neviditelný. Samozřejmě ani nezvýrazňuje suchá místa. Díky praktickému balení ho pak společně se štětcem můžete bez problémů nosit v kabelce. Pro mě jednoznačně jeden z produktů, které mi nikdy nesmějí zmizet z kosmetické taštičky.
  • Denní krém: Nobilis Tilia projasňující lipový krém, 519 Kč

     

    Nobilis Tilia Projasňující lipový krém, 519 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Vůni Nobilis Tilia lipového krému si zamilujete při prvním použití. Je vhodný k péči o pleť s prvními vráskami a k jejich prevenci. Jeho textura je velmi příjemná, rychle se vstřebává a krém samotný vás dokonale vyživí a zanechá pokožku jemnou a vláčnou. Jeho největší předností je ale výlučně přírodní složení a omamná vůně lipových květů.
  • Odličovač: Inlight čisticí pleťový balzám, 1195 Kč

     

    Inlight Bio čistící pleťový balzám, 1195 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Zázrak mezi novinkami na českém trhu roku 2014 je bezpochyby britská 100% bio přírodní kosmetika Inlight. Nenajdete v ní žádné chemické látky ani konzervanty, ale naopak v ní objevíte spoustu rostlinných olejů. Náš nejoblíbenější produkt této značky Face Cleanser má úžasnou olejovou strukturu a "zdravou" vůni rostlin. Na obličeji je velmi příjemný, dá se s ním odlíčit také oční make-up a veškerou dekorativní kosmetiku z pleti doslova "požírá". Navíc je po něm pokožka příjemně ošetřená.
  • Lak na nehty: Sally Hansen Salon Gel lak, 299 Kč

     

    Sally Hansen Salon Gel lak na nehty odstín Back to Fuchsia, 299 Kč, koupíte v drogeriích DM
    Autor: archiv firem
    Gelové laky na nehty, které musíte "zapéct" pod UV nebo LED lampou, nejsou žádnou novinkou. V roce 2014 ale přišla na trh značka Sally Hansen se svou sadou na gelovou manikúru, kterou si můžete udělat v pohodlí domova. Složení gel-laků Sally Hansen je tak dokonalé, že je z nehtů bez problémů odstraníte po 10 až 15 minutách v acetonovém odlakovači (pomocí alobalové metody). Navíc mají škálu mnoha barev, takže si určitě naleznete tu svou. Výdrž těchto laků na nehtech? Bez problémů 2 až 3 týdny.
  • Řasenka: Inglot prodlužující a natáčecí řasenka, 250 Kč

     

    Inglot Prodlužující a natáčecí řasenka, 250 Kč, koupíte na www.inglotcosmetics.cz
    Autor: archiv firem
    Nepodléhejte mylnému dojmu, že vše, co k nám přišlo z Polska, je šunt. Ve skutečnosti si celá kosmetická značka Inglot zaslouží vaši velkou pozornost, což dokazuje i fakt, že si ji oblíbilo mnoho profesionálních vizážistů. Nás v roce 2014 nejvíce uchvátila Inglot prodlužující a natáčecí řasenka. Má na první pohled velmi malý a subtilní kartáček, který ale dokáže dokonale obtáhnout každou řasu, aniž by je k sobě slepil. Snadno dodá řasám délku i objem a dokáže je i natočit. Rozhodně se tak postarala o jedno z největších překvapení roku 2014.
  • Rtěnka: Zuii Flora Lipstick, 650 Kč

     

    Zuii Flora Lipstick odstín Classic red, 650 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Milujeme klasické červené rtěnky, jaké nosila Marilyn Monroe, takže i v tomto ohledu jsme hledaly naši favoritku. Stala se jí nenápadná rtěnka australské bio přírodní kosmetické značky Zuii, která nejen že má nádherný neutrálně červený odstín, ale také dokonale krémovou texturu, díky které se na rtech chová jako balzám a nevysušuje. I navzdory těmto ochranným vlastnostem je ale perfektně pigmentovaná a má velmi dobrou výdrž – bez problémů zvládne oběd i kávu po něm.
  • Tvářenka: Sleek MakeUP Blush by 3, 319 Kč

     

    Sleek MakeUP Blush by 3 - odstín Pink Lemonade, 319 Kč, koupíte na www.bestmakeup.cz
    Autor: archiv firem
    Hledáte tvářenku s perfektní pigmentací, která vám nevyprázdní peněženku? Sáhněte po Sleek. Minimalistické obaly v sobě ukrývají učiněný klenot mezi tvářenkami. Troufám si tvrdit, že si kvalitou v ničem nezadají s legendárními tvářenkami NARS. Novinkou roku 2014 se staly nové paletky 3 tvářenek s názvy Pink Lemonade a California. První obsahuje 2 pudrové a jednu krémovou tvářenku v chladných růžových odstínech, druhá ukrývá tři krémové tvářenky v broskvových tónech a obě stojí za to.
  • Pleťový peeling: Éminence Organics Peeling z ředkvičkových semen, 1584 Kč

     

    Éminence Organics Peeling z ředkvičkových semen, 1584 Kč, koupíte na www.eminence.cz
    Autor: archiv firem
    Cenově se peeling od maďarské luxusní 100% přírodní kosmetické značky Éminence pohybuje trošku jinde než peelingy z drogerie, ale má to svůj důvod. Tento peeling totiž obsahuje jemné mikročástečky, které se masírováním na kůži rozpouštějí a velmi citlivě odstraňují odumřelé kožní buňky. Díky svému složení je vhodný pro všechny typy pleti, včetně té nejcitlivější, a je skutečně tím nejlepším, co můžete v rámci tohoto typu produktů své pleti dopřát.
  • Pleťový pomocník: Braun Face 820, 1990 Kč

     

    Čestné místo mezi kosmetickými produkty pak za rok 2014 musí získat novinka z dílny Braun – Braun Face epilátor na obličej s čisticím kartáčkem. Naprosto bezbolestně totiž odstraní nežádoucí chloupky z vašeho obličeje, skvěle se s ním udržuje také obočí a dokonalým bonusem je pak možnost vyměnit epilační hlavici za čisticí kartáček. Můžete s ním podpořit funkci peelingu, odstranit odličovací přípravky nebo ho klidně použít jen tak, pro každodenní masáž obličeje. Odměnou vám bude dokonale čistá, prokrvená a zářivá pleť.

    Braun Face 820 Obličejový epilátor s čistícím kartáčkem, 1990 Kč, koupíte na www.mall.cz
    Autor: archiv firem

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.