Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Slavnostní účesy rychle a originálně: Učešte si drdol podle Kate Middleton!

  • Učešte se na Vánoce podle celebrit.
    20. prosince 2014 | 06:00

    Vánoční svátky i silvestrovské večírky si žádají nejen trendy a elegantní outfit, ale také nevšední účes. Inspirujte se u slavných žen, které v posledních letech sázejí na jednoduchost a originalitu. Poradíme vám, jak si zaplést cop po vzoru Evy Longoria nebo umotat drdol, který si oblíbila vévodkyně Kate.

  • Drdol podle Kate Middleton

     

    K vytvoření obdobného drdolu vám stačí jen hrstka vlásenek, hřeben a lak na vlasy.

     

    Nejprve vlasy pročešte, utvořte pěšinku na straně a nad úrovní uší rozdělte vlasy horizontálně na dvě části. Horní část vlasů zatím zasponkujte a nevšímejte si jí. Spodní část začněte ledabyle sponkovat, jak vás v danou chvíli napadne. Některé pramínky můžete zarolovat, jiné zase natupírovat. Důležité je, aby jednotlivé prameny tvořily objemný celek.

     

    Teď přichází řada na horní část vlasů. Tu rozdělte na čtyři stejně široké prameny a každý z nich zarolujte, zastrčte do drdolu a připněte sponkou. Celý drdol opatrně natupírujte a celý účes nakonec přelakujte.

    Kate
    Autor: profimedia.cz
  • Uzel podle Rity Ora

     

    Pro dokonale hladký drdol budete potřebovat jednořadý hřeben, vlásenky, gumičky, lak na vlasy a žehličku.

     

    Ze všech vlasů vyčešeme vysoko postavený culík a vše uhladíme pomocí hřebenu. Culík poněkud netradičně zagumičkujeme hned několika gumičkami. Poté z vlasů v culíku vytvoříme tzv. palmu a celý pramen krouživým pohybem obtočíme kolem gumiček tak, aby nebyly vidět.

     

    Pokud máte velmi dlouhé vlasy, obtočte culík víckrát tak, aby posledních deset centimetrů pramenu končilo vpředu. Tento konec nalakujeme a několikrát přejedeme žehličkou. Zhruba veprostřed ho přisponkujeme k drdolu a konečky necháme originálně trčet.

    Účesy podle slavných
    Autor: profimedia.cz

  • Asymetrický cop podle Evy Longoria

     

    K vytvoření asymetrického copu budete potřebovat kulmu, hřeben a průsvitnou gumičku.

     

    Nastříkejte vlasy ochranným sprejem a od úrovně uší natáčejte tenké prameny na kulmu. Až budete mít všechny natočené, zafixujte je lakem na vlasy.

     

    Vytvořte pěšinku na straně a vlasy sčešte na protější stranu. Rozdělte je na tři stejně silné prameny a začněte zaplétat klasický cop, který ve finále upevněte průsvitnou gumičkou. Aby nebyl cop příliš uhlazený, pomocí prstu povytahujte jednotlivé prameny a ty pak hřebenem natupírujte. Vytahejte i pár tenkých pramínků, které vám ležérně orámují obličej. Na závěr nezapomeňte celý účes zafixovat lakem.

    eva longoria
    Autor: profimedia.cz
  • Elegantní vlna podle Nicole Kidman

     

    Na tento účes budete potřebovat hřeben, vlásenku a lak na vlasy.

     

    Nejprve vlasy důkladně pročešte, vepředu oddělte pramen a zbytek vlasů sčešte na protější stranu a zagumičkujte. Podle toho, co máte ráda, můžete vlasy zaplést do obyčejného, nebo rybího copu – nebo je jen ledabyle natupírovat.

     

    Zbylý přední pramen zarolujte a připněte tam, kam dosáhne. Spoj můžete zamaskovat originální sponou s květinou nebo třpytivými kameny. 

    nicole kidman
    Autor: profimedia.cz
  • Romantické vlny podle Delty Goodrem

     

    K vytvoření účesu budete potřebovat kulmu, čelenku nebo sponky a lak na vlasy.

     

    Tento účes se dá vytvořit dvěma způsoby. Buď můžete použít čelenku, která vypadá jako copánek z pravých vlasů, nebo si ji můžete vytvořit ze svých vlastních. Ať tak či tak začněte kulmováním. Rozdělte si horizontálně vlasy na tři části a začněte od té spodní. V poslední části tvořte vlny zhruba pět centimetrů od kořínků. Až budete s kulmováním hotová, vlasy přelakujte a pomocí prstů pravidelně vlny rozčešte, aby získaly přirozený vzhled.

     

    Teď umístěte čelenku nebo oddělte jeden pramen nad ušima z pravé strany a zaplétejte cop směrem doleva. Na konci ho upevněte vlásenkou a zamaskujte pomocí ostatních vlasů. Celý účes natupírujte a zafixujte lakem.

    Účesy podle slavných
    Autor: profimedia.cz

Diskuse ke článku
.