Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dana Morávková radí, jak pečovat o pleť v zimě!

18. listopadu 2014 | 00:00
Prezentace klienta |

Zimní období působí na naši pokožkuneblaze, musíme se o ni tedy pečlivě starat. Dana Morávková nedá dopustit na přípravky americké přírodní kosmetiky Pevonia Botanica, která je složená z ingrediencí, které pocházejí z moře, rostlin a minerálů.

Citlivá pleť obličeje

Autor: PEVONIA CZ s.r.o.

Během zimy je pokožka vystavována jak chladnému počasí venku, tak i suchému vzduchu v prostorách vytápěných ústředním topením. Pleť je proto citlivější a snadněji se podráždí. Navíc v zimě míváme problém s dodržováním pitného režimu a, jak víme, nedostatek vody pleť vysušuje. Jakmile klesnou teploty pod 8 stupňů, mazové žlázy v pokožce sníží produkci lipidů na minimum. Proto je v zimě vhodné ošetřovat pleť spíš výživnějšími krémy. Chrání kůži před chladem a lépe udržují vlhkost pokožky. Omlazující krém z řady Ligne Sèvactive je vhodný na suchou a dehydrovanou pleť. Předchází vysoušení, chrání před škodlivými vlivy prostředí. Poskytne kůži okamžitou výživu a ochranu a přitom obnoví její přirozený hydrolipidový film. Obsahuje mořský kolagen, aloe vera, mateří kašičku, výtažek z medu, extrakt z mořských perel, bambucké máslo a vitamíny.

Mladistvý půvab

Autor: PEVONIA CZ s.r.o.

V zimním období velmi trpí rty. Navíc vrásky se nevyhýbají ani ústům. Ty totiž s léty pomalu ztrácejí vláčnost a po jejich vnějším okraji se objevují jemné linky, které rtěnka ještě zvýrazní. Muži i ženy mají nejplnější rty na počátku dospělosti. Ale jak člověk stárne, a to zejména mezi třiceti a čtyřiceti roky věku života, jejich pevnost a objem se výrazně snižuje.  Chcete-li chránit své rty před působením času, najděte pro ně dostatečně jemnou a účinnou péči a dopřejte jim Krém pro mladistvé rty s UV ochranou z řady Power Repair. Vyživuje, předchází tvorbě vrásek a ty stávající viditelně opravuje. 

Pro krásná gesta

Autor: PEVONIA CZ s.r.o.

Ač by se mohlo zdát, že ruce jsou otužilejší a odolnější nepříznivým vlivům více než ostatní části těla, není tomu tak. Naopak jsou více namáhány, a proto potřebují důkladnou péči. Z hygienických důvodů ruce několikrát denně důkladně omýváme mýdlem, ale zatímco obličej po každém opláchnutí ošetříme krémem, ruce většinou jen osušíme. A to i přesto, že voda a obyčejné mýdlo jim rozhodně neprospívají. Pokožka rukou také vyžaduje náležité ošetření, protože bez něj stárne daleko rychleji. Po každém umytí rukou aplikujte zvláčňující výživný krém na ještě vlhké ruce. Nezapomeňte malé množství vmasírovat i do nehtů a nehtového lůžka. Proto je vhodné mít kvalitní krém stále s sebou a v zimě nezapomínat na rukavice. Vyzkoušejte Multiaktivní krém na ruce z řady Ligne Nymphea. Obsahuje vitamíny, squalin, oleje z růží a makadamských oříšků, aloe, mandle a olej z květu pomerančovníku.

Přitažlivý dekolt

Autor: PEVONIA CZ s.r.o.

Při péči o tělo nesmíme zapomínat na pokožku krku a dekoltu. Právě tyto partie mohou odhalit věk, protože kůže v této oblasti má sklon rychleji stárnout neboť a je zde jemnější a zranitelnější než na obličeji. Rozmazlujte tedy svůj dekolt přírodními přípravky. Protože je pokožka v těchto partiích velice křehká, vyžaduje zvláštní a jemnou péči. I zde přichází ke slovu klasický rituál čištění a tonizace. Důležitá je dostatečná výživa a hydratace. Místo tělového mléka použijte raději přípravky, které jsou pro tuto citlivou oblast přímo určené. Výborný je kupříkladu Krém pro obnovu krku a dekoltu z řady Ligne Esthébuste. Zjemňuje vrásky a zlepšuje elasticitu pokožky. Obsahuje olej z lískových oříšků, vitamin E a elastin.

Dokonalé tělo

Autor: PEVONIA CZ s.r.o.

Speciální pozornost je třeba v chladném období věnovat pokožce celého těla. Dochází k jejímu vysušování, neboť se více oblékáme a pokožka méně dýchá. Tělový krém nebo mléko aplikujte ráno i večer. Není to pouze kvůli doplnění chybějící vlhkosti, ale moderní přípravky s vhodnými složkami mohou pomoci s mnoha problémy od povolené pokožky až po nerovnoměrnou pigmentaci a slábnutí kůže, ke kterému dochází následkem stárnutí. Vynikající je Suchý tělový olej, který dodává pleti hydrataci a elasticitu a zanechává ji jemnou a hebkou bez pocitu mastnoty. Aromatický přírodní produkt se velmi dobře a rychle nanáší. 

Informace o ošetřeních a produktech naleznete na www.pevonia.cz. Výrobky této značky jsou k zakoupení na www.pevoniaeshop.cz.