Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jednoduché triky, jak si ubrat deset let!

  • Mládí není věčné, ale jednoduchými triky ho můžeme prodloužit
    24. listopadu 2014 | 08:00

    Máte nepříjemný pocit, že vám věk začíná přerůstat přes hlavu a že chcete zařadit zpátečku? Bojíte se, že stopy času spraví už jen skalpel? Nebojte. Jde to i bezbolestně! Nevěřila byste, ale k tomu, abyste vypadala až o deset let mladší, stačí mnohem méně, než myslíte. Také vás to vyjde mnohem levněji, než svěřovat se do rukou plastickým chirurgům. 

  • Hýbejte se a jezte zdravě


    Už i naše babičky říkaly, že ve zdravém těle je zdravý duch. A navíc: bez cvičení se tělo povoluje. Pokud pohyb nesnášíte, aspoň hodně choďte, i tak můžete svaly posílit. A nezapomínejte na dostatek tekutin, zeleninu, ovoce a maso. Tělu musíte dodávat hydrataci, výživu a vitaminy i zevnitř. Drahé krémy vás nespasí, pokud kouříte jednu za druhou, pijete jen kávu a kolu a preferujete tučnou stravu.
    Autor: shutterstock.com


  • Hodně spěte


    Když jste mladá, můžete protančit celou noc, spát jen dvě hodiny a stejně budete vypadat božsky. Po třicítce se to ovšem mění. Každý nedostatek spánku se okamžitě odrazí na vaší vizáži. Pak působíte unaveně, kontury se povolují, pod očima vám okamžitě naskočí temné kruhy, přibývají vrásky… Proto se snažte pravidelně spát aspoň osm hodin denně. Regenerace je pro mladistvý vzhled nezbytná!
    Autor: Shutterstock.com


  • Myslete pozitivně


    Úsměv dělá divy. Držte to v paměti! Když budete zachmuřená jako bubák, přidá vám to několik křížků na víc. Pozitivní výraz omlazuje! Stejně jako správné držení těla. A tak se vyrovnejte a nebojte se usmát.
    Autor: Shutterstock


  • Dbejte na vlasy


    Když začnete registrovat šediny, pravděpodobně propadnete splínu. Bílé vlasy prostě značí stáří. Přiznávat je ale nemusíte. Máte-li sem tam nějaký šedivý pramen, pomůže vám barevný melír. Pokud ale šediny pokryly celou vaší kštici, zvolte barevný přeliv. Ale pozor! Nikdy nedopusťte, aby byly odrosty viditelné. Pravidelně docházejte ke kadeřníkovi, nebo je dobarvujte doma (ideálně po třech týdnech).
    Neomlazuje však jenom barva, ale i střih. Ten by měl být dokonalý, odpovídat tvaru vašeho obličeje. A pamatujte, že elegantní uhlazená verze vám udělá lepší službu než bláznivý rozcuch.
    Autor: Shutterstock


  • Volte správný make-up


    Na přeplácanost zapomeňte. Není nic horšího než křiklavé barvy na vadnoucí pleti. Používejte decentnější tóny, ale buďte vždy upravená. Korektory maskujte skvrny i tmavé kruhy, nezapomínejte na make-up nebo BB krém. A mějte vždy perfektně upravené obočí (mělo by mít klenutý tvar). I to váš výraz dokáže pozvednout, opticky vám ubrat.
    Autor: shutterstock.com

  • Hýčkejte si pleť


    Bez pravidelné péče dobře vypadat nebudete. Základem by mělo být každodenní čištění, důsledná hydratace a výživa pleti. Jednou týdně si udělejte peeling, pro vypnutí pleti sáhněte po lifitingovém séru či krému. A když máte pocit, že ani to nepomáhá, zajděte si na kosmetiku. Kosmetička přesně zacílí, co je pro vás prioritou. Navíc vám může pleť ošetřit speciálními přístroji, které stimulují tvorbu kolagenu a umí pleť prokrvit a vypnout.
    ...
    Autor: shutterstock.com


  • Buďte společenská


    Věděla jste, že osamělí lidé stárnou rychleji, umírají dříve? A že spousta starších dam přiznává, že jim pomáhá kontakt s mladými lidmi, protože je nabíjí? A tak si hýčkejte i pěstujete svá přátelství. Rozhodně neseďte doma a nestraňte se světu.
    ...
    Autor: Shutterstock.com

Autor: duš
Klíčová slova:  krása, trendy, mládí, triky
Diskuse ke článku
.