Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zpěvačka Mista radí, jak pečovat v zimě o pleť

Mista vám poradí, jak si natočit vlasy, abyste si je nezkrátily!
18. prosince 2014 | 12:00

Když přichází zima, musíme vyměnit nejen náš šatník, ale změnit také péči o pleť, která je v zimě podrážděná, vysušená a začervenalá. V novém díle Mista Fashion bych vám chtěla spolu s vizážistkou Janou Hanišovou ukázat pár tipů, jak svou pleť udržet v kondici i během zimních měsíců.



Zatímco v létě nemáme potřebu používat výživné a silně hydratační krémy, v zimě by to mělo být pravidlem. Suchý a studený vzduch pleť vysušuje, a ta má tendenci k tvorbě vrásek mnohem rychlejší než v letních měsících. Pleť trpí i kvůli velkým teplotním výkyvům, když přecházíme ze zimy do teplé, vyhřáté místnosti.

Ranní rituály

Základem každého ranního rituálu by měla být hydratační pleťová voda. Dobré jsou pleťové vody s obsahem panthenolu. To je látka, která naši pleť zklidní, a tak nemá tendenci vytvářet suché šupiny, které mohou později přerůst do nepříjemného ekzému. Slyšela jste už o sérech nebo suchých olejích na pleť? V zimě by měly být tyto přípravky pravidlem. Sérum má konzistenci gelu a krásně pleť zvláční. Olej je o něco více hydratační, ale nemusíte se bát, dnes jsou již na trhu suché pleťové oleje, které pleť vyživí, ale nezanechají na ní mastný film.

Krémy, krémy a zase krémy

Určitě byste v zimních měsících neměla zapomenout na denní a noční krém. Denní krém by měl být lehčí a noční klidně hutnější a více hydratační, aby se pokožka v noci pořádně zregenerovala a zvláčnila. Od 25. roku by se nemělo zapomínat na oční krém, který funguje jako prevence vrásek a nepříjemných kruhů pod očima.


Vaše pleť se vám odvděčí, když jednou týdně použijete pleťovou masku. Pleťová maska s obsahem jílu krásně stáhne suchou a šupinatou kůži, a pokožka může znovu volně dýchat. Dobré jsou i masky s označením antiage, které bojují proti tvorbě vrásek, ke kterým má pokožka sklon zejména v zimních měsících.

BB krémy

Místo make-upu velmi dobře v zimě poslouží BB krém, který kromě krytí poskytuje i hydrataci pokožky. Skvělé jsou také produkty dva v jednom, které obsahují tonizační krém spolu s make-upem, krásně se na obličeji roztírají a zabraňují flekům, které jsou způsobeny nadměrným vysoušením pokožky.



Máte mastnou pleť a nechcete používat těžké krémy, které vaši pleť ještě více zamastí? V tom případě postupujte stejně jako u suché pokožky, ale kosmetiku volte takovou, jaká je určena speciálně pro mastnou pleť.

Chtěly byste vědět zaručené tipy, jak pečovat o pokožku v zimě? Sledujte video:



Jste fanouškem seriálu Mista Fashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.

Jak pečujete o pleť v zimě?
91,6%
8,4%
Děkujeme za Váš hlas!
142 hlasů
13 hlasů